Terugblik – juni 2018

Kunnen jullie geloven dat het alweer halverwege 2018 is? Juni was voor mij een geweldige maand met enkel leuke projecten, lieve mensen en veel positieve dingen. Overigens zat ik deze maand niet stil rondom Corners. Waarom zijn er dan nog steeds geen nieuwe artikelen online gezet? Ik moest even creatief opladen, om het zo maar te zeggen. De woorden die op mijn scherm verschenen voldeden simpelweg niet. But I’m back! Ik gebruikte juni voornamelijk om wat dingen achter de schermen te doen, wat populaire artikelen te vertalen naar het Engels en nieuwe artikelen flink uit te werken. Zo werk ik bijvoorbeeld al MAANDEN aan een artikel over Tel Aviv en het is ein-de-lijk bijna afgerond; met meer dan 100 tips voor een stedentrip! Hetzelfde geldt voor Jeruzalem. En jullie hebben óók nog een hoop Tunesië spam tegoed.

Waar was ik?

1. Israël. Yep, still here.

maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018

En wat zijn de plannen voor de komende tijd?

Tot half juli ben ik nog in Israël. Daarna ga ik ongeveer 5 weken naar Egypte! Een land dat al zo lang op mijn bucket list stond, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Tot nu, yay! Tips zijn natuurlijk altijd welkom. Ik start zo’n 2 weken in Sinaï, op een plek met weinig tot geen internet. Even digitaal detoxen. Daarna reis ik naar Caïro, Luxor, Aswan en hopelijk ook nog naar de Westelijke woestijn en Elba Nationaal Park.

Favoriete artikelen?

1. Pretty Picture Time #19 – Sprookjesachtig Tunesië. Het kostte even wat tijd om de mooiste plaatjes uit te zoeken, maar het is het wachten waard. Beloofd.

Tunesië-kid

2. Formentera: de Caribbean in Europe. Formentera is het enige eiland van de Balearen dat ik nog niet heb ontdekt. Maar Lieke van Little Wanderbook laat zien dat snel deze kant op moet gaan!

3. Vandaag is wit: 10 witte dorpen en steden in Colombia. Mijn favoriete blogger in Colombia is natuurlijk Sabine. Haar verhalen zijn leuk en persoonlijk en de foto’s zorgen er altijd voor dat ik weer een beetje heimwee heb naar dit prachtige land.

4. Why seeing the snow monkeys in Japan sucked. Lauren van Never Ending Footprints schrijft altijd persoonlijke én eerlijke verhalen and I love it. Het zien van de apen in Japan stond ook zeker op mijn bucket list, maar dit verhaal is opnieuw een reminder dat niet alles is wat je op de foto’s ziet.

Leuke dingen?

1. Een vriendinnetje leerde me deze maand ein-de-lijk hoe backgammon werkt. And I love it! Vooral in combinatie met malabi (heerlijke pudding), koffie en zon.

maandoverzicht-juni-2018

2. De gay pride in Tel Aviv is volgens mij een van de grootste evenementen op het gebied van gay evenementen. Wat een hoop positieve energie, geweldig!

maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018

3. Ik leerde deze maand ook hoe je een goede shakshuka (een gerecht met tomaat, eieren, kaas en veel groenten) moet maken. Of beter gezegd: ik zorgde dat de keuken niet explodeerde en dat niemand zijn handen verloor.

4. Heerlijk om met de camera door Tel Aviv te wandelen en foto’s te maken met (zeer fotogenieke) vrienden.

maandoverzicht-juni-2018

5. In het hostel waar ik voor werk werd een baardencompetitie georganiseerd. Hoe tof ziet dit eruit?

maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018

6. Een vriend nodigde me last minute uit om naar een openlucht-concert van Maluma te gaan in Tel Aviv. Uren dansen op Spaanstalige muziek, drinken en van de volle maan boven het park genieten.

maandoverzicht-juni-2018

7. Een andere vriend vloog voor een paar dagen op en neer naar Amerika. En bracht vervolgens 1,5 kilo aan pindakaas M&M’s voor me mee. Lief!

8. Deze maand wandelde ik niet zo veel, maar zat ik wel regelmatig op de fiets. Ik maakte onder andere een geweldige fietstocht over het strand met prachtige uitzichten.

maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018 maandoverzicht-juni-2018

9. Ik heb een supermarkt gevonden waar de grote potten Ben & Jerry’s te koop zijn voor 14 shekel; omgerekend 3,5 euro!

10. Tot slot hielp ik een vriendinnetje met een fotoshoot voor een Mexicaans restaurant. Geweldige foto’s en gratis Mexicaans eten (en frozen mojitos), wie kan daar nou nee tegen zeggen?

maandoverzicht-juni-2018

Minder leuke dingen?

Ik kan eigenlijk vrij weinig bedenken, want het was een topmaand. Ik liep een verkoudheid op (ze houden hier van airconditioning, me not so much) en moest weer afscheid nemen van een paar geweldige mensen. Maar al met al was het een prima maand.

Tips?

YouTube: Chris Hau

Ben je geïnteresseerd in fotografie en film? Dan moet je zeker het kanaal van Chris volgen. Hij deelt niet alleen een hoop nuttige tips, maar praat ook op zo’n chille manier dat je gemakkelijk 10 video’s achter elkaar kunt kijken zonder je te vervelen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kanalen om inspiratie op te doen en meer te leren over monteren en dit is zeker een leuke vondst!

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere keer hoeveel kilometer ik al heb afgelegd. In juni liep ik 35 kilometer. In totaal heb ik nu 255 kilometer in 2018 gelopen.

maandoverzicht-juni-2018

Dat was het weer! De zomervakantie staat voor de deur, dus er zijn ongetwijfeld mensen met leuke vakantieplannen? Deel ze vooral hieronder in een reactie and spread the travel love!

Reacties via Facebook account

comments