[:nl] Leuke restaurants in Innsbruck: hier kun je lekker én betaalbaar eten [:en] Cheap restaurants in Innsbruck with affordable AND good food [:]

[:nl] Innsbruck is veelzijdig. Tijdens een bezoek aan de Tiroolse hoofdstad kun je van de kleurrijke huizen in het centrum genieten én de bergachtige omgeving verkennen. In de winter is het een ideale bestemming voor een wintersport-stedentrip-combinatie. Maar ook de restaurants in Innsbruck zijn veelzijdig. Natuurlijk vind je hier de typische restaurants met Oostenrijkse gerechten, maar ook keukens van andere werelddelen. Denk aan Mexicaans, Indiaas en Japans. In deze blog deel ik de leukste restaurants in Innsbruck waar je lekker én betaalbaar kunt eten. Bovendien kun je bij al deze restaurants vegetarische en soms zelfs veganistische gerechten bestellen. Alle gerechten die ik heb besteld in deze restaurants in Innsbruck waren minder dan €15 euro.

Lees ook: Innsbruck SKI plus CITY Pass – stedentrip & wintersport combineren met 1 pas + VIDEO

Let op!

Veel lunchzaken en restaurants in Innsbruck zijn op maandag gesloten. Zoek van tevoren altijd de openingstijden op om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast is het goed om genoeg contant geld mee te nemen als je in Innsbruck bent. In de meeste restaurants in Innsbruck kun je NIET met een pinpas/creditcard afrekenen.

Leuke & betaalbare restaurants in Innsbruck

1. Strudel Cafe Kröll

Als je in Tirol bent moet je eigenlijk wel minstens één keer een strudel eten. En de beste plek om een strudel in Innsbruck te eten is Strudel Cafe Kröll. Zelfs volgens meerdere Oostenrijkers die ik ken maken ze hier de beste strudels! Je kunt binnen zitten en in de zomermaanden is er ook een klein buitenterras. Het is een populaire plek bij locals, dus je moet wel een beetje geluk hebben om een vrije tafel te vinden. Strudels zijn meestal gevuld met zoetigheden zoals appel, mango en kersen. Maar ze hebben ook een paar hartige strudels. Mijn favoriet is de strudel gevuld met spinazie en feta. Ook fijn: Kröll heeft erg ruime openingstijden en gaat al om 6 uur ’s ochtends open!

Prijzen: strudels vanaf €3,80 euro. Alleen met contant geld betalen.

Adres: Hofgasse 6, in de Altstadt.

Restaurants-Innsbruck-Kroll

Lees ook: voorbereid met de auto naar Oostenrijk voor de wintersport

2. My Indigo Museumsstrasse

Ik houd van het concept van my Indigo. Je kunt bij deze keten namelijk zelf jouw maaltijd samenstellen met gezonde ingrediënten. De maaltijden zijn gezond, lekker én groot. En dat allemaal ook nog voor een fijne prijs. Samen met mijn zusje ben ik hier meerdere keren gaan eten. De meeste samenstellingen zijn vegetarisch en er zijn zelfs een paar veganistische opties. Mijn favoriet is de African peanut pot met kokosrijst en extra noten.

Prijzen: maaltijden vanaf €6,90 euro. Zowel met pin als contant geld betalen.

Adres: Museumstrasse 34, niet ver van de Hauptbahnhof vandaan. Er is nog een vestiging van my Indigo aan de Stainerstrasse.

Restaurants-Innsbruck-my-indigo
Restaurants-Innsbruck-my-indigo-zitplaatsen
Restaurants-Innsbruck-my-indigo-maaltijd

3. Machete – Burrito Kartell

Een sfeervol restaurant in Innsbruck waar je Mexicaans kunt eten is Machete. De zaak is niet erg groot: meer dan 20 mensen kunnen hier niet zitten. Ze nemen geen reserveringen aan dus de kans is groot dat je even moet wachten als je hier komt dineren. Maar het is zeker het wachten waard, want het is heerlijk. Het is ook mogelijk om vegetarische burrito’s en taco’s te bestellen. De porties zijn erg groot.

Prijzen: maaltijden vanaf €7,50 euro. Alleen met contant geld betalen.

Adres: Anichstrasse 29, net buiten de Altstadt.

4. HaPoel

Ik ben gek op Israëlisch eten. Jij ook? Dan moet je zeker naar HaPoel in Innsbruck gaan. Er zijn veel vegetarische en veganistische opties. Als je alleen gaat eten is de Sabich Tray een goede optie. Ben je met meerdere mensen? Dan kun je lekker een mezze samenstellen met verschillende kleine gerechten. Denk aan shakshuka, bulgursalade en hummus. Aanrader is het dessert malabi.

Prijzen: gemiddeld €10-15 euro per persoon voor meerdere gerechtjes. Je kunt met zowel contant geld als pinpas betalen.

Adres: Universitätsstrasse 18.

Jessica-in-Innsbruck-met-sneeuw-en-gekleurde-huisjes

5. Himal

Op zoek naar een lekkere curry in Innsbruck? Dan moet je bij het Nepalese restaurant Himal zijn. De gerechten zijn ingedeeld in vegetarisch, vis en vlees. Er zijn ook glutenvrije mogelijkheden. Het eten is echt heerlijk en de porties zijn prima.

Prijzen: de gerechten zijn €10-14 euro, inclusief naan brood en rijst. Dit hoef je dus niet apart erbij te bestellen. Je kunt alleen met contant geld betalen.

Adres: Universitätsstrasse 13

6. Café Bar Moustache

Moustache is een sfeervolle plek om een drankje te doen. Ze hebben hier immers een ruime keuze aan speciaalbieren. Het is een beetje huiselijk ingericht en het lijkt klein, maar als je rondwandelt door de verschillende kamers zie je dat het groter is dan dat je dacht. Wil je een hapje eten tijdens het drinken? Dan hebben ze ook betaalbare maaltijden. Denk aan salades, wraps en een falafel plate. Veel vegetarische en zelfs een paar veganistische opties (zoals de vegan chili).

Prijzen: meeste gerechten zijn €7-10 euro. Alleen met contant geld betalen.

Adres: Herzog-Otto-Strasse 8, in de Altstadt (niet ver van de rivierkade).

Restaurants-Innsbruck-Moustache-menukaart

7. Café & Pub Hocus Pocus

Hocus Pocus zit een beetje verstopt en als je er niet naar op zoek bent loop je er eigenlijk zo voorbij. Maar als je op zoek bent naar een lunch of simpel diner met veganistische opties ben je hier op de juiste plek. Ik vond de chocoladetaart met kersen en de worteltaart lekker. Maar ze hebben hier ook andere dingen zoals tosti’s en quiches. Ook de drankjes kunnen veganistisch gemaakt worden met bijvoorbeeld amandel- of sojamelk.

Prijzen: dagmenu met soep en gerecht is €8,50 euro. Vegan taartjes zijn €3,50 euro. Alleen met contant geld betalen.

Adres: Marktgraben 2, niet ver van de Markthalle vandaan.

Restaurants-Innsbruck-Hocus-Pocus-koffie-taart

8. Ontbijten in Innsbruck: Breakfast Club

Ik moest een beetje zoeken naar leuke restaurants in Innsbruck waar je kunt ontbijten. Gelukkig is er de Breakfast Club. En de naam zegt het al: je hebt hier redelijk wat opties voor een lekker ontbijtje. De zaak is best klein, dus met wat pech moet je even wachten tot er een tafeltje vrij is. Er is keuze uit zoet (zoals de french toast) en hartig (héél veel soorten omeletten). Veel vegetarische keuzes, plus een paar veganistische en glutenvrije keuzes. Het is overigens een van de weinige zaken waar ze een menukaart in het Duits, Engels én Italiaans hebben.

Prijzen: vanaf €3,80 euro, al zijn de meeste uitgebreide maaltijden zo’n €7,50 euro. Je kunt zowel met contant geld als pinpas betalen.

Adres: Maria-Theresien-Strasse 49.

Vliegtickets Innsbruck

Nederlanders hebben geluk, want Transavia vliegt vanaf de vliegvelden Amsterdam Schiphol, Eindhoven én Rotterdam-Den Haag naar Innsbruck. Vaak meerdere keren per dag, zodat je keuze hebt uit de vertrektijden. Binnen anderhalf uur sta je op het vliegveld van Innsbruck. Het vliegveld is bovendien klein, dus je bent weinig tijd kwijt met rondlopen. Tot slot ligt het vliegveld van Innsbruck slechts 3,5 kilometer van de Altstadt van Innsbruck vandaan.

Je reist met buslijn F van en naar het vliegveld in Innsbruck. Deze bussen vertrekken ieder kwartier vanaf het vliegveld en vanaf het centrum, dus je hoeft nooit lang te wachten. De bus stopt onder meer bij Anichstrasse/Rathausgalerien en Hauptbahnhof Innsbruck. Let op: het vervoer van en naar het vliegveld in Innsbruck is niet inbegrepen in de Welcome Card en de SKI plus CITY Pass. Je kunt een ticket kopen via een automaat (€2,50 euro) of bij de buschauffeur met contant geld (€3,10 euro).

Lees ook: Innsbruck bezienswaardigheden – 15 tips voor de Tiroolse hoofdstad

Dit waren mijn favoriete restaurants in Innsbruck waar je lekker én betaalbaar kunt eten. Ken jij nog andere leuke hotspots in Innsbruck? Laat het mij en andere reizigers via de reacties weten! [:]

[:en]

Innsbruck is one of my favourite cities in Europe. The capital of Tyrol is lovely with the colourful houses at the river side and the mountains all around you. In winter time it’s one of the best places to combine a winter sports with a citytrip. So if you love diversity, this is your place. Also the food in Innsbruck is surprisingly diverse. You have the typical restaurants in Innsbruck with Austrian food, but also lots of food from different countries. Think Mexican, Indian and Japanese. In this blog I share my favourite cheap restaurants in Innsbruck where you can enjoy affordable AND good food. All of these restaurants have vegetarian options and some even offer vegan food. All dishes that I ordered in these restaurants in Innsbruck were less than €15 euros.

Also read: SKI plus CITY Pass Innsbruck: THE way to have a diverse winter trip! + VIDEO

Keep in mind!

Many lunch places and restaurants in Innsbruck are closed on Mondays. So check out the opening times before you visit the place. It’s also a good idea to bring cash money with you while you’re in Innsbruck. In a lot of restaurants in Innsbruck you CAN’T pay with a debit card or credit card.

Best cheap restaurants in Innsbruck

1. Strudel Café Kröll

If you’re in Tyrol you need to have a strudel. You can’t leave the country without trying one! The best place to enjoy a strudel in Innsbruck is Strudel Cafe Kröll. Many Austrian people I know told me they make the best strudels, so that is good proof right? You can sit inside and in summer times there is a small terrace outside as well. It’s a popular place for locals, so especially during lunch times it can be super busy. Strudels are mainly filled with sweet stuff like apple, mango or cherries. But there are also some savory strudels. My favorite is the strudel with spinach and feta. Also nice: Kröll opens really early in the morning (like 6) and stays open until late!

Prices: from €3,80 euros per strudel. You can only pay with cash money.

Address: Hofgasse 6, in the Altstadt.

Restaurants-Innsbruck-Kroll

2. My Indigo Museumsstrasse

I love the concept of My Indigo. This is a chain you find in multiple Austrian cities. You can put together a dish with lots of healthy ingredients. The dishes are healthy, super tasty AND big. All of that for a great price as well. With my sister I have eaten here multiple times. Most dishes are vegetarian and some are even vegan. My favourite meal is the African peanut pot with coconut rice and extra nuts.

Prices: from €6,90 euros per meal. You can pay with cash money or card.

Address: Museumstrasse 34, not far away from the trainstation Hauptbahnhof. There is another My Indigo restaurant at the Stainerstrasse in Innsbruck.

Restaurants-Innsbruck-my-indigo
Restaurants-Innsbruck-my-indigo-zitplaatsen
Restaurants-Innsbruck-my-indigo-maaltijd

3. Machete – Burrito Kartell

A nice and cozy restaurant in Innsbruck where you can enjoy Mexican food is Machete. The restaurant is not really big: not more than 20 people can sit here. They don’t work with reservations, so it’s quite common to wait for a table for 10-30 minutes in the evening. But it’s definitely worth the wait, because the food is delicious. And if you don’t want to wait you can have it as take away as well. It’s possible to order vegetarian dishes like vegetarian burrito and taco’s. The dishes here are big too, so you won’t leave the place hungry.

Prices: from €7,50 euros. You can only pay with cash money.

Address: Anichstrasse 29, just outside of the Altstadt.

4. HaPoel

I absolutely love Israeli food. You do too? Then you should go to HaPoel in Innsbruck. They also have a lot of vegetarian and vegan options. If you’re by yourself I recommend the Sabich Tray. If you’re with multiple people you should order a mezze with different small dishes. Like shakshuka, bulgur salads and hummus. If you’re a dessert lover you should definitely try malabi as well.

Prices: €10 – 15 euros per person if you order multiple dishes. You can pay with cash money or by card.

Address: Universitätsstrasse 18

Jessica-bij-kleurrijke-huisjes-terwijl-het-sneeuwt

5. Himal

Searching for a good curry in Innsbruck? The Nepalese restaurant Himal is your place to be. The dishes are divided in vegetarian, fish and meat. There are also some gluten free options. The food is lovely and the portions are good.

Prices: €10 – 14 euros for a dish, including naan bread and rice. So you don’t have to order this on the side. You can only pay with cash money here.

Address: Universitätsstrasse 13

6. Café Bar Moustache

Moustache is a place with a nice atmosphere if you wanna have a drink in the evening. They have lots of options for a good beer! The place feels like home and it may look small, but it has multiple rooms so it’s bigger than you might think. Do you want to eat something as well? They have cheap meals that you can order with your drink. Mostly salads and wraps, but the falafel plate is a great choice as well. Most options are vegetarian, some are even vegan – like the vegan chili.

Prices: most dishes are €7 – 10 euros. You can only pay with cash money.

Address: Herzog-Otto-Strasse 8, in the Altstadt (not far away from the river side)

Restaurants-Innsbruck-Moustache-menukaart

7. Café & Pub Hocus Pocus

Hocus Pocus is a bit hidden, so if you’re not searching for it you might pass it without knowing it. But if you’re looking for a good place to lunch or have a small dinner with vegan options this is a great hotspot. I loved the chocolate cake with cherries, but the carrot cake is great as well. They have some other dishes like quiches and grilled sandwiches. Also you can make your drinks dairy-free, for example with almond and soy milk.

Prices: menu of the day is soup and a dish for €8,50 euros. Vegan cakes are €3,50 euros. You can only pay with cash money.

Address: Marktgraben 2, not far away from the Markthalle.

Restaurants-Innsbruck-Hocus-Pocus-koffie-taart

8. Breakfast in Innsbruck: Breakfast Club

To be honest it wasn’t that easy to find a nice place to have breakfast in Innsbruck. Luckily I found the Breakfast Club. The name says it already: you have many options here for a good breakfast. The restaurant is quite small, so you might have to wait for a table. There’s options for a sweet breakfast (like French toast), but lots of savory breakfasts as well (LOTS of omelettes). Most options are vegetarian and there are even some vegan and gluten-free options. It’s one of the only restaurants in Innsbruck where they have the menu in German, English AND Italian.

Prices: starting from €3,80 euros. Most breakfast options are about €7,50 euros. You can pay with cash money or card.

Address: Maria-Theresien-Strasse 49.

Also read: 15 awesome things to do in Innsbruck, the capital of Tyrol

These were my favorite cheap restaurants in Innsbruck, where you can enjoy affordable and good food. Do you know more hotspots in Innsbruck? Let me and other travelers know in the comments below! [:]

Reacties via Facebook account

comments