Terugblik – Maart 2018

Ik hoop dat het eerste kwartaal van 2018 niet representatief is voor de rest van het jaar, want een echt lekkere start heb ik niet gemaakt. Door een griep die ellenlange weken duurde stapelde het werk zich op, terwijl ik alles behalve productief kon zijn. Tijdens mijn verjaardag ging ik niet alleen door m’n rug, maar liep ik ook met een ontstoken oog rond. Heel charmant. Even ter informatie: ik ben 26 jaar geworden, niet 62….

Mijn humeur was niet altijd geweldig de afgelopen weken. Na het zoveelste doosje pijnstillers (ik neem normaal gesproken nooit pijnstillers) realiseerde ik dat mijn mentale gezondheid sterk wordt beïnvloed door mijn fysieke gezondheid. Gelukkig had ik lieve mensen om me heen, gebeurden er ook een aantal toffe dingen en bracht ik de afgelopen week door in de woestijn: de perfecte plek om tot rust te komen. Gelukkig gaat het nu op alle vlakken weer beter met me, dus de komende tijd kunnen jullie weer een hoop verhalen op Corners verwachten!

Terugblik-maart2018
Terugblik-maart2018

Waar was ik?

1. Estland. Waar het super mooi, maar ook –20 was.

Estland-winter

2. Bliksembezoek aan Nederland, voornamelijk om mijn kleding om te wisselen want…..

3. Een paar dagen later vloog ik terug naar Israël!

Terugblik-maart2018
Terugblik-maart2018

Favoriete artikelen op Corners

1. Mijn eigen favoriet: Pretty Picture Time – Estland in de winter

2. Een oude blog, maar deze maand vaak gelezen: hoe ik in een sloppenwijk in Colombia terechtkwam

Favoriete artikelen van andere bloggers

1. Ik droomde weg bij de foto’s die Karlijn maakte in Lapland.

2. Duitsland is een paradijs voor kastelenliefhebbers en op Travel on the Brain deelt Annemarie maar liefst 40 mooie kastelen!

Leuke dingen deze maand?

1. Tijdens mijn korte bezoek aan Nederland bezocht ik ook het Storymakers event van Cherry LAB. Altijd leuk om andere reisbloggers weer te zien en om nieuwe contacten en inspiratie op te doen.

2. Wat was het fijn om weer terug te zijn in Israël. Ik had zonsondergangen zoals deze gemist…

Terugblik-maart2018

3. Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag in Spanje, dit jaar in Israël. Een vriendin trakteerde me onder meer op ijs en een andere vriendin nam me mee om bijzondere cocktails te drinken. Ooit een condoom bij je cocktail gekregen of een drankje uit een kleine badkuip gedronken? Ik vind het heerlijk om wekelijks nieuwe hotspots in Tel Aviv te ontdekken!

Terugblik-maart2018

4. Ik kocht een fiets voor 20 euro!

5. Al een hele tijd wilde ik de film Coco zien. En met wie kun je die film beter kijken dan met een Mexicaanse vriend?

6. Ik maakte voor werk onder andere een jeep tour door de Judeanwoestijn. Bijzonder om de woestijn zo groen te zien in de lente!

Terugblik-maart2018
Terugblik-maart2018

7. Met een vriend maakte ik mooie wandelingen in Ein Gedi.

Terugblik-maart2018
Terugblik-maart2018

8. Het hostel waar ik voor werk bestond deze maand 2 jaar. Veel gezelligheid én open bar!

Terugblik-maart2018

9. Ik kwam m’n gezicht meerdere keren tegen deze maand: onder andere bij een interview in de Telegraaf en in het tourboek van Abraham Tours, waar ik “model” voor stond haha.

Terugblik-maart2018

Minder leuke dingen deze maand?

1. De dag dat ik naar Israël vertrok liep alles mis: de eerste bus was te laat, de tweede bus vertrok te vroeg waardoor ik er als een vloekende malloot achteraan moest rennen. Ondertussen viel mijn rijbewijs uit mijn zak. Gelukkig vond iemand hem en stuurde een berichtje via Facebook!

2. M’n gezondheid was deze maand dus niet al te best: nog steeds grieperig, ontstoken ogen en ik ging door m’n rug.

Tips?

1. Laatst kreeg ik heimwee naar de roadtrip die ik samen met mijn zusje in West-Amerika maakte. Al helemaal na het zien van de nieuwe reisglossy van Jan Doets! Het magazine staat vol met prachtige foto’s en héél veel inspiratie voor een rondreis. Het magazine is gratis aan te vragen – zowel de fysieke als de digitale versie – via deze link.

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn kilometers die ik maak tijdens speciale wandelingen: kilometers die ik in het dagelijks leven maak (bijvoorbeeld wandeling naar de supermarkt of het treinstation) tel ik dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken. Hier deel ik elke maand hoeveel kilometers ik heb afgelegd.

In maart wandelde ik slechts 29,5 kilometer, verdeeld over 4 wandelingen. Hierdoor staat de teller voor 2018 op 149,5 kilometer. Er staan een aantal toffe wandelingen voor de komende tijd op de planning en ik voel me weer stukken beter, dus ik maak me geen zorgen over de 1000 kilometer.

Dit was mijn maand, hoe was die van jou? Staan er leuke stedentrips of lange reizen op de planning? Heb je een leuk lente-moment dat je wilt delen? Laat het hieronder weten in een reactie!

Reacties via Facebook account

comments