Reisbladen en reistijdschriften voor inspiratie (betaald én gratis)

Ik vind het heerlijk om me te laten inspireren door de berg tijdschriften die in mijn boekenkast staat. En ieder jaar wordt de stapel weer een beetje hoger. Daarom deel ik graag met jullie een paar geweldige bladen die mij inspireren of me simpelweg even naar de andere kant van de wereld meenemen.

Lees ook: reisspullen waar iedere backpacker blij van wordt #1

Reistijdschriften voor inspiratie

Columbus Magazine

Nog voor ik Columbus Magazine heb opengeslagen vinden de reiskriebels zich al snel een weg naar mijn buik. Een van mijn favorieten! Het is een erg divers blad met prachtige reportages en leuke tips voor bestemmingen. Wat ik zo tof vind is dat er ook veel tips voor reisfotografie, applicaties en gadgets worden gedeeld. Ik ben fan.

tijdschriften-reizen

National Geographic Traveler

Ook dit blad richt zich naast reizen ook veel op reisfotografie, en laat ik daar nou net een groot fan van zijn!

tijdschriften-reizen

Salt

Salt is een magazine dat wat meer buiten de gebaande paden gaat. Het blad richt zich voornamelijk op outdoor- en adventure, maar is ook erg leuk om door te bladeren voor de minder actieve reizigers onder ons. ‘Een dagelijkse portie licht verteerbare inspiratie voor je actieve en avontuurlijke leven’, is de omschrijving van Salt. Ik ben vooral fan van de bijzondere interviews, de aankondigingen van toffe evenementen en de survivaltips.

tijdschriften-reizen

Meridian Travel

Ik heb dit reismagazine ooit gekocht omdat ik fan ben van de reisjournalist Corno van den Berg, van Droomplekken.nl. Het blad is wat duurder dan andere bladen, maar anderzijds ligt het blad ook maar vier keer per jaar in de winkels. Dus dat compenseert. Van de kleurrijke en prachtige foto’s ga ik al snel watertanden. Er zitten wat advertentiepagina’s in, maar als je daar snel doorheen bladert kom je heerlijke en goed geschreven reportages tegen!

tijdschriften-reizen

Panda (WWF)

Dit is het magazine van het Wereld Natuur Fonds. Ieder seizoen heeft een eigen thema. Er staan geen reisreportages in, maar wel veel beschreven wereldplekken. De focus ligt op natuur en dieren, maar je komt zeker in de reisstemming! De feitjespagina’s zijn bovendien leuk en interessant om te lezen. Je kunt via de website van WNF een gratis exemplaar aanvragen.

tijdschriften-reizen

Bever 360° / Buitentijd

Het Bever 360° tijdschrift is verbonden aan de outdoorwinkel Bever. Je krijgt een gratis exemplaar in de winkel mee als je iets koopt (ik heb alleen geen idee of dit vanaf een bepaald bedrag gebeurt). De avonturier komt in mij naar boven tijdens het lezen van Bever 360°. Je doet bovendien ook inspiratie op voor nieuwe reisspulletjes. Daar kun je er immers niet genoeg van hebben.

Daarnaast heeft Bever nog een eigen tijdschrift uitgebracht: Buitentijd. Deze kun je zowel in de winkel halen, maar ook online lezen.

tijdschriften-reizen

One World

Het blad en online platform One World richt zich voornamelijk op duurzaamheid, sociale vraagstukken en ontwikkelingslanden. Als je iets meer in de geschiedenis van een land wilt duiken of juist wilt weten wat er wereldwijd op maatschappelijk vlak speelt is dit een echte aanrader! Vroeger was het tijdschrift gratis, maar tegenwoordig werkt One World wel met een betaald abonnementsmodel. Daarnaast vind je ook op de website hartstikke veel inspirerende verhalen: van surfende vrouwen in Iran tot het aanpakken van kinderarbeid in ontwikkelingslanden.

tijdschriften-reizen

Lees ook: duurzaam reizen #2 – tips tijdens het reizen

Gidsen van reisorganisaties

Tijdens de Vakantiebeurs kom ik er altijd achter hoe gigantisch veel reisorganisaties een eigen blad hebben. Soms is het een luxe reclamefolder, maar in andere bladen staan ook reportages, interviews en tips voor bestemmingen. De reisgids van Djoser ziet er bijvoorbeeld erg professioneel en overzichtelijk uit. En de reisbladen van Isropa zijn ook een feestje om doorheen te bladeren. Maar er is nog meer: tijdschriften van reisorganisaties zoals Koningaap en Sawadee bijvoorbeeld. En Trenzing Travel heeft zelfs verschillende tijdschriften waarbij ze bij iedere brochure de focus op een bepaald werelddeel leggen.

Tijdschriften-reizen-Isropa
tijdschriften-reizen

Tips voor véél reistijdschriften

1. Tijdschrift.nl

Je kunt via Tijdschrift.nl een abonnement afsluiten waarbij je zo’n 50 tijdschriften per maand kunt lezen via één account. Voor de reisliefhebbers zijn de favorieten waarschijnlijk National Geographic en Lonely Planet Traveller, maar er zit nog veel meer tussen. Je kunt de eerste maand gratis proberen!

2. Readly

Een andere fijne app waar je héél veel tijdschriften kunt vinden is de app Readly. Met een abonnement bij Readly kun je niet alleen Nederlandstalige tijdschriften lezen, maar ook tijdschriften uit bijvoorbeeld Amerika, Duitsland en Thailand. Mijn favorieten zijn Backpacker, Méditerranée, Nationaal Geographic en National Geographic Traveller. Daarnaast zijn er veel tijdschriften over fotografie, waaronder Zoom.nl en CHIP FOTO Magazine. Erg fijn! Je kunt de eerste maand uitproberen voor €0,99 euro.

Volgens mij komen jullie zo de luie zondagmiddagen de komende tijd wel door! Hebben jullie nog tips voor leuk leesvoer?

Reacties via Facebook account

comments