Terugblik – Februari 2018

Eerlijk is eerlijk: februari was absoluut niet mijn maand. Ik voelde me aan het begin van de maand al niet lekker, er kwamen een paar zeer drukke weken tussendoor en ik vroeg me al af wanneer het griepvirus bij mij terecht zou komen. Dat gebeurde dus een paar dagen voordat ik naar Estland vertrok.

Gevolg? Door de hele ziek-zijn-maar-toch-ook-dingen-willen-bezoeken-en-ook-nog-werk-afronden-situatie gebeurde er eigenlijk…. Vrijwel niets. Werk kostte 3x zo lang als normaal. Als ik even naar buiten ging om iets te bezoeken lag ik de rest van de dag weer beroerd op bed. Maar rust nemen lukte ook niet echt. Het liefst wil je op zo’n moment gewoon in een vertrouwd bed liggen, niets doen en zo snel mogelijk beter worden.

Maar genoeg gezeur. Inmiddels zijn we weken verder en voel ik me iets beter. Jammer genoeg heb ik niet alles kunnen bezoeken in Estland wat ik jullie wilde laten zien, maar daar komt ongetwijfeld nog wel een nieuwe kans voor. Laten we hopen dat maart een betere maand gaat worden en terugblikken op wat er – naast het ziek zijn – nog meer in februari gebeurde!

Waar was ik?

1. Nederland.

2. Estland. Het was mijn tweede keer in Estland maar er zijn nog zo veel plekken die ik (nog een keer) wil bezoeken. Wat een prachtig land!

Terugblik-februari-2018 Terugblik-februari-2018

Favoriete artikelen op Corners of the World

1. Mijn eigen favoriet: winterwonderland genaamd Alpbachtal in Oostenrijk + VIDEO

Alpbachtal-Oostenrijk

2. Jullie favoriet: 10x geld verdienen als blogger – hoe doe je dat?

nadelen-leven-als-digital-nomad

Favoriete artikelen op andere sites

1. Lotte van Scratching My Map bezocht Isle of Skye, een plek die al een tijdje op mijn bucket list staat. Kijk hoe mooi!

2. Ik heb het bij veel reizigers gezien en het bovendien zelf al meerdere keren meegemaakt: travel burn out. Kate is een van mijn favoriete bloggers, mede omdat zij over onderwerpen schrijft die taboe lijken te zijn. Ook deze keer schreef ze weer een goed stuk over een interessant onderwerp.

3. Hoe schattig zijn de sneeuwaapjes in Japan, badend in warmwaterbronnen? Annemarie van Travel on the Brain deelt super schattige foto’s én tips hoe je de apen kunt spotten.

4. Rosanne is helemaal fan van Frankrijk en in deze blog deelt zij de mooiste plekjes van het land!

Leuke dingen deze maand?

1. Wijnproeverij in Den Bosch met mijn moeder, zusje en haar vriend. Het was mijn eerste keer en wat mij betreft erg geslaagd!

2. Daarnaast gingen we ook nog eens uit eten bij een Grieks restaurant. Ik kreeg gelijk weer een beetje heimwee naar Lesbos

3. Hoewel ik met carnaval voornamelijk moest werken kon ik het niet laten om een dagje met vrienden de stad in te gaan. Eens een Brabander…

4. Samen met Jenny van IkReis bezocht ik Rotterdam tijdens het Chinees Nieuwjaar.

Terugblik-februari-2018 Terugblik-februari-2018 Terugblik-februari-2018

5. Ik kreeg leuke post binnen deze maand, onder meer van FLASKE Bottle en Bohemida. Leuk!

Terugblik-februari-2018

6. Daarnaast kreeg ik een surprise pakketje met een aantal hints voor iets dat eind februari ging gebeuren. Ik schrok even omdat het leek alsof het een surprise date was, maar ik denk dat het van een bedrijf komt bij wie ik eerder iets heb gepitcht. Dagelijks kreeg ik meer hints over de locatie en wat we gingen doen, maar tot op heden heb ik nog steeds GEEN IDEE wie het heeft gestuurd. Omdat ik in Estland zat kon ik er jammer genoeg ook niet aanwezig zijn.

Terugblik-februari-2018

7. Toen ik ziek werd en amper kon bewegen – laat staan uit bed komen – zorgde mijn moeder voor me. Lief!

Minder leuke dingen deze maand?

1. Ziek zijn staat toch wel op nummer 1 deze maand. Extra vervelend is dat ik mijn moeder – na al haar hulp – ook nog eens heb aangestoken.

Terugblik-februari-2018

2. Ik ben een lief persoon – al zeg ik het zelf. Maar als je om 4 uur ’s nachts mijn geduld keer op keer blijft testen door dronken een slaapzaal binnen te wandelen, te blijven praten en te zingen en met het licht blijft spelen als een klein kind is dat over. Het ging zelfs zo ver dat ik bijna slaande ruzie kreeg, de manager erbij moest komen en de dronken gasten uiteindelijk door de politie uit het hostel werden gezet. Dus wees gewaarschuwd: kom niet aan mijn nachtrust en gedraag je niet als een debiel als je met mij op één kamer ligt.

3. Een van mijn handschoenen scheurde kapot in Estland. Op zich niet heel erg, tenzij je handen binnen 5 minuten paars kleuren omdat het -15 is. Brrrrr….

Terugblik-februari-2018

Tips?

1. Muziek: Sean Koch

Weer zulke fijne deuntjes om tijdens werkdagen naar te luisteren.

2. Apparatuur: HP Pavilion 14-bf180nd laptop

Vorige maand hield mijn oude laptop ermee op en was het tijd voor een nieuwe. Sommige van jullie vroegen zich af welke laptop het is geworden en of het een aanrader is. Ik werk inmiddels met de HP Pavilion 14-bf180nd en hij is perfect voor mij. Een stuk kleiner en lichter dan mijn vorige laptop (ideaal om mee te nemen in je rugzak en hele dagen mee te sjouwen), goed beeld (voor het kijken van films) en een sterke processor (voor het editen van foto’s en video’s).

3. Apparatuur: DJI Mavic Air drone

Ik ben al een hele tijd aan het kijken welke drone ik graag wil aanschaffen. De Mavic Pro klonk ideaal, maar ook de DJI Spark was een kanshebber vanwege de omvang. De camera van de Spark mocht wat mij betreft alleen wel iets beter (hij is bijvoorbeeld minder flexibel wat betreft bewegingen tijdens het filmen). En nu is mijn perfecte drone op de markt: de DJI Mavic Air!

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere maand hoeveel kilometer ik al heb afgelegd.

In februari liep ik 43,5 kilometer, verdeeld over 5 wandelingen. Doordat ik het merendeel van de maand ziek in bed doorbracht heb ik minder gewandeld dan dat ik zou willen. Ik maakte onder andere een stadswandeling door Amersfoort met Anita, bezocht Rotterdam en ontdekte opnieuw het prachtige Tallinn. In totaal heb ik nu 120 kilometer in 2018 gelopen.

Hoe was jouw februari? Hopelijk ben je niet getroffen door de griepepidemie waar half Nederland door in bed lag? Deel vooral alle positieve dingen die er deze maand zijn gebeurd of leuke dingen die er op de planning staan!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments