Roadtrip door Europa: Spanje, Italië en Griekenland

Deze blog is een gastartikel van TUI Cars. Zij kozen 3 van mijn favoriete landen binnen Europa (waar ik zelf al tientallen keren ben geweest) als leuke bestemmingen voor een roadtrip door Europa: Spanje, Italië en Griekenland.

Een roadtrip kan een schitterende manier zijn om een land te verkennen en onderweg van de bezienswaardigheden te genieten. Europa heeft namelijk heel veel mooie plekken die perfect zijn voor een roadtrip. Om je te helpen inspireren hebben we 3 landen in Europa geselecteerd – Spanje, Italië en Griekenland. Ideaal is het om in het buitenland een auto te huren en op avontuur te gaan. Het biedt veel vrijheid en je kunt plekken bereiken die niet altijd mogelijk zijn met openbaar vervoer. Wat wil je nog meer?

Malta-Gozo-auto

Flora en Fauna in Spanje

Spanje heeft monumentale steden, oogverblindende costa’s en een heerlijke relaxte manier van leven. De meeste zijn bekend: het levendige, kleurrijke Barcelona en de koninklijke pracht van Madrid. Maar ook het zonnige Sevilla heeft een onweerstaanbare charme en zijn er talloze kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan.

spanje-terugblik-mei-2017
Ronda-Spanje
Watervallen-algar-spanje
Jaaroverzicht-2017-Toledo-Spanje
Favorieten-Sevilla-Spanje
terugblik-maart-2017
ode-aan-spanje

Lees ook: mijn favorieten in Valencia

Sommige landen zijn bekend door de vele architectonische wonderen, andere landen hebben de natuur aan hun zijde. Spanje heeft het allebei. Het land biedt een schat aan natuur en geschiedenis, in combinatie met fantastisch eten. 

Het land kent 44 Werelderfgoedlocaties, waaronder prachtig bewaarde oude steden en unieke nationale parken vol met zeldzame flora en fauna. Dan zijn er ook nog vulkanische landschappen van de Canarische Eilanden, de ruige schoonheid van de Pyreneeën, en Ibiza’s unieke mix van hippie chic. Wat wil je nog meer?

ode-aan-spanje
ode-aan-spanje

Lees ook: stedentrip battle – Barcelona vs. Madrid

Romantisch Italië

Misschien is het de adembenemende romantiek van het Toscaanse platteland of het gevoel dat je omringd bent door zoveel kunst, cultuur en geschiedenis. Maar er is iets aan Italië dat je hart verwarmt, keer op keer. Het zou natuurlijk het goddelijke voedsel kunnen zijn, dat naar liefde en zonneschijn smaakt. Of de hoffelijke, goedgeklede Italianen. Maar dit land ziet er zo ontzettend goed uit dat het onmogelijk is om niet te vallen voor haar charmes.

Rome heeft prachtige musea en ruïnes. Venetië betovert bezoekers met haar charmante grachten en prachtige marmeren palazzo’s. Florence is vol met onschatbare Renaissance-kunst. En de Italiaanse meren zijn omgeven door pastelkleurige stadjes aan het water, en weelderige villa’s.

Italie-Florence
Italie-Florence
Italie-Florence
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world
Verrassende-steden-Venetië
Verrassende-steden-Venetië
venetie-ieder-budget
venetie-video

Lees ook: Pretty Picture Time #9 – carnaval in Venetië

Cultuurrijk Griekenland

Griekenland is voor velen een favoriete vakantiebestemming. Athene wemelt van opmerkelijke oude monumenten. Het binnenland is bezaaid met charmante, ongerepte dorpen en archeologische schatten die al vier millennia beslaan; en de eilanden in de omliggende zeeën variëren van de cultuurrijke Dodekanesos tot de ansichtkaart-perfecte Cycladen, met witgekalkte dorpjes en vergezichten op de Egeïsche Zee.

Olympus National Park lokt natuurliefhebbers met een overvloed aan buitenactiviteiten, maar het is ook doordrenkt van Griekse Mythologie, gastheer van de hoogste berg van Griekenland, waar ooit de oude goden woonden.

Lees ook: Zakynthos tips – schildpadden, stranden en mooie plekken

Griekenland-Zakynthos
Griekenland-Zakynthos
Griekenland-Zakynthos
Lesbos-Griekenland
Lesbos-Griekenland-Plomari
Lesbos-Griekenland
Lesbos-Griekenland-sunset-Molyvos
Lesbos-Griekenland-octopus

Lees ook: 7 redenen waarom je het Griekse Lesbos moet bezoeken

Ik ben ook wel benieuwd wat jullie favoriete landen binnen Europa zijn om een roadtrip te maken? Ga je graag richting het oosten van Europa of rijd je liever door de bergen van centraal Europa? Laat het me hieronder in een reactie weten voor meer inspiratie!

Reacties via Facebook account

comments