Terugblik – April 2016

Tapas eten in Spanje, sprookjesachtige kastelen bezoeken in Duitsland, leuke nieuwtjes en heel veel geregel voordat ik weer voor langere tijd naar het buitenland vertrek. April was ontzettend leuk, maar ook behoorlijk druk!

Mijn favoriete verhaal op Corners?

Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik precies met video wil doen voor Corners of the World, maar ik vond het in ieder geval erg leuk om deze korte film over Valencia voor jullie te maken! Wat vinden jullie? Zien jullie graag voornamelijk beelden van steden, ander mensen en natuur, of willen jullie mij ook af en toe (al pratend) in beeld zien?

terugblik-april-2016

Leuke artikelen op andere blogs?

1. Later is nu. Het is geen nieuw artikel van de Groene Meisjes, maar ik vind het zó inspirerend dat ik het eigenlijk toch wel met jullie wil delen. Natuurlijk is het belangrijk dat mensen dromen en doelen stellen voor de toekomst, maar probeer ook in het heden te leven. En vooral ook in het heden te genieten. Je weet namelijk nooit wat de toekomst gaat brengen. Een van de laatste dagen in het ziekenhuis vroeg mijn moeder aan m’n vader of hij ergens spijt van heeft gehad. Had hij bijvoorbeeld minder van die gezellige etentjes gehad met collega’s, vrienden en familie, dan had ie ongetwijfeld een betere bloeddruk gehad. In plaats van promoties en een torenhoog salaris koos hij voor geluk en passie voor zijn werk. Hij gaf liever geld uit aan kerstpakketten voor de mensen in de straat dan dat hij het geld op een spaarrekening zette. “Ik heb geleefd zoals ik wilde leven en ik heb gedaan wat ik wilde doen. Ik heb van iedere dag genoten”, was zijn antwoord. Dat biedt mij veel steun. Als je namelijk altijd maar dat geluk in de toekomst blijft najagen kijk je op een dag terug op een heel ongelukkig leven. Laat je niet leiden door twijfels en angsten, maar volg jouw dromen en passies, hoe eng het soms ook lijkt. Beloof je me dat je vandaag minstens 1 ding doet dat jou NU – vandaag! – gelukkig maakt?

2. Edith van Travel Create Repeat interviewt haar vriend Jesús over hun tijd samen in Europa. Ik ben sowieso dol op deze lieve enthousiaste reisblogger, maar haar Cubaanse vriend maakt haar blog stiekem nóg iets leuker om te volgen. Eerder interviewde Edith hem al over hun reis door Zuid-Amerika en ook dit interview is weer geweldig!

3. Marijke en Jeroen van Wanderer’s Blues maakten een reis door het Atlasgebergte in Marokko. En wat hebben zij dat prachtig vastgelegd op foto’s! En Marijke beschrijft ook heerlijk hoe ze die dagen door het gebergte hebben rondgetrokken. Check it out for yourself. Ze hebben overigens meerdere blogs over Marokko en het Atlasgebergte geplaatst, dus je bent wel even zoet!

Waar was ik deze maand & reisplannen?

Ik bracht twee weken door in España! Zowel een week in Valencia als een week in Madrid. Valencia was met name door de mensen die ik ontmoette erg leuk, maar Madrid heeft opnieuw mijn hart gestolen. Madrid, de prachtige stad met het rebelse randje. Als ik ergens in Europa wil gaan wonen voor langere tijd is het wel in deze stad. Ik weet dat maar weinig mensen enthousiast zijn over Madrid, maar daar wil ik de komende tijd met mijn foto’s en verhalen verandering in brengen! Daarnaast bracht ik nog een paar dagen door in Koblenz samen met mijn moeder. Via Instagram had ik namelijk een reisvoucher van Travelbird gewonnen en we besloten om een paar dagen in deze mooie Duitse regio met de vele kastelen door te brengen. Jullie hebben dus nog genoeg verhalen en foto’s tegoed de komende tijd!

terugblik-april-2016

Mijn aanraders?

1. Ik houd ontzettend van lezen, met name op reis. Wie geen zin heeft om al die zware boeken mee te slepen kiest vaak voor een e-reader (maar een telefoon of tablet kan natuurlijk ook). Je kunt losse e-books kopen, maar ik vind het persoonlijk veel handiger om een abonnement op de bibliotheek.nl te nemen. Je kunt dan niet alleen fysieke boeken, maar ook digitale boeken huren! Niet alleen leesboeken trouwens, maar ook reisgidsen. Super handig toch? Aangezien mijn moeder een abonnement op de bieb heeft maak ik gebruik van haar account, maar je hebt al een digitaal abonnement voor 42 euro per jaar. Houd er wel rekening mee dat de boeken na enkele weken van jouw digitale boekenplank verdwijnen en je deze opnieuw moet huren.

2. Ik vind de televisiereeks Break Free erg bijzonder om te zien. Deze BNN-serie gaat over mensen die op reis gingen, het avontuur opzochten maar helaas om het leven kwamen. Je kunt de afgelopen afleveringen online terugkijken!

Happy moments

1. Zoals jullie misschien wel weten ben ik verslaafd aan ijs. Mijn lievelingssmaak Phish Food van Ben & Jerry stond dan ook wekelijks bij mij thuis in de vriezer. Een tijd geleden verdween deze uit het assortiment van de supermarkten, maar hij is alsnog teruggekeerd, yes!

terugblik-april-2016

2. Die leuke trip naar Koblenz die ik hierboven al vermeldde? Daar hebben mijn moeder en ik dus bijna niks voor betaald. Een tijdje terug won ik namelijk een reisvoucher van Travelbird via Instagram. En…. Ik heb deze maand dus weer een reisvoucher gewonnen met de onderstaande zonsondergang in Laos, deze keer voor Go Beyond Asia! Er zijn steeds meer reisorganisaties die (maand-) prijzen verloten onder Instagrammers die hun hashtags gebruiken, dus het is zeker de moeite waard om het uit te proberen. Ik ben er inmiddels het levende bewijs van.

terugblik-april-2016

3. Ik ben geen groot fan van de kapper. Sterker nog: ik heb een hekel aan de “verplichte” praatjes over de koetjes en de kalfjes. De zenuwen gieren door mijn lijf als de kapster lachend de schaar rakelings langs mijn gezicht haalt en er vervolgens lange plukken haar op de grond vallen. En al die pret voor wat, 30 euro anno 2016? Maar deze maand besloot ik dat het toch wel tijd werd om die dode punten eraf te laten knippen, in Madrid nota bene. Na een jaar of 3 mag het wel, toch? Het was echter iets erger gesteld met mijn haar dan ik dacht en daarom besloot ik heel impulsief om voor een andere look te gaan. Binnenkort volgt er nog een leuk verhaal over mijn ervaring in de oudste kapperszaak van Madrid, maar voor nu alvast het resultaat!

terugblik-april-2016
Before & after!

4. Jongens en meisjes, ik heb een nieuw favoriet social media kanaal: Snapchat. Echt, ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden! Op het begin was het wennen om wat vaker met mijn gezicht in beeld te komen, maar eigenlijk is het een hartstikke leuke manier om jullie een blik in mijn dagelijks leven te geven. Op Instagram draait het vooral om mooie plaatjes delen, op Snapchat draait het meer om humor en de normale dingen. Wil je me volgen? Je kunt me toevoegen via de gebruikersnaam jessicalokker of via de onderstaande Snapcode (een foto of screenshot maken en dan via ‘vrienden toevoegen’ > ‘toevoegen met Snapcode’).

terugblik-april-2016
terugblik-april-2016
terugblik-april-2016
snapcode-jessicalokker-cornersoftheworld

Minder leuke momenten?

1. Vandaag is het exact 1 jaar geleden (3 mei 2015) dat mijn vader is overleden. Wat vliegt de tijd… Ik kan niet geloven dat het alweer 1 jaar geleden is dat we door het ziekenhuis werden gebeld, dat jouw strijd erop zat, dat je er ineens niet meer was. Het gapende zwarte gat dat je achterliet is er nog steeds, maar wordt langzaamaan gehecht door fijne, warme herinneringen. Want er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan je denk of in gedachten met je praat en lach, pap. En die jaren vol plezier, steun en liefde neemt niemand mij af. Nieuwe lezers kunnen het verhaal over het overlijden van mijn vader hier lezen.

2. Mijn vlucht naar Cuba is inmiddels geboekt! Maar Jessica, dat is leuk nieuws toch? Zeker, ware het niet dat ik eind mei al vertrek en er nog zó veel dingen gedaan en geregeld moeten worden. Aangezien ik op Cuba weinig tot geen internet ga hebben moet er bovendien nog veel werk worden afgerond en tot slot staan er veel afspraken gepland met mensen die me nog willen zien voordat ik voor onbepaalde tijd naar de andere kant van de wereld vertrek. Stressen dus.

Nog nieuws wat betreft Corners of the World?

1. Ik had me voorgenomen om in april meer artikelen te publiceren, want aan inspiratie en ideeën ontbreekt het niet. Zo veel verhalen om te delen, maar zo weinig tijd om ze uit te werken. Bovendien wil ik jullie nu niet overladen met artikelen, om vervolgens op Cuba een maand stil te zijn. Maar wees gerust, de blogs komen eraan! En mocht je een vraag hebben over een van mijn bezochte bestemmingen, je mag me altijd een berichtje sturen.

2. Daarnaast heb ik een nieuwe pagina gemaakt over mijn favoriete accommodaties in diverse landen. Ik krijg namelijk steeds vaker vragen over overnachtingen. Ik heb in het verleden weinig foto’s van mijn slaapplekken gemaakt, maar daar wil ik in de toekomst verandering in brengen. Accommodaties gaan dus een belangrijkere plek op Corners of the World krijgen!

3. Deze maand hield ik een winactie voor een reishangmat. De winnaar is Jaimy Panjoel, gefeliciteerd! De hangmat wordt zo snel mogelijk naar je opgestuurd.

terugblik-april-2016

4. Tot slot kreeg ik hele handige en lieve reacties in het lezersonderzoek van Corners of the World. Ik ben zelf een groot fan van de Aqualicious waterflesjes en besloot er ook 2 te halen voor mijn lezers. Ik heb de deelnemers in een programma ingevoerd die random 2 winnaars heeft uitgekozen. De winnaars van deze waterflesjes zijn Philear & Chayenne!

terugblik-april-2016

Ik ben weer helemaal geïnspireerd om te knutselen aan Corners of the World dankzij jullie meningen! Enkele leuke en noemenswaardige dingen uit het lezersonderzoek:

– Ik had verwacht dat de meeste lezers via zoekmachines en Facebook naar Corners of the World kwamen. Uit het onderzoek blijkt echter dat er ook steeds meer mensen via aanbevelingen van vrienden en kennissen, via Twitter en zelfs via Snapchat op de website komen. Instagram wordt niet genoemd, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.

– Meer dan de helft van de deelnemers geeft aan dat ze een bestemming gaan bezoeken nu ze erover hebben gelezen op Corners of the World. Daarnaast geven enkele mensen ook aan dat ze in het verleden al een bestemming hebben bezocht naar aanleiding van mijn verhalen en tips. Onwijs leuk, daar doe ik het allemaal voor!

– Het merendeel van de deelnemers vindt de frequentie en de soort artikelen prima zoals het nu is, maar sommige mensen geven aan dat ze graag meer blogs willen lezen en dat ze graag meer persoonlijke verhalen zien. Hier wil ik inderdaad verandering in gaan brengen. Eerder schreef ik bijvoorbeeld over een Balinese bruiloft waarbij ik aanwezig mocht zijn. Ik vond deze blog erg leuk om te schrijven, want het was een verhaal dat alleen ik kon vertellen. Een ervaringsverhaal. Natuurlijk deel ik ook graag mijn tips met jullie, maar ik heb besloten om ook wat vaker die unieke reiservaringen met jullie te delen. Het volgende persoonlijke verhaal gaat over mijn bezoek aan de oudste kapperszaak in Madrid, so stay tuned!

– Deelnemers geven voornamelijk aan dat ze meer updates op social media en meer video’s willen zien. Maar over het algemeen zijn jullie eigenlijk erg tevreden, fijn!

– Iedere deelnemer geeft aan dat zij het maandoverzicht leuk vinden, dus daar ga ik lekker mee door.

– De deelnemers van het lezersonderzoek vinden Corners of the World erg inspirerend, met een gemiddelde van 8.4 en niet lager dan een 7!

Inspirerende uitspraak?

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om een glimlach te schilderen op een bedroefd gezicht.”

Ik heb eerlijk gezegd geen idee van wie deze spreuk is, aangezien ik hem jaren geleden tegenkwam en had opgeschreven in een notitieboekje. Iedereen bezit de kracht om iemand blij te maken. Juist met een klein gebaar kun je iemand zijn of haar deprimerende dag weer kleur geven. Stuur een lief berichtje naar een vriend of vriendin die je de laatste tijd weinig hebt gezien. Maak een praatje met het oude vrouwtje dat iedere dag eenzaam in het park zit. Verras je geliefde, huisgenoot of moeder eens met een ontbijtje op bed. Spread the love!

Hoe was jullie maand? Nog leuke reisjes gemaakt? Nieuwe plannen gemaakt? Gave dingen meegemaakt? Of heb je – net als ik – tijdens het vieze weer lekker kneuterig op de bank gezeten en Netflix overuren laten maken? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments