[:nl]Terugblik – Februari 2016[:en]Recap – February 2016[:]

[:nl]De maandelijkse terugblik geeft jullie een kijkje in mijn dagelijks leven, mijn reizen en natuurlijk mijn reisblog Corners of the World.

Ik leek deze maand een beetje in een emotionele rollercoaster te zitten. Sommige dagen werkte ik aan één stuk door, andere dagen staarde ik uren naar mijn scherm zonder dat er woorden verschenen. Writer’s block is een hel, vooral als je er de kost mee verdient. Ik zat soms niet lekker in m’n vel en ik kon niet uitvogelen waardoor het precies kwam.

Misschien komt het door papa. Het is inmiddels een jaar geleden dat mijn vader in het ziekenhuis werd opgenomen en nooit meer thuiskwam. Ik mis bovendien het wonen in het buitenland, maar gek genoeg mis ik Nederland ook een beetje. Alsof ik er momenteel tussenin zweef. Ik voel me namelijk thuis hier, maar in veel opzichten voel ik me niet Nederlands. Maar misschien heb ik wel gewoon last van een simpele winterdip. Ik ga me in maart in ieder geval weer op positieve dingen te richten! Ik heb weer zin om te schrijven. Om me voor te bereiden op mijn reis naar Midden-Amerika. Om me op leuke dingen te focussen.

Mijn favoriete blog op Corners deze maand?

Zoals jullie ongetwijfeld wel doorhebben ben ik verliefd op Venetië. Wat een prachtstad! Ik heb al verschillende artikelen geschreven over Venetië, maar het leek me ook wel leuk om mijn dagen in de stad te delen in een reisvideo.

terugblik-februari-2016

Leuke artikelen op andere blogs?

1. Zoals jullie misschien wel weten heb ik een aantal dagen bij Sabine en haar vriend gewoond toen ik in Colombia was. Op haar blog deelde ze deze maand een ge-wel-dig lijstje over Colombia in een notendop. Een aanrader voor iedereen die wat meer over dit bijzondere, maar soms ook maffe land wil weten.

2. Blogster Karlijn laat zien hoe mooi Kirgizië is in een reisvideo!

3. Ik vind de Vlaamse Marijke een leuke, vlotte schrijfstijl hebben. Deze keer deelde ze enkele opmerkelijke (en toch ook wel grappige) dingen die ze tijdens een reis door Japan tegenkwam.

Waar was ik deze maand?

Nederland + Winterberg, Duitsland

Op een paar dagen wintersport in Duitsland na bracht ik februari door in Nederland. Ik vond het jammer dat we slechts een paar dagen op de pistes konden doorbrengen, want ik vond het heerlijk!

terugblik-februari-2016 terugblik-februari-2016

Mijn aanraders

1. 12 Years A Slave was deze maand op tv te zien. Wat een heftige film! Het verhaal gaat over een zwarte man die in New York woont, maar door een ontvoering terechtkomt op verschillende slavenplantages in het zuiden van Amerika. De Nederlandse film Hoe Duur Was De Suiker is er qua heftigheid niets bij, geloof me. Ik heb me bij weinig films zó kwaad gemaakt om menselijke wandaden als bij deze.

2. Ook Hotel Rwanda is een indrukwekkende film, over de verschrikkelijke gebeurtenissen die in de jaren 90 in Rwanda plaatsvonden. Als je meer over de burgeroorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s wil leren is dit een echte aanrader!

3. In de documentaire Living on One Dollar gaan twee Amerikaanse jongens tijdelijk in Guatemala wonen. Ze ervaren hoe de mensen in het dorp waar ze verblijven iedere dag moeten rondkomen – of beter gezegd overleven – van een minimaal bedrag. Persoonlijk vind ik dat de jongens deze ‘proef’ goed hebben aangepakt, wat voor interessant beeldmateriaal zorgt. Kijken! (de docu staat onder meer op Netflix)

4. Ik heb laatst een onwijs leuk Youtube-kanaal ontdekt: Sanny Zoekt Geluk. Deze meid richt zich op gelukkig, succesvol en gezond leven. Ik word echt onwijs blij van haar leuke video’s, je wordt ongetwijfeld aangestoken door haar enthousiasme!

5. Waar ik ook happy van word: akoestische gitaarklanken. En dan weet het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela precies wat ik bedoel. Luister zelf maar!

Happy moment #1

Ik eet al zo’n vier jaar vegetarisch en dat was met name thuis op het begin natuurlijk even de menukaart aanpassen. Maar mijn moeder zorgt er na al die jaren nog steeds voor dat er voor mij een vegetarische maaltijd op het fornuis staat, ook al betekent dat vaak dubbel koken. Lief!

Happy moment #2

Ik loop al jaren met het idee om een tatoeage te nemen. Weinig mensen wisten dit, want ik twijfelde hoe mijn omgeving erop zou reageren. Ik maakte een ontwerp en wachtte minstens een jaar om te zien of ik het ontwerp nog steeds leuk vond. Deze maand ging ik naar een tattooshop om het ontwerp te bespreken. Hoewel de wachttijd normaal gesproken zo’n 2 maanden is kon ik de volgende dag al terecht. Dit is het resultaat! Het is een dromenvanger gecombineerd met een kompas. Mensen moeten immers hun eigen dromen vangen en hun eigen weg volgen, toch? Wat vinden jullie ervan?

terugblik-februari-2016

Happy moment #3

Ik ging samen met een vriendin en mijn zusje naar Winterberg om te wintersporten. Voor onze verjaardagen plannen we altijd een dag/weekend in om samen iets leuks te doen. Wat heb ik onwijs genoten in de sneeuw – ja ik, de ultieme koukleum! In ons huisje vonden mijn zusje en ik een paar enge poppen. We legden een van de poppen in het bed van onze vriendin. Gniffelend stonden we onderaan de trap toen we een gil hoorden die door merg en been ging. Ze heeft ons het hele weekend in de gaten gehouden, maar we hadden wel een hoop lol!

Minder leuke momenten?

1. Een bezoek aan de kaakchirurg, om twee verstandskiezen eruit te laten trekken. Ik weet nog steeds niet 100% zeker of mijn rechterhelft goed was verdoofd, maar toen ze mijn tand eruit trokken vloeide er toch een golf van mijn door mijn lichaam. Ik schoot half overeind en de tranen liepen over mijn wangen. Het verwijderen van de tweede kies verliep gelukkig een stuk soepeler, maar erg zen was ik op dat moment niet meer.

2. Door kortsluiting in de straat vloog onze dvd-speler praktisch in brand en gingen de magnetron, de geluidsboxen van de computer en de router kapot. En dat ook nog op een dag dat ik een paar deadlines had en dus naar de plaatselijke bibliotheek moest vluchten om mijn werk alsnog af te maken.

3. Het werk achter de schermen van Corners of the World. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met nieuwe artikelen, maar het vertaalwerk van oude artikelen vergt jammer genoeg ook veel tijd. Daarnaast probeerde ik iets nieuws uit met de websitelinks, waardoor Engelstalige blogs ook Engelstalige links zouden krijgen. Missie mislukt. Ik kreeg van meerdere mensen te horen dat ze een foutmelding kregen als ze de Engelse blogs wilden lezen. Na diverse pogingen heb ik het uiteindelijk opgegeven, waardoor ik ALLE LINKS IN ALLE BLOGS weer kon gaan aanpassen…

Inspirerende uitspraak

“It’s a funny thing coming home. Nothing changes. Everything looks the same, feels the same, even smells the same. You realize what’s changed is you.” – F. Scott Fitzgerald.

Deze schrijver (van onder andere The Great Gatsby) heeft een hoop interessante uitspraken gedaan, maar deze vond ik wel toepasselijk voor deze maand. Het beschrijft namelijk vrij goed hoe ik me iedere keer voel als ik van een (lange) reis thuiskom. Reizen verrijkt je. Je krijgt een andere blik op het leven, op de wereld, op je eigen cultuur, op je toekomst. En dat is wat mij betreft een van de mooiste dingen die je kan overkomen.[:en]In the monthly recap I look back. You get a glimpse into my daily life, my travels and of course my travel blog Corners of the World.

It looked like I took a ride in an emotional rollercoaster this month. Some days I worked my ass of, other days I was staring at my screen for hours and nothing happened. Writer’s block is a hell, especially if it’s not just a hobby, but your job. Sometimes I was sad and I couldn’t even figure out why. It’s been a year since my father went to the hospital and never came home. Maybe it’s because I miss living abroad. Maybe it’s the strange feeling I have about being in The Netherlands. I can call this country my home, but in a lot of ways I’m different. I don’t really feel Dutch anymore. Maybe it’s just the winter blues. I have absolutely no clue, but I’m going to focus on positive things now!

My favorite blog on Corners this month?

I adore Venice. It’s such an amazing Italian city! I wrote a lot about this place in February, but I also wanted to share my days in Venice in a travel movie.

terugblik-februari-2016

Where was I this month?

The Netherlands + Winterberg, Germany

I spend most of my days at home in the Netherlands. A couple of days I went with my sister and a friend to Winterberg in Germany for some snowboarding. I loved it and it was a pity we didn’t had more days in the snow!

terugblik-februari-2016 terugblik-februari-2016

My recommendations this month

1. 12 Years A Slave is a really intense movie, but absolutely worth your time. This movie is about a black man who’s been kidnapped and brought to several slave plantations to work and live a miserable life in the southern part of America.

2. Also Hotel Rwanda is pretty impressive. This movie is about the horrible civil war in Rwanda, in the nineties. If you want to know more about the war between the Hutu’s and the Tutsi’s you should really watch this one!

3. The documentary Living on One Dollar is about two American guys who are living temporarily in Guatemala in a really poor community. They experience how it is to live – or better called survive – with almost no money. The stories are heartbreaking and I think the American guys experienced it in an authentic way. A must-see! (you can see the documentary for example on Netflix)

4. You can make me really happy with acoustic guitar music. The Mexican guitar masters Rodrigo y Gabriela know exactly what I mean. Check it out for yourself!

Happy Moment #1

For already four years I’m a vegetarian. In the beginning it was pretty hard to cook at home for two meat-lovers and a vegetarian. But every time I eat at home my mum makes a delicious vegetarian meal for me as well. Sweet!

Happy Moment #2

Not many people knew it, but I wanted a tattoo for quite some time. So this month I went to a tattoo shop and here is the result! It’s a dreamcatcher combined with a compass. It reminds me that people have to chase their own dreams and follow their own path. What do you think?

terugblik-februari-2016

Happy Moment #3

So this month I went with my sister and a friend to Germany for some snowboarding. In the little house we stayed we found some creepy dolls. We had hidden one doll under the pillow of our friend. When she went upstairs we heard a big scream. I guess she had found the doll.. She didn’t trust my sister and me for the whole weekend, but we sure had a lot of fun!

Not so happy moments?

1. I went to the hospital to lose two of my wisdom teeth. I think something went wrong because removing one tooth was okay, removing the other one was like being in the Middle Ages in the torture chamber. It was SO *2#&(** painful.

2. The work behind the scenes of Corners of the World. I like writing in both English and Dutch, but translation the old articles on the blog is not a nice job. I also tried to change the urls of the English blogs, but that mission failed. After several attempts I had to change ALL THE URLS again…

Inspiring quote

“It’s a funny thing coming home. Nothing changes. Everything looks the same, feels the same, even smells the same. You realize what’s changed is you.” – F. Scott Fitzgerald.

The writer (he wrote for example the Great Gatsby) had a lot of inspiring quotes, but I really like this one. It describes how I feel every time I’m coming home. Travel enriches you. You become more open-minded, more aware. You see your country, your culture and maybe even your future in a different way than before. And that is, in my opinion, one of the greatest things that can happen to you.[:]

Reacties via Facebook account

comments