Terugblik – April 2017

Een hoop om op terug te blikken in april, dus laten we snel beginnen.

Maar eerst even…

Deze maand vierde ik het 2-jarig bestaan van Corners of the World met jullie. Jullie lieten de liefste en grappigste berichten achter voor mij en de toekomst van Corners. Dus daarvoor allereerst héél veel dank, you guys are the best!

Dat jullie enthousiast waren over de producten van het winpakket was al snel duidelijk. Wauw! Meer dan 75 mensen deelden hun mening over Corners en deden mee met de winactie, dus ik was blij dat ik zelf geen winnaar hoef te kiezen. Dat mocht mijn computer lekker doen. Maar wie heeft ie uitgekozen?

De winnaar van de winactie is Koen. Gefeliciteerd, ik neem contact met je op via de mail!

Nogmaals wil ik de volgende partijen bedanken die deze winactie mede mogelijk hebben gemaakt: Better Places, Bohemida, Viggi Handmade, On the Rocks, Vink Academy en Trends 4 Travel.

winpakket-corners-2-jaar

Waar was ik?

1. Nederland. Eindelijk zon! Wie had gedacht dat ik daarvoor in Nederland kon blijven?

2. Londen, Engeland. Heel veel inspiratie opdoen tijdens het gave Traverse evenement. O ja, en ook nog veel borrelen, nieuwe mensen ontmoeten en een beetje van Londen genieten. Volgend jaar wordt het trouwens in Rotterdam gehouden!

Terugblik-april-2017-londen

Favoriete artikelen?

1. Wat een handig en compleet artikel schreef Jenny van IkReis over fotografie op reis. Zeker even bekijken als je binnenkort met je camera op pad wilt gaan.

2. Wat heeft Italië toch prachtige plekken. De schattige Cinque Terre dorpjes staan al behoorlijk lang op mijn bucket list. Dankzij de blog van Sigrid kwam ik er trouwens achter dat je ook geweldig kunt wandelen tussen de dorpen, kijk zelf maar!

3. Een bijzondere wijk van Tokyo in het prachtige Japan: Stéphanie van Expeditie Aardbol vertelt je alles over Akihabara.

4. Het verbaasd me hoe vaak dieren nog worden ingezet voor het vermaak van mensen. Diana schrijft een sterk artikel over een aantal van dierenattracties op reis én wat je beter kunt doen als je een beetje om het dierenwelzijn geeft.

5. Ik wist niet zo goed of ik mijn ervaring met El Nido in de Filipijnen moest delen met jullie. Maar hé, jullie gaven zelf al aan dat reizen niet alleen maar om de leuke dingen draait en het juist fijn vinden dat ik ook dit soort ervaringen met jullie deel. Dus bij deze!

el-nido-filipijnen

Favoriete Instagram foto’s en accounts

Instagram is een fijne plek om mijn mooiste reisfoto’s te delen. Maar sommige foto’s verdienen het om gewoon nóg een keer in the spotlight te staan. Plus: ik ontdek dagelijks zo veel leuke accounts om te volgen en die deel ik graag met jullie!

Favoriete foto’s van Corners of the World

Leuk om te volgen

1. @tineke_koning

Ik zeg het wel vaker: ik heb onwijs leuke mensen via Instagram leren kennen. Ook Tineke is daar weer een bewijs van. Wat een leuke en reislustige meid is dit, ga haar volgen!

Een bericht gedeeld door travel storyteller (@tineke_koning) op

2. @aroundsan

De blog van Sandra volg ik al een hele tijd, maar toen ik laatst haar prachtige Filipijnen en Bali foto’s op Instagram zag vond ik het tijd om haar account ook eens aan jullie te tippen.

3. @veravds

We blijven gewoon lekker in het rijtje van inspirerende vrouwelijke reizigers uit Nederland. Vera maakt echt fantastische foto’s die zo in een reismagazine geplaatst zouden kunnen worden. Haar account is nog relatief klein, maar zeker waard om te gaan volgen.

4. @paperboyo

Tijdens het Traverse evenement in Londen leerde ik Rich kennen. Hij legt bestemmingen op een best wel bijzondere en creatieve manier, al zeg ik het zelf.

5. @vagablonde_laura

Van Laura’s foto’s krijg ik altijd direct zin om er zelf op uit te trekken, fantastische foto’s toch?

Een bericht gedeeld door Laura (@vagablonde_laura) op

Jullie foto’s van de maand

Ik word altijd hartstikke blij van fotograferen op reis, maar ook van het bewonderen van andermans mooie fotomomenten. Heb je nou zelf ook een geweldige foto waar je trots op bent en die je graag met de rest van de wereld deelt? Stuur mij deze dan via de e-mail of stuur mij een privéberichtje op Instagram/Facebook/Twitter en wie weet zie jij jouw foto de volgende keer in het maandoverzicht terug!

GlobeGirl Gabriëlle ging op zoek naar de mooiste bloemenvelden en legde deze prachtige plek vast in Noordwijkerhout. Mooi hè?

Bloemen-Nederland-Gabrielle-Globegirl

Leuke dingen en momenten?

1. Het geven van een webinar voor de Reislustige Freelancer. Wat was het spannend, maar ook onwijs leuk om een online evenement te organiseren.

2. En wist je al dat er een nieuw evenement van de Reislustige Freelancer op de planning staat? Dinsdag 6 juni verwelkomen we (toekomstige) digitale nomaden en enthousiaste freelancers weer bij Maliebaan45 in Utrecht. Zin in!

3. Mijn zusje en ik hadden mijn moeder vorig jaar kaartjes voor de Lion King musical cadeau gedaan. Deze maand gingen we dan eindelijk en wat was de voorstelling prachtig.

4. Voor een opdrachtgever ga ik tegenwoordig wat meer op pad in mijn hometown Den Bosch. En hoewel ik hier al jaren kom blijven er toch altijd nog nieuwe plekjes om te ontdekken.

5. Prachtige bloesem.

Terugblik-april-2017-lente

6. En kijk deze schatjes hieronder dan (het zijn echt schapen)!

Terugblik-april-2017-sushi-schapen

7. Sushi. Volgens mij gaat er inmiddels geen maand meer voorbij zonder dat ik sushi in dit lijstje vermeld. Begint het jullie ook al op te vallen?

8. Zin om mooie beelden vast te leggen met mijn nieuwe GoPro Hero 5 Black.

9. In Londen deed ik voor de allereerste keer mee met een Escape Room. Het was even spannend, maar we hebben het gehaald (met nog 1 seconde speling).

10. Heel erg blij met m’n draadloze koptelefoon van Sudio Sweden. De kwaliteit van het geluid is geweldig en ik kan zelfs dansjes doen terwijl mijn telefoon zo’n 10 meter van mij vandaan ligt!

Terugblik-april-2017-Sudio-koptelefoon

Minder leuke dingen en momenten?

1. Een draadje lostrekken uit mijn lievelingstrui, waardoor er vervolgens een groot gapend gat ontstaat. Recht op mijn buik.

2. Die kapotte telefoon – waar ik vorige maand over vertelde – kon gelukkig worden gemaakt. Ik dacht dat ik de €120 aan reparatiekosten terug zou krijgen via mijn reisverzekering, maar blijkbaar bestaat er een eigen risico van €100 voor iedere schadeclaim. Een beetje beter lezen Jes…

3. Ons huis werd deze maand regelmatig lastiggevallen door immense wespen en kwaadaardige duiven. Altijd gezellig.

4. Een huilbaby naast me in het vliegtuig van Londen naar Nederland. Gelukkig was ik zó moe dat ik direct bij het opstijgen in slaap viel.

Tips en aanraders?

1. Kortingen via Corners of the World

Aan de rechterkant (op de computer) vind je voortaan leuke aanbiedingen en kortingen voor webshops. Het winpakket niet gewonnen? Vink Academy heeft bijvoorbeeld een kortingscode voor gratis verzendkosten van haar boek (CORNERS2JAAR) en met de code COTW20 krijg je 20% korting bij een bestelling van Bohemida. En ben je net zo verliefd als ik op de Sudio koptelefoon? Dan mag ik 15% korting geven bij een bestelling, met de kortingscode CORNERSOFTHEWORLD15.

2. 13 Reasons Why

Een Netflix serie over de zelfmoord van een meisje. Via cassettebandjes deelt ze haar levensverhaal en hoe ze tot de stap is gekomen om er een einde aan te maken – en wie haar tot die beslissing hebben gebracht. Ik was er van tevoren een beetje huiverig voor dat het zo’n typische middelbare school-serie over liefde, vriendschap en pesten zou worden, maar de serie zit echt goed in elkaar en gaat over een onderwerp waar eigenlijk maar weinig over wordt gesproken: de manier hoe meisjes/vrouwen worden behandeld en hoe normaal iedereen het lijkt te vinden. Zeker een aanrader dus.

Inspirerende uitspraak

“People who wonder whether the glass is half empty or half full miss the point. The glass is refillable.”

Ook mei gaat weer een drukke maand worden voor mij, maar gelukkig met een hoop leuke dingen. Wat zijn jouw plannen? Heb je een leuk festival, een stedentrip of iets anders leuks op de planning staan? Laat het me hieronder weten, ik ben benieuwd.

Reacties via Facebook account

comments