Reisinspiratie: 20 mooie reisfoto’s (die jij nu ook kunt bestellen!)

Ben je op zoek naar reisinspiratie? Heb je geen idee wat jouw volgende droomplek zal worden? Dankzij zowel mijn werk als mijn liefde voor reizen ben ik inmiddels op heel wat plekken geweest. Dicht bij huis en wat verder weg. Aan de hand van de mooiste reisfoto’s deel ik reisinspiratie met jou! Deze reisfoto’s zijn gemaakt tijdens mijn reizen in de afgelopen 5 jaar. En extra leuk: deze foto’s zijn inmiddels ook te bestellen via Werk aan de Muur! Maar daarover aan het einde meer.

Disclaimer: een paar van mijn favoriete reisfoto’s staan er niet tussen. Dit is of vanwege de kwaliteit van de foto (in 2013 maakte ik in Suriname een prachtige foto van een aap in JPEG, maar die kan/wil ik niet naar Werk aan de Muur uploaden) of door portretrecht (niet van alle mensen van wie ik een foto heb gemaakt wil ik dat zij bij andere mensen aan de muur hangen). Daarnaast heb ik ook geen foto’s met mezelf duidelijk in beeld erop gezet, terwijl dat soms wel mijn favoriete reisfoto’s zijn. 

Reisinspiratie: prachtige plekken aan de hand van reisfoto’s

1. Schapenherder in Wadi Rum in Jordanië

Jordanië moet eigenlijk wel op 1 staan, want het is wat mij betreft een van de meest fotogenieke landen. Met name Wadi Rum en Petra zijn voor fotografen echt een feestje. Deze foto is gemaakt tijdens de zonsondergang in Wadi Rum – toen ik met een bedoeïen voor werk op pad ging om foto’s te maken. En hij verliefd op me werd en weigerde om me terug naar het dorp te brengen als ik niet met hem wilde trouwen. Dat hele verhaal kun je hier lezen. Hoe dan ook: Jordanië is een van mijn favoriete plekken waar ik prachtige foto’s heb gemaakt.

Lees ook: rondreis in Jordanië – voorbeelden van reisroutes 

wadi-rum-jordanie-reisinspiratie

2. Jungle bij Dumaguete in de Filipijnen

Ik bracht bijna 2 maanden in de Filipijnen door en een van mijn favoriete plekken was Dumaguete, op het eiland Negros. Het is een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld de eilanden Cebu, Bohol en Palawan. Deze foto maakte ik tijdens een wandeling in de jungle, niet ver van Dumaguete vandaan. Toch voelde het alsof ik in the middle of nowhere was. Ook leuk: vanaf Dumaguete ga je gemakkelijk naar Apo Island, een van de beste plekken om te zwemmen en snorkelen met zeeschildpadden!

Lees ook: wat te doen in Dumaguete, Filipijnen 

waterval-dumaguete-filipijnen

3. Slot Hohenschwangau in Duitsland

Probeer die naam maar eens een paar keer achter elkaar uit te spreken. Slot Hohenschwangau vind je in het zuiden van Duitsland. Misschien zegt deze naam je niet zo veel, maar Kasteel Neuschwanstein waarschijnlijk wel. Dit is een van de bekendste en mooiste kastelen die er bestaat! Niet voor niets heeft Disney zich laten inspireren door dit kasteel voor het sprookjeskasteel van Doornroosje. Wanneer je naar het uitzichtpunt voor Kasteel Neuschwanstein loopt heb je ook een mooi vogelperspectief op Slot Hohenschwangau. De kleuren vormen een mooi contrast met het winterse landschap, vind je ook niet?

Lees ook: Kasteel Neuschwanstein – alles wat je moet weten voor jouw bezoek

kasteel-duitsland-reisinspiratie

4. Broers in Tunesië

Deze foto maakte ik tijdens een persreis in Tunesië. We reden vanaf de Sahara terug naar het eiland Djerba. Om ons heen was niets anders dan woestijn en wildernis. Ineens zie ik rechts van me een gigantische groep kamelen aan de horizon. “Stop!”, schreeuw ik door de bus. De chauffeur schrikt zich kapot en trapt snel op de rem. “Kunnen we dichter bij die groep kamelen komen zodat ik een paar foto’s kan maken?” vraag ik met een lief toontje.

Wanneer we de groep kamelen naderen zien we de hoeder en zijn kinderen. Wanneer ik uitstap en zwaai blijven de meeste een beetje argwanend op afstand staan. Het jongste jongetje niet; hij rent onze kant op en zwaait vrolijk. Langzaam komen de andere familieleden ook onze kant op. Onze gids maakt een praatje met hen en ik maak foto’s en video’s van de kamelen. Ineens springt het jongetje ertussen. Ik schiet een paar foto’s en laat deze aan het jongetje en zijn broer zien. De broer is enthousiast en laat met wat handgebaren zien dat ik er meer mag maken. Dit is dan ook een van mijn favoriete foto’s uit Tunesië. Het vrolijke jongetje met zijn beschermende broer doen me denken aan mij en m’n jongere zusje. Het is een foto die liefde en blijdschap uitstraalt.        

Lees ook: de mooiste plekken in Tunesië

broertjes-in-tunesie

5. Het Alcazár in Segovia, Spanje

Madrid is een van mijn all time favorites en ik kom hier graag regelmatig terug. Segovia ligt ten noordwesten van Madrid en is een leuke daguitstap. Je hebt hier allerlei mooie gebouwen, zoals het aquaduct, de kathedraal en het kasteel in Segovia. Het kasteel, Alcazár, is een van de mooiste in Spanje. Tijdens de panoramawandeling Camina Naturales del Eresma heb je het mooiste uitzicht op dit kasteel.

Lees ook: sprookjesachtig Segovia in Spanje – bezienswaardigheden & tips

Segovia-reisinspiratie

6. De Tatacoa woestijn in Colombia

Colombia is een van mijn favoriete bestemmingen door de veelzijdigheid. Jungles, bergen, stranden en koffieplantages: je kunt je hier altijd wel vermaken. Maar had je ook verwacht dat Colombia woestijnen heeft? Een bizarre plek is Desierto de Tatacoa, oftewel de Tatacoa woestijn. Een prachtige en (nog) niet zo toeristische plek om te bezoeken. En de zonsondergangen zijn hier magisch! 

Lees ook: Pretty Picture Time – Tatacoa woestijn in Colombia

tatacoa-woestijn-colombia-reisinspiratie

7.  Kamelen bij de Piramides van Gizeh in Egypte

De piramides staan bij iedere reiziger hoog op het verlanglijstje wat betreft reizen. Niet gek dus dat ik deze bestemming ook in deze lijst met reisinspiratie deel. Ik was van tevoren bang dat het daarom zou tegenvallen. Maar niets is minder waar. Het blijft nog steeds bijzonder om te zien. Vooral als je met een gids op pad gaat en alle verhalen eromheen hoort. Dan gaat de geschiedenis pas echt leven. Egypte is een van de meest fotogenieke landen die ik tot nu toe heb bezocht, maar dit blijft een van mijn favorieten.

Lees ook: 13 dingen die je moet weten over de piramides in Egypte

kamelen-en-piramides-reisinspiratie

8. Winter in Tallinn in Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland en een van de leukste hoofdsteden in Europa. De binnenstad ziet er zo schattig en sprookjesachtig uit, zowel in de zomer als in de winter. Een van de leukste bezienswaardigheden in Tallinn is de Russisch orthodoxe Alexander-Nevski-kathedraal. De uivormige koepels doen zelfs een beetje denken aan de Saint Basil kathedraal in Moskou. Ben je op zoek naar een minder bekende plek voor een stedentrip in Europa? Dan is Tallinn wat mij betreft echt een aanrader!

Lees ook: Tallinn bezienswaardigheden – een uitgebreide reisgids

tallinn-estland-reisinspiratie

9. Watervallen najagen in Yosemite Nationaal Park (Verenigde Staten)

West-Amerika heeft mij verrassend met de vele prachtige natuurparken, maar mijn favoriet is toch wel Yosemite Nationaal Park. Het park is onwijs groot en je hebt eigenlijk meerdere dagen nodig om op ontdekkingstocht te gaan. Mijn favoriete wandeling is The Mist Trail, die je langs meerdere watervallen leidt. Het is even klimmen, maar je krijgt er prachtige uitzichten voor terug. De kans dat je herten en beren spot in Yosemite is trouwens vrij reëel, voor de liefhebbers.  

Lees ook: 6x wat te doen in Yosemite Nationaal Park in West-Amerika

yosemite-waterval-reisinspiratie

10. Tulpen in Flevoland, Nederland

Je hoeft niet altijd ver te reizen om mooie plekken te bezoeken. In april ziet ons land er altijd zo lekker kleurrijk uit van bovenaf. En dat komt door de kleurrijke bollenvelden! De meeste bloemenvelden zijn te vinden in Zuid-Holland, de Kop van Noord-Holland en Flevoland. Zuid-Holland is vooral leuk als je met de fiets langs de verschillende velden wilt gaan, Flevoland is handiger om met de auto te bezoeken door de afstanden. Wil je een bosje mee naar huis nemen? Ook dat kan bij bepaalde punten!  

Lees ook: bollenvelden in Flevoland – tips voor jouw bezoek

bollenvelden-nederland-reisinspiratie

11. De ongerepte bergen van Roemenië: Iezer Papusa

Ben je op zoek naar reisinspiratie voor avontuurlijke reizigers? Roemenië is een perfect land voor wandelaars die van ongerepte natuurgebieden en rustige bergtochten willen genieten. De bergen trekken niet zo veel wandelaars, waardoor je sommige plekken compleet voor jezelf hebt. Een bijzondere en avontuurlijke plek om te hiken in Roemenië is Iezer Papusa. Nadat ik samen met Dan van Outdoor Activities in Romania op de bergtop had overnacht werden we getrakteerd op een magische zonsondergang.    

Lees ook: Roemenië – hiken in de bergen van Iezer Păpușa (voor echte avonturiers)

zonsopkomst-roemenie-reisinspiratie

12. Manarola, een van de dorpen van Cinque Terre in Italië

Iedereen heeft wel eens gehoord van Cinque Terre. Dit zijn 5 fotogenieke dorpen aan de kust in het noorden van Italië. Het is voor velen een droombestemming. Veel stelletjes komen hier voor een romantische getaway, maar als soloreiziger kun je je hier ook vermaken. En er is zelfs een uitgebreid wandelnetwerk, waardoor je van dorp naar dorp kunt wandelen. De wandeling van Manarola naar Corniglia is erg tof. En omdat je een stuk omhoog moet klimmen slaan veel mensen dit over, dus je hebt de uitzichten bijna helemaal voor jezelf. Tijdens de wandeling kom je uitzichten zoals deze tegen; het uitzicht over Manarola. 

Lees ook: Cinque Terre tips – ALLES wat je moet weten voor jouw bezoek

manarola-cinque-terre-dorpjes-italie

13. Oldtimer in het binnenland van Cuba

De prachtige oldtimers vullen de straten in ieder dorp op Cuba. Het voelt op Cuba alsof je een reis terug in de tijd maakt als je deze iconische auto’s rond ziet rijden. Maar ze rijden niet alleen in de steden. Ook tussen steden kun je je met een oldtimer verplaatsen. Zo reed ik met een collectivo van Cienfuegos naar Trinidad. We stopten onderweg bij een paar mooie watervallen en de chauffeur vroeg of ik het leuk vond om zelf ook een stukje te rijden. Dat gaat overigens een stuk lastiger dan gedacht, want die auto’s hebben geen stuurbekrachtiging. Maar leuk was het wel!

Lees ook: rondreis op Cuba – voorbeelden van reisroutes  

oldtimer-cuba-reisinspiratie

14. Blue hour in Praag in Tsjechië

Het gouden uurtje, ook wel golden hour genoemd, is een van de beste momenten om te fotograferen. Maar als fotograaf ben ik ook fan van het moment NA de zonsondergang: het blauwe uurtje (oftewel blue hour). Kijk maar hoe magisch Praag er tijdens het blauwe uurtje uitziet. Ik heb Praag meerdere keren bezocht en de stad verveelt nooit. In de zomermaanden kan het druk zijn. Wil je de drukte vermijden? Ga dan naar Praag in de winter. Het is dan een stuk rustiger en je kunt nog steeds (bijna) alles bezoeken.

Lees ook: Praag tips voor een toffe én betaalbare stedentrip

Reisinspiratie-blue-hour-praag

15. Kleurrijke huizen aan rivier in Girona in Spanje

Spaanse grote steden zijn vaak omringd door nog leukere, kleinere steden. Girona is een leuke daguitstap vanuit Barcelona. Door de stad stroomt de rivier de Onyar en aan beide oevers vind je allemaal gekleurde huisjes. Hoe schattig is dat? Een van de bruggen in Girona staat is trouwens ontworpen door Gustave Eiffel, de ontwerper van de Eiffeltoren.

Lees ook: Girona in Spanje – perfecte dagtrip vanuit Barcelona

kleurrijke-huizen-girona-spanje

16. Bijzondere landschappen in Joshua Tree Nationaal Park (in West-Amerika)

Samen met mijn zusje maakte ik een prachtige rondreis door West-Amerika. Een van de meest verrassende plekken tijdens die reis was toch wel Joshua Tree Nationaal Park. Het natuurgebied is minder bekend dan bijvoorbeeld de Grand Canyon of Yosemite, maar zeker een bezoek waard. Hoe bijzonder zijn de bomen hier?

Lees ook: Pretty Picture Time – Joshua Tree Nationaal Park in Amerika

joshua-tree-np-bomen

17. Zonsondergang tijdens shabbat bij de Klaagmuur in Jeruzalem

Ik heb een jaar in Israël gewoond en kom er jaarlijks terug. Bijna geen enkel land is zo intrigerend als Israël. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de tientallen prachtige zonsondergangen. Bijvoorbeeld tijdens het gebed op vrijdagavond bij de Klaagmuur. Een van de meest magische momenten. De klokken van de christelijke kerken luidden en de oproep voor het gebed voor de moskee was te horen, terwijl honderden joodse mensen zich verzamelen bij de Klaagmuur voor hun gebed. Héél bijzonder om mee te maken.    

Lees ook: 38x wat te doen in Jeruzalem en omgeving

shabbat-klaagmuur-jeruzalem

18. Fisherman’s Trail in Portugal

Europa heeft heel wat mooie wandelroutes. Een van de mooiste meerdaagse wandelroutes is de Fisherman’s Trail in Portugal. Tijdens deze wandeling loop je langs indrukwekkende kliffen, door duinen en over zandweggetjes. Het is niet de makkelijkste wandelroute, maar zeker een aanrader! Al helemaal omdat je veel van de uitzichten bijna helemaal voor jezelf hebt.

Lees ook: Fisherman’s Trail deel I: van Porto Covo naar Odeceixe

reisinspiratie-wandelaars-fishermans-trail-portugal

19. Bijzonder carnaval in Venetië in Italië

Ik ben opgegroeid in Brabant, dus ik ben opgegroeid met carnaval. Maar het carnaval in Venetië is toch even iets anders. Wat een feestje voor je ogen! Het carnaval wordt al eeuwen in Venetië gevierd. Verscholen achter een masker mengden de adel en de arme bevolking zich met elkaar. Het moet een Sodom en Gomorra zijn geweest, want met zulke kostuums werd je nooit aangesproken op jouw wandaden. Niemand weet wie je bent. Alles is mogelijk. Ik vond het erg bijzonder om hier een keer bij te zijn.

Lees ook: Pretty Picture Time – Carnaval in Venetië

carnaval-venetie-italie

20. De Schiessentumpel waterval in Mullerthal in Luxemburg

Ben je op zoek naar reisinspiratie voor een leuke plek om te wandelen, niet ver van huis? Ga dan naar de Mullerthal regio in Luxemburg! Niet voor niets wordt deze regio Klein Zwitserland genoemd. Een mooie, meerdaagse wandelroute loopt via Mullerthal, de gelijknamige Mullerthal Trail. De route loopt meerdere keren langs de Schiessentumpel waterval, ten zuiden van het dorp Mullerthal. Je begrijpt misschien zelf wel waarom dit een van de best bezochte bezienswaardigheden in het land is, toch? Zo sprookjesachtig! 

Lees ook: Mullerthal wandelen – de Mullerthal Trail in 6 dagen

waterval-luxemburg-reisinspiratie

Reisinspiratie: deze foto’s zijn NU te bestellen via Werk aan de Muur

Heb jij wat nieuwe reisinspiratie opgedaan door dit artikel? Ja? Fijn om te horen. Misschien droom je inmiddels al weg bij al deze mooie bestemmingen. Je kunt die reisinspiratie nu ook in huis halen, door iets via Werk aan de Muur te bestellen! Ik heb een selectie gemaakt van reisfoto’s, waardoor jij reisinspiratie in huis kunt halen. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ben je op zoek naar reisinspiratie in jouw interieur? Met de Wall App kun je bekijken hoe een foto op Werk aan de Muur in een kamer zou staan. Zo krijg je een beter idee hoe een bepaalde foto eruitziet in een ruimte. Je kunt Wall App in jouw browser op de computer openen, maar ook via een app op de telefoon gebruiken.

Ga nu naar mijn webshop op Werk aan de Muur om meer foto’s te zien

Mijn favoriete reisfoto’s op Werk aan de Muur (die jij nu ook kunt bestellen voor in huis)

Ik hoop dat je wat nieuwe reisinspiratie hebt dankzij deze reisfoto’s! Heb je een foto op deze website gezien die je graag in mijn shop op Werk aan de Muur wilt zien? Laat het mij dan weten via een reactie hieronder of stuur een mailtje! 

Reacties via Facebook account

comments