Terugblik – Februari 2016

De maandelijkse terugblik geeft jullie een kijkje in mijn dagelijks leven, mijn reizen en natuurlijk mijn reisblog Corners of the World.

Ik leek deze maand een beetje in een emotionele rollercoaster te zitten. Sommige dagen werkte ik aan één stuk door, andere dagen staarde ik uren naar mijn scherm zonder dat er woorden verschenen. Writer’s block is een hel, vooral als je er de kost mee verdient. Ik zat soms niet lekker in m’n vel en ik kon niet uitvogelen waardoor het precies kwam.

Misschien komt het door papa. Het is inmiddels een jaar geleden dat mijn vader in het ziekenhuis werd opgenomen en nooit meer thuiskwam. Ik mis bovendien het wonen in het buitenland, maar gek genoeg mis ik Nederland ook een beetje. Alsof ik er momenteel tussenin zweef. Ik voel me namelijk thuis hier, maar in veel opzichten voel ik me niet Nederlands. Maar misschien heb ik wel gewoon last van een simpele winterdip. Ik ga me in maart in ieder geval weer op positieve dingen te richten! Ik heb weer zin om te schrijven. Om me voor te bereiden op mijn reis naar Midden-Amerika. Om me op leuke dingen te focussen.

Mijn favoriete blog op Corners deze maand?

Zoals jullie ongetwijfeld wel doorhebben ben ik verliefd op Venetië. Wat een prachtstad! Ik heb al verschillende artikelen geschreven over Venetië, maar het leek me ook wel leuk om mijn dagen in de stad te delen in een reisvideo.

terugblik-februari-2016

Leuke artikelen op andere blogs?

1. Zoals jullie misschien wel weten heb ik een aantal dagen bij Sabine en haar vriend gewoond toen ik in Colombia was. Op haar blog deelde ze deze maand een ge-wel-dig lijstje over Colombia in een notendop. Een aanrader voor iedereen die wat meer over dit bijzondere, maar soms ook maffe land wil weten.

2. Blogster Karlijn laat zien hoe mooi Kirgizië is in een reisvideo!

3. Ik vind de Vlaamse Marijke een leuke, vlotte schrijfstijl hebben. Deze keer deelde ze enkele opmerkelijke (en toch ook wel grappige) dingen die ze tijdens een reis door Japan tegenkwam.

Waar was ik deze maand?

Nederland + Winterberg, Duitsland

Op een paar dagen wintersport in Duitsland na bracht ik februari door in Nederland. Ik vond het jammer dat we slechts een paar dagen op de pistes konden doorbrengen, want ik vond het heerlijk!

terugblik-februari-2016 terugblik-februari-2016

Mijn aanraders

1. 12 Years A Slave was deze maand op tv te zien. Wat een heftige film! Het verhaal gaat over een zwarte man die in New York woont, maar door een ontvoering terechtkomt op verschillende slavenplantages in het zuiden van Amerika. De Nederlandse film Hoe Duur Was De Suiker is er qua heftigheid niets bij, geloof me. Ik heb me bij weinig films zó kwaad gemaakt om menselijke wandaden als bij deze.

2. Ook Hotel Rwanda is een indrukwekkende film, over de verschrikkelijke gebeurtenissen die in de jaren 90 in Rwanda plaatsvonden. Als je meer over de burgeroorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s wil leren is dit een echte aanrader!

3. In de documentaire Living on One Dollar gaan twee Amerikaanse jongens tijdelijk in Guatemala wonen. Ze ervaren hoe de mensen in het dorp waar ze verblijven iedere dag moeten rondkomen – of beter gezegd overleven – van een minimaal bedrag. Persoonlijk vind ik dat de jongens deze ‘proef’ goed hebben aangepakt, wat voor interessant beeldmateriaal zorgt. Kijken! (de docu staat onder meer op Netflix)

4. Ik heb laatst een onwijs leuk Youtube-kanaal ontdekt: Sanny Zoekt Geluk. Deze meid richt zich op gelukkig, succesvol en gezond leven. Ik word echt onwijs blij van haar leuke video’s, je wordt ongetwijfeld aangestoken door haar enthousiasme!

5. Waar ik ook happy van word: akoestische gitaarklanken. En dan weet het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela precies wat ik bedoel. Luister zelf maar!

Happy moment #1

Ik eet al zo’n vier jaar vegetarisch en dat was met name thuis op het begin natuurlijk even de menukaart aanpassen. Maar mijn moeder zorgt er na al die jaren nog steeds voor dat er voor mij een vegetarische maaltijd op het fornuis staat, ook al betekent dat vaak dubbel koken. Lief!

Happy moment #2

Ik loop al jaren met het idee om een tatoeage te nemen. Weinig mensen wisten dit, want ik twijfelde hoe mijn omgeving erop zou reageren. Ik maakte een ontwerp en wachtte minstens een jaar om te zien of ik het ontwerp nog steeds leuk vond. Deze maand ging ik naar een tattooshop om het ontwerp te bespreken. Hoewel de wachttijd normaal gesproken zo’n 2 maanden is kon ik de volgende dag al terecht. Dit is het resultaat! Het is een dromenvanger gecombineerd met een kompas. Mensen moeten immers hun eigen dromen vangen en hun eigen weg volgen, toch? Wat vinden jullie ervan?

terugblik-februari-2016

Happy moment #3

Ik ging samen met een vriendin en mijn zusje naar Winterberg om te wintersporten. Voor onze verjaardagen plannen we altijd een dag/weekend in om samen iets leuks te doen. Wat heb ik onwijs genoten in de sneeuw – ja ik, de ultieme koukleum! In ons huisje vonden mijn zusje en ik een paar enge poppen. We legden een van de poppen in het bed van onze vriendin. Gniffelend stonden we onderaan de trap toen we een gil hoorden die door merg en been ging. Ze heeft ons het hele weekend in de gaten gehouden, maar we hadden wel een hoop lol!

Minder leuke momenten?

1. Een bezoek aan de kaakchirurg, om twee verstandskiezen eruit te laten trekken. Ik weet nog steeds niet 100% zeker of mijn rechterhelft goed was verdoofd, maar toen ze mijn tand eruit trokken vloeide er toch een golf van mijn door mijn lichaam. Ik schoot half overeind en de tranen liepen over mijn wangen. Het verwijderen van de tweede kies verliep gelukkig een stuk soepeler, maar erg zen was ik op dat moment niet meer.

2. Door kortsluiting in de straat vloog onze dvd-speler praktisch in brand en gingen de magnetron, de geluidsboxen van de computer en de router kapot. En dat ook nog op een dag dat ik een paar deadlines had en dus naar de plaatselijke bibliotheek moest vluchten om mijn werk alsnog af te maken.

3. Het werk achter de schermen van Corners of the World. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met nieuwe artikelen, maar het vertaalwerk van oude artikelen vergt jammer genoeg ook veel tijd. Daarnaast probeerde ik iets nieuws uit met de websitelinks, waardoor Engelstalige blogs ook Engelstalige links zouden krijgen. Missie mislukt. Ik kreeg van meerdere mensen te horen dat ze een foutmelding kregen als ze de Engelse blogs wilden lezen. Na diverse pogingen heb ik het uiteindelijk opgegeven, waardoor ik ALLE LINKS IN ALLE BLOGS weer kon gaan aanpassen…

Inspirerende uitspraak

“It’s a funny thing coming home. Nothing changes. Everything looks the same, feels the same, even smells the same. You realize what’s changed is you.” – F. Scott Fitzgerald.

Deze schrijver (van onder andere The Great Gatsby) heeft een hoop interessante uitspraken gedaan, maar deze vond ik wel toepasselijk voor deze maand. Het beschrijft namelijk vrij goed hoe ik me iedere keer voel als ik van een (lange) reis thuiskom. Reizen verrijkt je. Je krijgt een andere blik op het leven, op de wereld, op je eigen cultuur, op je toekomst. En dat is wat mij betreft een van de mooiste dingen die je kan overkomen.

Reacties via Facebook account

comments