Terugblik – Januari 2018

De vuurpijlen voor oud en nieuw zijn amper afgestoken of het is ineens alweer begin februari! Ik had verwacht dat januari een rustige maand zou worden, maar het was uiteindelijk alles behalve rustig. Gelukkig was de agenda wel gevuld met een hoop leuke dingen, al is slaap af en toe ook hééél leuk haha. Ondanks de drukte was januari een heerlijke maand met veel fijne momenten: een goed begin van 2018!

Waar was ik?

1. Oostenrijk – wat genoot ik twee weken lang van de adembenemende sneeuwlandschappen, hoge bergtoppen en fotogenieke dorpen in dit mooie land.

2. Nederlandhome, sweet home.

Blogville-Tirol-Oostenrijk-januari-2018

Nog leuke nieuwtjes?

Deze maand stond in het teken van meerdere winacties op Corners of the World. Wat een hoop leuke reacties kreeg ik van jullie binnen, fijn! De winnaars hebben inmiddels bericht (en misschien ook al wel hun winpakket) ontvangen. Ik wil Trends4Travel, Paper on the Rocks, Backpackkit en Time to Momo nogmaals bedanken voor het mogelijk maken van deze giveaways!

De eerste helft van februari ben ik in Nederland (ik kan carnaval als Brabander toch niet missen?), daarna vlieg ik naar Estland voor 2 weken. Ik ben al eens in Estland geweest in de zomer en werd toen al enthousiast gemaakt over de winter in het land. Denk aan: rijden op een bevroren zee met de auto, elanden spotten in de besneeuwde bossen en wintersporten op een plek waar nog bijna niemand ooit van heeft gehoord. En na Estland vertrek ik vrijwel direct om terug te gaan naar een van mijn favoriete plekken ter wereld: Tel Aviv in Israël!

Favoriete artikelen op Corners of the World

1. Mijn eigen favoriet was: de regels breken voor een winterfoto van Schloss Neuschwanstein in Duitsland. Want wat doe je als fotograaf als je graag een foto van een bepaald uitzichtpunt wilt hebben terwijl de wandelroute eigenlijk is afgesloten?

Schloss-Neuschwanstein

2. Jullie favoriet was: 15x inspiratie voor stedentrips in de lente + WIN. Mede door de winactie natuurlijk, maar het was ook erg leuk om te zien over welke steden jullie over dagdromen!

inspiratie-stedentrips-time-to-momo

Favoriete artikelen op andere sites

1. Cynthia van Journal of Nomads reist en werkt net als ik als digital nomad de wereld rond – samen met haar Canadese vriend – en ze maakten deze prachtige fotoserie van de arendjagers in Kirgizië.

2. Martin van In den Vreemde deelde hilarische foto’s van apen met leuke beschrijvingen erbij. Zeker even doorklikken als je je lachspieren wilt trainen!

3. Karlijn is al op heel wat paradijselijke plekken geweest, waaronder het prachtige Bora Bora. Even fijn om bij weg te dromen op druilerige dagen als vandaag.

Leuke dingen deze maand?

1. Ik kreeg complimentjes over een van de video’s die ik in Israël maakte. Doordat mensen de video via Facebook hadden gezien hadden ze besloten om enkele tours te boeken. Erg leuk om te horen!

2. Dat geldt trouwens ook voor de leuke reacties die ik heb ontvangen van mensen die mede dankzij mij hebben besloten om naar Israël te gaan. Daar maak je me ontzettend happy mee.

Israel-ervaringen-mama

3. Via Travelgirls.nl won ik een hotelbon van Hotelgift. Eens kijken voor welke stad we die gaan gebruiken.

4. Hardlopen als “gastrenner” op de Vakantiebeurs bij een stand voor Kika, waar die week meerdere marathons werden gelopen voor het goede doel. Ik reageerde zo enthousiast dat ze vroegen of ik zelf niet een paar kilometers wilde rennen. Aangezien ik mijn hardloopschoenen bij me had vond ik dat een prima idee: ik had mijn work out weer gehad ik haalde er ook nog eens geld mee op voor het goede doel.

5. Ein-de-lijk waren Suzanne en ik allebei weer in Nederland en konden we de zesde editie van de Reislustige Freelancer houden. Wat was het weer gezellig! We zijn momenteel over de zevende editie aan het nadenken, waarschijnlijk in mei of juni. Houd de Facebookpagina in de gaten voor nieuwtjes!

Reislustige-Freelancer-januari-2018

6. Tijdens mijn rondreis in Oostenrijk zat ik ook een week in Tirol voor Blogville, een programma waar reisbloggers samenkomen om een bepaalde regio beter te leren kennen. Lekker netwerken met andere reisbloggers, leren van elkaar, samen mooie content maken en in onze vrije tijd lekker in de sneeuw spelen. Ik was vereerd toen ik hoorde dat Corners of the World samen met 3 andere reisblogs was uitgekozen uit meer dan 60 aanvragen.

Blogville-Oostenrijk-januari-2018

7. Deze maand kwam er toch een einde aan het avontuur met mijn laptop en moest ik een nieuwe aanschaffen. Ook weer een van HP; een formaatje kleiner (want de vorige was toch net iets te groot om mee te reizen) en nog steeds erg fijn voor het editen van video’s en foto’s. En dankzij de kortingsdagen van Mediamarkt heb ik deze ook nog eens voor een fijne prijs kunnen aanschaffen!

Minder leuke dingen deze maand?

1. Begin van de maand gingen de buschauffeurs staken. Prima, maar doe dat alsjeblieft niet op een dag dat het windkracht 10 is en ik op de fiets door de polder moet rijden. Mijn fiets kwam zelfs een paar seconden van de grond – I kid you not.

2. Ik was verbaasd hoe gebrekkig Oostenrijkers Engels kunnen (of misschien willen?) spreken. Ik kan Duits prima verstaan maar ik spreek het zelf gebrekkig, dus het liefst communiceer ik gewoon in het Engels als iets duidelijk gemaakt moet worden. Maar ik stond versteld toen ik werd uitgescholden in een supermarkt nadat ik in het Engels vroeg bij welke kassa ik aan mocht sluiten. De blik van de kassavrouw nadat ik na haar furie reageerde met “ich verstehe es” was dan wel weer onbetaalbaar.

3. Als je bij het lokale toeristenkantoor vraagt of je kunt wandelen en er wordt geantwoord met “yeah the road is accessible, just bring good shoes and have fun!” dan ga je er niet vanuit dat je door 50 centimeter sneeuw moet lopen. Terwijl er keer op keer klein lawines om je heen te horen zijn. En in je eentje door het park loopt. Ik vraag me af wanneer de wandelroutes in Oostenrijk dan wel daadwerkelijk als onbegaanbaar worden bestempeld.

Hallstatt-Oostenrijk-wandeling-januari-2018

4. Ik kan het inmiddels ook wel vergeten om beenmodel te worden: mijn benen zitten vol met paarse, blauwe en groene plekken. Deels door het snowboarden, deels omdat ik gewoon ontzettend klunzig ben. Blij dat het nog even winter is!

blauwe-plekken-januari-2018

Tips?

1. Nas Daily – een geniale videomaker (Palestijns, woont in Israël) die dagelijks video’s van 1 minuut deelt. Korte documentaires over bijzondere mensen, sfeerreportages over mooie plekken en video’s over sociale vraagstukken passeren dagelijks de revue.

2. Wandel1000km Facebookgroep – er zijn mensen die aangaven dat ze de 1000 kilometer challenge erg leuk vinden. Wil je dit jaar ook 1000 kilometer wandelen? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina. Hier delen mensen tips en routes met elkaar, maar het is ook een goede plek om een wandelmaatje te vinden.

3. Villagers – Fijne muziek met heerlijke gitaarklanken. Ideaal voor een werkdag achter de laptop!

Wandel1000km

In 2018 wil ik dus minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere maand hoeveel kilometer ik al heb afgelegd.

In januari liep ik 76,5 kilometer, verdeeld over 8 wandelingen. Nou moet ik toegeven dat dit minder kilometer is dan dat ik had gehoopt, maar dat er wel een aantal wandelingen tussen zaten waar ik door een berg sneeuw, over glibberige wegen en naar hoge uitzichtpunten moest ploeteren. Dus de moeilijkheidsgraad van de wandelingen lag wat hoger dan normaal haha. Vinden jullie het trouwens leuk als ik af en toe wandelingen uitlicht in een blog? U roept, wij draaien!

Wandel1000km-januari-2018

Dat was januari. Hoe beviel de eerste maand van het jaar bij jullie? Ben je nog op pad geweest, of juist in de reisboeken gedoken om inspiratie op te doen en vliegtickets te boeken? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments