Terugblik – april & mei 2018

Hè, een overzicht van 2 maanden? Yep. Corners of the World bestaat inmiddels meer dan 3 jaar en ik werk er dagelijks met veel liefde en plezier aan. Maar vorige maand was het even tijd om een kleine break van het online leven te nemen. Het offline leven – niet constant alles hoeven te delen en dagen achter de laptop door te brengen – schreeuwde al tijden geluidloos. Na een drukke werkperiode besloot ik dat het tijd was om wat tijd voor mezelf vrij te maken, zonder alle online verplichtingen en afleidingen. En wat heeft die offline tijd me goed gedaan! Binnenkort komen er weer een aantal artikelen aan; onder meer over de Verenigde Staten, Israël en Tunesië. Helaas crashte een van mijn harde schijven waar heel wat Corners artikelen in concept op stonden, dus daar moet ik opnieuw mee beginnen. Maar dat er weer nieuwe artikelen komen staat vast. Laten we eerst even terugblikken op de afgelopen tijd!

Waar was ik?

1. Het merendeel van de tijd bracht ik door in Israël.

Maandoverzicht-april-mei-2018Maandoverzicht-april-mei-2018

2. Al was ik ook voor een aantal dagen terug in Nederland.

3. En bracht ik een dagje in België door.

4. Om vervolgens ook nog een week lang Tunesië te ontdekken.

Maandoverzicht-april-mei-2018 Maandoverzicht-april-mei-2018 Maandoverzicht-april-mei-2018Maandoverzicht-april-mei-2018

Favoriete artikelen?

1. Palestina: locals ontmoeten in Nablus en Jenin. Het enige artikel dat zo’n beetje verscheen de afgelopen tijd, maar wel een van mijn favoriete verhalen die ik de afgelopen maanden geschreven heb.

2. Collega Suzanne ging naar de Girlboss Rally in Los Angeles en vatte een aantal handige tips voor ondernemers samen.

3. Daisy schreef een sterk artikel over vrijwilligerswerk in weeshuizen, en waarom dit niet meer op je bucket list zou moeten staan.

4. Een tof interview op Hippie in Heels met een koppel die in een busje woont. Liefde voor deze levensstijl.

Leuke dingen?

1. Een prachtig uitzicht op de Sint Jan in mijn hometown Den Bosch. Verveelt nooit.

Maandoverzicht-april-mei-2018

2. Het aspergeseizoen startte toen ik in Nederland was, dus verraste mijn moeder me met een lekkere maaltijd.

3. Ik raakte voor de zoveelste keer mijn zonnebril kwijt, maar Sorsha (die namens Travelaar.nl mee was naar Tunesië) gaf me een van haar zonnebrillen. Lief!

Maandoverzicht-april-mei-2018

4. Het was haast een wonder, maar Sigrid, Karlijn en ik waren alle drie in Nederland en dus kon een bezoek aan onze favoriete spot – Happiness in Eindhoven – niet uitblijven.

Maandoverzicht-april-mei-2018

5. In Israël ontmoette ik mijn grote blog hero Alexandra van Alex in Wanderland. Ik was zelfs zo nerveus om haar aan te spreken dat een vriend me moest helpen om mezelf te introduceren haha. Maar wat gaaf om haar eens keer in het echt te zien en te spreken!

Maandoverzicht-april-mei-2018

6. Israël won het Eurovisie Songfestival. Niemand had enige verwachtingen, dus de verrassing was gigantisch en iedereen ging hier uit zijn dak. Ben benieuwd wat het komend jaar voor het toerisme in Israël gaat doen.

7. Volgens mij is er iedere week wel ‘iets’ te vieren in Israël. In mei vierde ik shavuot bij een vriend thuis – een dag waar zuivelproducten in de schijnwerpers staan. En dus waren er zeker 25 soorten kaas te eten. Lekker!

Maandoverzicht-april-mei-2018

8. De afgelopen maanden bracht ik veel tijd door in de woestijn in Israël. Een heerlijke plek om even tot jezelf te komen.

Maandoverzicht-april-mei-2018 Maandoverzicht-april-mei-2018

Minder leuke dingen?

1. Er kan bij mij volgens mij geen maand voorbijgaan zonder dat er technische problemen zijn. Deze keer crashte mijn harde schijf en verloor ik bijna 2 maanden aan werk en administratie. Stressvolle momentjes weer.

2. Ik had een vroege vlucht van Nederland naar Israël vanaf Eindhoven Airport. Ik had echter géén idee dat dit vliegveld ’s nachts voor een aantal uur sluit. Daar zat ik dan: met al mijn kleren om mijn lichaam gewikkeld tegen de kou, samen met zeker 100 andere mensen. Gelukkig brachten we het merendeel van de tijd door met films en kaartspelletjes.

Maandoverzicht-april-mei-2018

3. Tijdens het hardlopen struikelde ik over een hond en verzwikte ik mijn enkel. Ik beland nog eens in het ziekenhuis door al mijn onhandigheid…

Tips?

1. Instagram: Inshot app

Een fijne app om foto’s in te bewerken, bijvoorbeeld voor je Instagram stories. Met deze app kun je onder andere horizontale foto’s in een verticaal frame plaatsen.

2. Online ondernemers: Nomad Cruise

Alle digital nomads (in spe) opgelet: in november vertrekt er weer een Nomad Cruise. Deze keer vertrekt de boot in Barcelona en gaat naar Brazilië. 2 weken lang workshops volgen, andere ondernemers ontmoeten, mooie eilanden onderweg bezoeken en genieten van het cruiseleven.

3. Netflix: You Me Her

Een grappige serie over een koppel die een meisje ontmoet, vervolgens worden ze allebei verliefd op haar en starten tot slot een driehoeksrelatie. Het derde seizoen is inmiddels online op Netflix!

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere keer hoeveel kilometer ik al heb afgelegd.

In april en mei liep ik 42 kilometer. In totaal heb ik nu 220 kilometer in 2018 gelopen. Ik moet bekennen dat ik niet erg goed ben in het opschrijven van de wandelingen die ik maak, dus ik ben er een aantal vergeten (inclusief kilometers, niet handig dus). Daar ga ik de komende maanden wat beter op letten. Voor de komende maand staan er in ieder geval een paar toffe wandelingen op het programma, want het aantal kilometers moet even flink omhoog!

Enough about me, hoe is het met jullie? Al mooie plannen gemaakt voor de zomermaanden die je graag wilt delen? Ik ben benieuwd, laat me in de reacties weten waar jij de zomer doorbrengt voor wat inspiratie!

Reacties via Facebook account

comments