Alles wat je niet wilt missen tijdens een eerste stedentrip naar Rome

Als je – net als ik – van geschiedenis houdt wil je absoluut een keer naar Rome gaan. Ik lette nooit bijster goed op tijdens de Latijnse lessen op school, maar als het over de verhalen van het Romeinse Rijk en de Romeinse goden ging zat ik op het puntje van mijn stoel. Rome is een openluchtmuseum met ontelbaar veel historische bouwwerken. Tel daar het lekkere weer en de heerlijke Italiaanse keuken bij op en je hebt een prima bestemming voor een stedentrip! Maar wat mag je niet missen tijdens jouw eerste stedentrip Rome? Ik deel het in deze blog!

Extra tip: de eerste zondag van de maand zijn de staatsmusea in Rome gratis open voor bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het Colosseum, de Engelenburcht, de Thermen van Caracalla en Galleria Borghese. Bespaart je dus redelijk wat geld als je zo’n zondag slim aanpakt. Je moet alleen wel rekening houden met lange wachtrijen, dus ga zo vroeg mogelijk op pad. Jongeren tot 18 jaar en ouderen ouder dan 65 jaar mogen altijd gratis bij deze bezienswaardigheden naar binnen.

Lees ook: stedentrip Bologna – tips én 13 gratis bezienswaardigheden

De leukste bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Rome

1. Het gigantische amfitheater: Colosseum

Hét icoon van de stad is natuurlijk het Colosseum. Dit was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Hier werden gevechten gehouden. Soms vochten gladiatoren tegen elkaar, soms ook tegen dieren. Gladiatoren moesten het publiek entertainen, want als het publiek (bestaande uit meer dan 50.000 mensen) niet tevreden was liep het meestal niet zo goed met je af.. Als je je meer in de gladiatorentijd wilt verdiepen is de film Gladiator met Russell Crowe een aanrader om te kijken. Het bouwwerk is tegenwoordig nog steeds in een goede staat en prachtig om te bewonderen. Wel is het verstandig om je entreekaartje voor het Colosseum online te kopen. De wachtrij om een kaartje bij de kassa te kopen kan namelijk zéér lang zijn.

Kosten: een entreeticket voor 2 dagen is €12 euro voor volwassenen. Met dit entreeticket kun je ook naar het Forum Romanum en de Palatijn. Houd er rekening mee dat je maar één keer per bezienswaardigheid naar binnen mag met het ticket. Korting voor mensen tussen 18 en 25 jaar uit een EU-land.

Adres: Piazza del Colosseo, bij het Forum Romanum

2. Eeuwenoude leugendetector bij La Bocca della Verità

Volgens de legenden van Rome was er bij de Santa Maria in Cosmedin kerk een marmeren beeld met een hoofd van de God van de Zee. Zijn mond was open, waardoor mensen hun hand erin konden leggen. Als mensen ergens van beschuldigd werden moesten ze hun hand hierin steken. Als ze logen en een misdaad hadden begaan werd hun hand eraf ‘gebeten’. Moet een leuke baan zijn geweest: de man achter de ‘Mond der Waarheid’ die met een kapmes de handen van mensen moest afhakken.

Kosten: €2 euro

Adres: Piazza della Bocca della Verità 18, bij de kerk Santa Maria in Cosmedin

View this post on Instagram

A post shared by Wika 👩🏼 🌹 (@szarloo) on

Reacties via Facebook account

comments