Terugblik – Juli 2018

Juli was een heerlijke maand. Na een jaar werken bij Abraham Hostels & Tours in Israël (met hier en daar wat trips naar andere landen) nam ik afscheid van een geweldige plek. Gelukkig stonden er nieuwe avonturen op de planning: de tweede helft van de maand bracht ik door in het mystieke Sinaï in Egypte. Sinai heeft iets spiritueels. De rust die ik vond tijdens het klimmen door de bergen en de uren die ik onderwater doorbracht hebben me zeker goed gedaan. Verwacht dus veel mooie foto’s en verhalen van Egypte de komende tijd. Maar zullen we eerst even samen terugblikken op juli?

Terugblik-juli-2018Terugblik-juli-2018

Waar was ik?

1. Israël.

Terugblik-juli-2018 Terugblik-juli-2018

2. Egypte. Tijd voor een nieuw avontuur. De afgelopen 2,5 week bracht ik door in Sinaï, het stuk land tussen Israël en het vasteland van Egypte in. En mooi dat het hier is! Ik ben erg benieuwd naar de rest van Egypte.

Terugblik-juli-2018 Terugblik-juli-2018Terugblik-juli-2018 Terugblik-juli-2018

Nog nieuwtjes?

1. Er komt weer een nieuw evenement van de Reislustige Freelancer aan! Deze keer houden we het op zondag 23 september 2018 in Utrecht. Het wordt een uitgebreider programma dan normaal, dus houd de Facebookpagina in de gaten voor meer info.

reislustige-freelancer-maart-2017

2. Binnenkort beantwoord ik de meest gestelde vragen in een speciale Q&A blog. Misschien zag je al wat antwoorden voorbijkomen in de Instagram Stories. Heb je nog een interessante vraag? Stel hem hieronder in de reacties (of stuur me een mailtje)!

Terugblik-juli-2018

Favoriete artikelen?

1. Een van mijn favoriete wandelingen tot nu toe: naar de top van de Sinaïberg in Egypte. Geloof je me niet? Bekijk dan eventjes de foto’s van de zonsopkomst…

Sinaïberg-Egypte

2. Het verhaal over Hebron in Palestina valt niet onder de categorie “leuk”, maar is zeker de moeite waard om te lezen.

Hebron-dual-narrative-tour

3. Ik word altijd happy van reisbloggers die over duurzaam reizen schrijven. In deze blog deelt Milou van Explorista een hoop tips om duurzaam op reis te gaan!

4. Dutch Girlboss interviewde mij over mijn werk en leven als digital nomad. En natuurlijk deel ik ook weer wat tips met starters!

Leuke dingen?

1. Mijn zusje is eindelijk geslaagd en hoewel ik niet bij de diploma-uitreiking kon zijn verraste ik haar met een kaartje en chocola.

2. Een van mijn Nederlandse vrienden verraste me door me een week op te zoeken in Tel Aviv. Gezellig!

3. Ik nam afscheid van het hostel waar ik een jaar lang video’s voor heb gemaakt en werd getrakteerd op cake, bier en cadeautjes. Zo is afscheid nemen iets minder zwaar.

Terugblik-juli-2018

4. Met een paar vrienden maakte ik een road trip naar het noorden van Israël. Zo mooi daar!

5. Mijn verblijf in Sinai in Egypte is ongetwijfeld een van de leukste dingen van de maand. En deed ik bovendien iets wat ik al een lange tijd niet heb gedaan: vakantie houden. Veel sporten, mediteren, lezen, zwemmen en op ontdekkingstocht, maar bovenal even geen verplichtingen en werkdruk.

Terugblik-juli-2018Terugblik-juli-2018 Terugblik-juli-2018Terugblik-juli-2018Terugblik-juli-2018

6. Deze maand konden we een langdurige bloedmaan bewonderen en wij zagen deze vanuit een van de bedoeienkampen in de bergen. Geen slechte plek om dit tafereel te bewonderen!

Terugblik-juli-2018

7. De laatste dagen van de maand brachten we door in een strandkamp in the middle of nowhere. Heerlijk!

Terugblik-juli-2018 Terugblik-juli-2018

Minder leuke dingen?

1. Tijdens de road trip in het noorden wilde ik een cactusvijg plukken. Blijkbaar moet je niet alleen de zichtbare naalden ontwijken, maar zitten er ook honderden onzichtbare mininaalden op de vijg zelf. En dus zaten er 100 mininaalden in mijn handen die we eruit moesten plukken…

Terugblik-juli-2018

2. Afscheid nemen van het hostel waar ik een jaar lang voor werkte. Ik had van tevoren niet verwacht dat het zo’n emotionele maar fantastische tijd zou worden. Zo veel lieve en bijzondere mensen ontmoet in deze plek!

3. Gooi nooit een opblaasbare eenhoorn in het water in Dahab met kinderen in de buurt. Ze zullen je overmeesteren en ermee vandoor gaan (ik maak geen grap).

Terugblik-juli-2018

4. Tijdens een van mijn kajaktochten rondom Dahab viel ik uit de boot en verloor ik mijn zonnebril. Alweer, I know. Dit is dus precies de reden waarom ik geen dure zonnebrillen aanschaf haha.

Tips?

1. Muziek: George Ezra

Ik luister al lange tijd naar de muziek van George Ezra, maar kwam laatst weer een nieuw leuk nummer tegen: Shotgun. Lekker zomers!

2. Muziek: Alt-J

Als je van indie houdt vind je de muziek van Alt-J waarschijnlijk ook leuk. Mijn huidige favoriet is Taro.

3. Lezen: Miss yellow hair, hello! van Iris Hannema

Iris Hannema is een van mijn favoriete schrijvers en toen ik zag dat ze een nieuw boek had geschreven besloot ik een van haar oude boeken opnieuw te lezen. Hilarisch!

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere keer hoeveel kilometer ik al heb afgelegd. In juli liep ik 60 kilometer, verdeeld over 9 wandelingen. In totaal heb ik nu 314 kilometer in 2018 gelopen.

Terugblik-juli-2018Terugblik-juli-2018

Dat was mijn maand, hoe was jouw juli? En staan er in augustus nog leuke dingen op de planning? Laat het me hieronder weten in een reactie. En natuurlijk een fijne maand gewenst!

In deze blog vind je affiliatelinks. Meer informatie hierover vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments