Terugblik – December 2017

De laatste maand van 2017 is alweer voorbij. Voordat ik terugblik op heel het jaar kijken we nog snel wat er allemaal in december gebeurde.

Waar was ik?

1. Israël, inmiddels mijn tweede thuis.

Terugblik-december2017

2. Al was het ook erg fijn om voor de feestdagen weer naar Nederland te komen om te knuffelen met vrienden, familie en ons huiskonijn.

En nog nieuwtjes?

Ik ben bezig met wat leuke dingen voor jullie, in januari. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen, maar dat komt snel. Beloofd!

Favoriete artikelen?

1. Karlijn is al in veel landen geweest, maar een van de mafste landen is waarschijnlijk toch wel Turkmenistan. Lees hier haar ervaringen!

2. Daisy schreef deze blog over een indrukwekkend café in India, waar vrouwen werken die zuuraanvallen hebben overleefd. Zelfs tijdens het lezen sprongen de tranen bij mij in de ogen, dat mensen zo gruwelijk tegen elkaar kunnen zijn..

3. Altijd interessant om te lezen hoe andere digital nomads alles doen en ervaren. Milou is inmiddels een paar maanden fulltime op pad samen met haar vriend en weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Favoriete artikelen op Corners

1. 16x de meest gestelde vragen over mijn leven als digital nomad

De meest gestelde vragen over mijn leven als digital nomad. Onder andere over wat ik nou precies doe qua werk, maar ook over relaties en outfits onderweg.

digital-nomad-vragen

2. Bethlehem, meer dan de geboorteplaats van Jezus Christus

Mijn eigen favoriet was het artikel dat ik schreef na mijn laatste bezoek aan Bethlehem. Reizen brengt je tot nieuwe inzichten en die kreeg ik zeker na een bezoek aan deze Palestijnse stad: na het bezoeken van de muur tussen Israël en Palestina, lokale kunstgalerijen en een vluchtelingenkamp waar meerdere generaties inmiddels zijn opgegroeid.

Bethlehem-Palestina

Favoriete Instagram foto’s

Instagram is een fijne plek om mijn mooiste reisfoto’s te delen. Maar sommige foto’s verdienen het om gewoon nóg een keer in the spotlight te staan.

Favoriete foto’s van Corners of the World

Leuke dingen en momenten?

1. Misschien was het een aantal van jullie al opgevallen: ik monteer sinds kort video’s voor my partner in crime Suzanne. Hartstikke leuk om met andermans materiaal aan de slag te gaan (en om zo ook een beetje mee te genieten van de plekken waar Suus allemaal komt).

2. Ik had m’n winterjas en beanie al ingeslagen, maar het bleek de laatste dagen in Tel Aviv alsnog even zomer te worden. Yay!

Terugblik-december2017

3. Deze maand werd er heel wat chocolademelk gedronken.

Terugblik-december2017

4. Oliebollen zijn al een geweldige uitvinding, maar als je dat dan ook nog eens combineert met Tony Chocolonely chocolade…

5. Het gezicht van een Israëlische vriend toen ik hem een beanie cadeau deed was onbetaalbaar. Zo happy! Maar je kunt iemand niet naar winters Europa sturen zonder wintermuts, toch?

6. Waar kun je beter de Joodse viering van Chanoeka (Hanukkah) vieren dan in Jeruzalem? Wat was de oude stad prachtig verlicht!

Terugblik-december2017

7. De kerstsfeer in mijn eigen stad. Miste ik stiekem toch wel een beetje in het Midden-Oosten.

Terugblik-december2017

8. Het was behoorlijk mistig toen ik terug naar Nederland vloog en we zouden eigenlijk uitwijken naar het vliegveld in Rotterdam – net als alle andere vliegtuigen. Gelukkig hadden wij een dappere piloot die alsnog op Eindhoven landde.

9. Thuiskomen en mijn familie en vrienden weer zien, na ze bijna een half jaar gemist te hebben. Fijn!

Minder leuke dingen en momenten?

1. Bussen zijn een hel in het noorden van Israël. Zo deed ik er bijna 2,5 uur over om me 40 kilometer te verplaatsen…

Terugblik-december2017

2. En als je dan ‘s avonds thuiskomt ook nog eens lek geprikt worden door muggen. HOE DAN? Waarom leven die beesten nog als het bijna -5 graden is?

3. Trump kondigde deze maand aan dat hij Jeruzalem zou erkennen als de hoofdstad van Israël. Zorgde natuurlijk wel voor wat ophef, maar het was erg jammer om te zien dat het in de media werd uitgelicht alsof het halve land elkaar vermoordde en bombardeerde. Het is inderdaad in het Gazagebied niet veilig momenteel, maar de rest van de regio is als buitenlander prima te bezoeken. Ik ben deze maand in Tel Aviv, Nazareth, Jeruzalem en zelfs in Palestijnse gebieden geweest en heb me geen moment onveilig of onprettig gevoeld.

4. Tsja, hoewel ik mijn familie en vrienden in Nederland kwam opzoeken liet ik ook heel wat mensen achter in Israël. Gelukkig ga ik binnenkort weer terug!

Terugblik-december2017

Tips?

1. YouTube: School of Life

Herken je de situatie dat je één video op YouTube aanklikt en vervolgens een uur later geen idee hebt hoe je bij de huidige video terecht bent gekomen? Op die manier heb ik School of Life ontdekt, een interessant kanaal om je aan het denken te zetten over alle aspecten van het leven.

2. Gezonder leven: Mijn Eetmeter

Wil je bewuster worden van wat je nou eigenlijk dagelijks eet en drinkt? Sinds kort houd ik een eetdagboek bij, via Mijn Eetmeter. In deze app vul je in wat je dagelijks eet en drinkt, waarna je te zien krijgt wat je te veel binnenkrijgt of wat je juist mist.

Quote van de maand?

“Once you travel, you will never be completely at home again. Because part of your heart will always be elsewhere. That is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place.”

Dat was het laatste maandoverzicht van dit jaar. 2017 was een geweldig jaar, maar kijk jij net zo uit naar 2018 als ik? Er staan namelijk alweer een paar toffe avonturen op de planning!

 

Reacties via Facebook account

comments