Reizen met een doel: SOS Family Challenge in de wildernis van Oeganda

Ben je sportief en heb je doorzettingsvermogen? Wil je samen met jouw broer of zus een onvergetelijke ervaring opdoen? Zet jij je graag in voor lokale gemeenschappen in het buitenland? En heb je zin om het prachtige Afrikaanse Oeganda te ontdekken? Dan ga ik iets heel leuks met jou delen.

SOS Kinderdorpen gaat namelijk een gave expeditie voor broers en zussen organiseren: SOS Family Challenge Brothers & Sisters Edition. Tijdens deze 11-daagse reis ga je letterlijk en figuurlijk samen over pieken en door dalen. De tocht gaat door ongerepte jungle en machtige bergen met prachtige panorama’s. Tijdens de reis bezoek je bovendien ook enkele projecten van SOS Kinderdorpen en leer je de kinderen kennen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om deze bijzondere reis bij jullie onder de aandacht te brengen.

SOS Family Challenge-Brothers-and-Sisters
Credits: SOS Kinderdorpen

SOS Family Challenge

Familie is een van de belangrijkste dingen in het leven, zo niet de belangrijkste. Familie is er namelijk altijd voor elkaar, door dik en dun. Ik vind het daarom erg goed waar SOS Kinderdorpen zich voor inzet. Deze organisatie ziet familie namelijk als een primaire basisbehoefte: zij vinden dat ieder kind een liefdevolle familie verdient. Het schijnt dat 1 op de 7 kinderen in Oeganda zonder familie opgroeit. Dat zijn ontzettend veel kinderen en dat wens je geen enkel kind toe.

Herinneren jullie je mijn helse wandeltocht in de Grand Canyon nog, samen met mijn zusje? Hoewel we op dat moment wel konden huilen ben ik ervan overtuigd dat het onze band alleen maar sterker heeft gemaakt. Als je wordt overgeleverd aan de natuur en je bent slechts op elkaar aangewezen leer je elkaar zo goed kennen. Geen telefoon om je af te leiden. Geen stress over school, werk en 1000 andere taken. Je hoeft je enkel te focussen op de natuur, jezelf en op elkaar.

grand-canyon-usa
SOS Family Challenge-Brothers-and-Sisters
Credits SOS Kinderdorpen

Hoe ziet deze expeditie eruit?

Tijdens de SOS Family Challenge Brothers & Sisters Edition ga jij samen met jouw broer of zus 11 dagen naar Oeganda in Afrika. Je bezoekt enkele projecten van SOS Kinderdorpen en maakt een 6-daagse trektocht door het Rwenzori gebergte. Prachtig, maar ook wel pittig. Dit schitterende gebergte neemt je namelijk mee naar een hoogte van wel meer dan 4600 meter! Deze bijzondere plek wordt ook wel Mountains of the Moon genoemd.

De reis vindt plaats van 21 tot en met 31 januari 2018. In de aanloop naar de reis ga jij samen met jouw broer of zus donaties werven voor de kinderen in Oeganda. Dit kan natuurlijk op de meest creatieve manieren. Zo versterk je niet alleen tijdens de reis jullie band, maar ook al tijdens de voorbereiding!

SOS Family Challenge-Brothers-and-Sisters
Credits: SOS Kinderdorpen

Ben jij enthousiast geworden?

Ik vind deze uitdaging echt onwijs tof klinken en ik hoop jullie ook! Jammer genoeg weet ik niet in welk werelddeel ik ben wanneer de SOS Family Challenge (januari 2018) wordt georganiseerd, maar ik weet zeker dat een (aantal) van jullie hier interesse in heeft. Ben jij enthousiast geworden? Dan kun je het volgende doen:

1. Via deze link kun je een informatiebrochure aanvragen.

2. Er zijn een aantal informatieavonden om meer informatie over de expeditie te krijgen en om alvast in de stemming te komen.

– 3 mei 2017 (woensdag) om 19.00 uur, in Utrecht
– 8 mei 2017 (maandag) om 19.00 uur, online, via een webinar
– 15 mei 2017 (maandag) om 19.00 uur, in Den Haag
– 29 mei 2017 (maandag) om 19.00 uur, in Amsterdam

3. Ben je zó enthousiast geworden dat je al hebt besloten dat je wilt gaan? Je kunt je via deze link samen met jouw broer of zus aanmelden.

SOS Family Challenge-Brothers-and-Sisters
Credits SOS Kinderdorpen

Ik ben heel benieuwd wat jullie van zo’n expeditie vinden. Zou jij het ooit doen of heb je het al wel eens gedaan? En wat zijn andere manieren hoe jij de lokale gemeenschap tijdens het reizen helpt? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SOS Kinderdorpen. Ik schrijf echter niets waar ik zelf niet helemaal achter sta en mijn meningen in ieder artikel zijn altijd die van mijzelf. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments