Road trip door West-Amerika: een korte samenvatting

Deze zomer maakten mijn zusje en ik een road trip door de westelijke staten van Amerika. We joegen watervallen, panorama-uitzichten en zonsondergangen achterna. Telden de kilometers af op de eindeloze en soms zelfs geheel verlaten wegen. De radio heeft ons heel wat uren vermaakt en alles passeerde de revue: van golden oldies tot de nieuwste hits. Dag na dag. Jullie hebben nog heel wat verhalen tegoed over al het moois wat we onderweg hebben gezien, maar laat ik beginnen met een kleine samenvatting.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Roadtrip door West-Amerika

Grootste verrassing: Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park was het eerste nationale park wat we bezochten en waar we overnachtten. Ik had niet verwacht dat het zo groot en divers was. In eerste instantie wilden we hier maar een paar uur blijven, maar we besloten om hier te overnachten zodat we verschillende plekken konden bezoeken. Jammer genoeg was het die nacht volle maan, anders hadden we ook nog eens van een ontzettend mooie sterrenhemel kunnen genieten!

roadtrip-west-amerika

Grootste teleurstelling: Pacific Highway 1

Laat ik allereerst zeggen: deze route is prachtig, langs de kust en de grillige rotsen. Wat ik vooral erg jammer vind is dat er in dit gebied erg veel bosbranden zijn. Wat deels komt door kampeerders die niet weten hoe ze met vuur om moeten gaan en deels omdat het gebied gewoon heel erg droog is. Na bijna iedere bocht staat er weer een brandweerauto geparkeerd en regelmatig zie je ergens een rookwolk of zelfs gloeiende, oranje stukken in de bergen. Door de vele branden waren de natuurparken aan de Pacific Highway tussen San Francisco en Los Angeles allemaal gesloten voor publiek. Zonder lange stops is een route van zo’n 500 kilometer ineens best lang..

roadtrip-west-amerika

Drukste moment: Antelope Canyon

Prachtige plek, maar o zo druk! Wij kozen voor de fotografie tour. Wel wat duurder, maar op die manier kun je wel genieten van de zeldzame momenten dat het rustig is. En zo niet, dan zorgt de gids er wel voor dat andere wandeltours tijdelijk worden tegengehouden zodat de groep fotografen een mooi plaatje kan schieten.

roadtrip-west-amerika

Mooiste zonsondergang: Horseshoe Bend

Laat ik voorop stellen dat we héél wat mooie zonsondergangen hebben gezien in Amerika. Maar Horseshoe Bend blijft mijn favoriet. Deze plek is overdag indrukwekkend, maar tijdens de zonsondergang is dit een magische plek. We bleven bijna anderhalf uur op ‘onze plek’ zitten, want die ben je zo kwijt als de zon begint te zakken. Maar wat was het mooi!

roadtrip-west-amerika
roadtrip-west-amerika

Zwaarste wandeling: South Kaibab trail in Grand Canyon

De meeste mensen bezoeken in Grand Canyon alleen de South Rim: vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht op de canyon en met wat geluk zie je op sommige plekken een minuscuul stukje van de Colorado-rivier. Wij wilden echter meer van de Grand Canyon zien. We zaten nog te twijfelen om de meerdaagse wandeling te doen naar de Colorado rivier en terug. Uiteindelijk kozen we ervoor om de South Kaibab trail te doen tot en met Skeleton Point. Vanaf hier heb je goed uitzicht op de Colorado, maar haal je het nog wel om in één dag terug naar boven te gaan. Halverwege de klim omhoog lagen we op de grond terwijl de roofvogels boven ons hoofd cirkelden. Zo’n had-ik-dit-nou-maar-niet-gedaan-momentje. Maar toen we stevig doorstapten en uiteindelijk boven waren werd ik toch wel overvallen door trots. We hadden het in minder dan 5 uur gehaald (de borden gaven 4 tot 6 uur voor deze wandeling aan)!

roadtrip-west-amerika

Adembenemende sterrenhemel: Mono Lake

Zoals ik eerder al zei was Joshua Tree National Park een goede kanshebber, maar helaas was het de nacht dat wij daar waren volle maan. Tegen de tijd dat we bij Mono Lake waren hadden we gelukkig een kraakheldere hemel. Mijn zusje maakte deze prachtige foto!

roadtrip-west-amerika

Favoriete natuurpark: Yosemite National Park

Watervallen achterna jagen in Yosemite National Park was fijn. En hoe gaaf is het dat je door de reflecties meerdere regenbogen kunt zien hier? Met name de wandeling naar de tweede waterval – Nevada Falls – was heerlijk rustig. Eenmaal boven genoten we van een adembenemend uitzicht, maakten we een leuke zusjesfoto en maakten we nog een duik in het water.

roadtrip-west-amerika
roadtrip-west-amerika

Favoriete stad: San Diego

San Diego, wat was je fijn. We brachten vooral veel tijd door aan en op het water. Hoogtepunten waren de boottrip waarbij we honderden – zo niet duizenden – dolfijnen zagen en onze kajaktrip waarbij ik de mogelijkheid had om met wilde zeeleeuwen te zwemmen. Ontzettend tof én eng tegelijkertijd!

roadtrip-west-amerika
roadtrip-west-amerika

Zeker doen: bezoeken van een gun range

Ik weet niet wat dit over mij als persoon zegt, maar: ik vond het bezoek aan de gun range, oftewel de schietbaan, onwijs leuk!

roadtrip-west-amerika

Onze reisroute

Los Angeles – Joshua Tree National Park – Flagstaff – Sedona – Grand Canyon National Park – Page (met Antelope Canyon en Horseshoe Bend) – Cedar City – St George (met Zion National Park) – Las Vegas – Death Valley National Park – Tonopah – Mono Lake – Yosemite National Park – San Francisco – Monterey – Bakersfield – San Diego – Los Angeles

roadtrip-west-amerika
Reizen Amerika

Zijn er nog specifieke onderwerpen waar jullie graag een blog over zien? Of heb je vragen over een van de plekken die we bezocht hebben? Laat het me weten via een reactie of een privéberichtje!

Reacties via Facebook account

comments