Restaurants in Wroclaw: waar kun je lekker én goedkoop eten?

Ik had verwacht dat er op de menukaart in Polen alleen maar vleesgerechten zouden staan. Maar dat valt reuze mee! Wroclaw in Polen heeft verrassend veel leuke koffietentjes en plekken waar je vegetarisch én veganistisch kunt eten. Ik zet een paar van mijn favoriete restaurants in Wroclaw voor jullie op een rijtje.

Lees ook: Wroclaw bezienswaardigheden – op zoek naar kabouters & meer

Leuke restaurants in Wroclaw

1. Poolse dumplings bij Pierogarnia Momos

Je kunt eigenlijk niet naar Polen en géén pierogi proberen. Wat zijn pierogi? De beste omschrijving is een Poolse dumpling. Deze dumplings worden meestal gevuld met vlees en/of groenten. Je komt ze in veel Poolse restaurants tegen, maar ik zou je aanraden om naar Pierogarnia Momos in Wroclaw te gaan.

Bij Pierogarnia Momos heb je een ruime keuze aan dumplings: zelfs ik als vegetariër kreeg er stress van. Er zijn dumplings met vlees, maar ook vegetarische en veganistische opties. De Poolse trots is de dumpling gevuld met aardappelen en kwark. Zelf vond ik de dumplings met ingrediënten zoals avocado, spinazie, champignons en linzen erg lekker. Ze hebben zelfs dumplings met zoetigheid, zoals kersen en appel! Je kunt de dumplings per 5 of 10 stuks bestellen. 10 stuks kosten 13 – 22 zloty, afhankelijk van de vulling. Ik vond 10 stuks méér dan genoeg, maar voor grote eters is een portie van 15 misschien beter.

Het restaurant is niet erg groot: slechts 6 tafels. De keuken is deels open, waardoor je praktisch kunt zien hoe jouw dumplings klaargemaakt worden. Nadeel vond ik wel dat alles met plastic werd geserveerd: plastic borden, bestek en zelfs bekers. Maar voor de rest is dit een erg leuke plek om de lekkere Poolse dumplings te proeven!

Hotspots-Wroclaw-Polen

2. Lekkere taartjes en koffie bij het kleurrijke Bez Lukru

Een van mijn favoriete restaurants in Wroclaw is zeker Bez Lukru. Het is zelfs een van de leukste koffiezaken die ik in Polen tegen ben gekomen. Lekker kleurrijke meubelen en versieringen op de muur. Bovendien is er een prettige, ontspannen sfeer en is het personeel erg vriendelijk. Bij Bez Lukru bestaat de menukaart vooral uit soepen, salades en hummus. Ook vind je veel vegetarische opties. En de taarten zijn zelfs veganistisch! Een taartje kost zo’n 15 zloty. De prijzen voor andere maaltijden variëren van 8 tot 26 zloty.

Hotspots-Wroclaw-Polen
Hotspots-Wroclaw-Polen
Hotspots-Wroclaw-Polen

3. Goede ontbijtplek vlak bij het stadsplein: Central Café

Door de centrale ligging vond ik Central Café een erg fijne plek om te werken en koffie te drinken. Ze hebben erg goede koffie, lekkere muffins en bagels voor prima prijzen. Bovendien klappen meer mensen hier hun laptop open, dus het is een prima plek als je werk wilt afronden. De koffiezaak is leuk ingericht en er zijn verschillende soorten plekken waar je kunt zitten. Het kan in het weekend ’s ochtends vrij druk zijn: in Wroclaw gaan de koffiezaken namelijk niet allemaal vroeg open. Central Café gelukkig wel. Een prima plek voor ontbijt, lunch of te werken!

Lees ook: Zamek Książ – het mooiste kasteel van Polen?

4. Vlak bij het treinstation: Etno Café Wroclaw 101

In Wroclaw vind je verschillende koffiezaken van Etno. Etno Café Wroclaw 101 zit schuin tegenover het treinstation. Een fijne plek voor een ontbijt, een lunch of een kop koffie als je nog met de trein gaat reizen (of juist net arriveert).

De menukaart is alleen in het Pools, maar de medewerkers kunnen alles vertalen en helpen met jouw keuze. De koffiezaak is leuk ingericht en doet me denken aan Coffeelab, een van mijn favoriete koffiezaken in Den Bosch. Ik vond de prijzen van de maaltijden prima: 15-17 zloty. De menukaart bestaat vooral uit broodjes, focaccia’s en pannenkoeken. Voor de koffie betaal je wel wat meer dan in andere koffiezaken: 11-14 zloty. Maar ik moet wel toegeven dat de koffiekoppen behoorlijk groot zijn.

Hotspots-Wroclaw-Polen
Hotspots-Wroclaw-Polen

5. Restaurant voor veganisten: The Root

Een ideale plek voor reizigers die veganistisch willen eten is The Root. Er is weinig (of beter gezegd: geen) ruimte om hier te zitten; het is meer een afhaalrestaurant. Maar ze hebben hier wel lekkere opties voor fijne prijzen. Zo had ik zelf 6 stuks veganistische jalopeños sushi voor 8 zloty: minder dan €2 euro. Maar er zijn ook grotere maaltijden zoals falafel met hummus voor 15-16 zloty. Jammer genoeg is de menukaart alleen in het Pools, maar de gerechten spreken eigenlijk allemaal wel voor zich en anders helpen de medewerkers je wel.

Hotspots-Wroclaw-Polen

6. Sfeervol lunchen bij The Vinyl Cafe

Een van de leukere restaurants in Wroclaw om koffie te drinken is The Vinyl Cafe. Ben je een liefhebber van oude muziekplaten? Dan moet je hier zeker een keer naar binnen lopen. Als je van goede koffie houdt overigens ook. The Vinyl Cafe is erg sfeervol en retro ingericht. De indeling van de tafels vind ik wat minder, aangezien je bijna altijd in ‘het gangpad’ zit. Sommige dagen was het hier zelfs zo druk dat ik alleen in m’n eentje een tafeltje kon vinden om wat koffie te drinken. Met name op drukke dagen zit ik hier liever niet met mijn laptop.

Lees ook: 5 leuke hotspots in Poznan (vegetarisch en vegan)

Ken jij nog meer leuke restaurants in Wroclaw? Of heb je nog meer tips voor deze verrassende stad? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties!

Reacties via Facebook account

comments