Persoonlijke ansichtkaarten versturen op reis

Noem me ouderwets, maar ik vind het leuk om kaarten te versturen als ik op reis ben. Je bezorgt de ander toch even zo’n wat-fijn-dat-je-aan-me-denkt-momentje. En ik bezorg de ander gelijk een bezigheid, want mijn handschrift is vrij onleesbaar (misschien had ik dokter moeten worden?). In al die jaren dat ik vanaf het buitenland kaarten verstuur heb ik ook wel eens problemen gehad: kaarten die nooit arriveerden, een halve dag op zoek zijn naar een postkantoor en vervolgens ontdekken dat deze nét die ene dag gesloten is, verregende ansichtkaarten. Ik zal niet stoppen met kaarten blijven sturen vanuit het buitenland, maar ik ben inmiddels wel een leuk alternatief tegengekomen: Kaartje2Go. Ik geef je 6 redenen waarom ik inmiddels fan ben geworden.

persoonlijke-kaarten-op-reis

1. Het is snel

Een of twee dagen later – afhankelijk van de tijd dat je de bestelling plaatst – ligt de kaart al in de brievenbus bij de ontvanger.

2. Het is gemakkelijk

Om een kaart op te maken hoef je geen technisch computerwonder te zijn. Er is geen speciaal programma nodig, je gaat gewoon naar de website en volgt de volgende stappen:

– Kies het soort kaart (ik koos voor ansichtkaart met voor- en achterkant).
– Kies een foto voor de voorkant (kies voor ‘upload achtergrond afbeelding’ als je wilt dat de foto de hele kaart bedekt).
– Typ er een leuke tekst bij op de achterkant.
– Kies het formaat (standaard of groot).
– Waarschijnlijk wil je de kaart direct naar de ontvanger versturen, maar het is ook mogelijk om kaarten thuis te ontvangen.
– Vul het adres van de ontvanger in en kies een verzenddatum. Als je een verzenddatum hebt gekozen zie je rechts wanneer de verwachte bezorgdatum is. Over het algemeen is dit – afhankelijk van het tijdstip dat je het besteld – 1 dag later.
– Betalen. Et voilà, je hebt een kaart verstuurd!

persoonlijke-kaarten-op-reis
persoonlijke-kaarten-op-reis

3. De kaarten arriveren daadwerkelijk

Mijn kaarten van Cuba zijn op het moment dat ik dit online zet nog steeds niet in Nederland. Misschien liggen ze wel ergens verloren op een vliegveld in Verwegistan of hebben ze Cuba überhaupt nooit verlaten. Maar met de kaarten van Kaartje2Go ben je er in ieder geval zeker van dat je kaarten arriveren. Mocht er iets mis gaan bij het postkantoor, dan is er in ieder geval een klantenservice die jou verder kan helpen.

4. Het is leuk én persoonlijk

De meeste ansichtkaarten laten vaak de welbekende hoogtepunten zien. Maar is het niet veel toffer als jij te midden van die pracht en praal staat? Op die manier geef je jouw kaart een extra persoonlijk tintje. Bovendien vindt de ontvanger de kaart sowieso leuk. Hij is immers uniek.

persoonlijke-kaarten-op-reis

5. Het is niet duur

Voor een ansichtkaart met postzegel ben ik in het buitenland regelmatig €1 – 1,50 euro kwijt. Voor de kaart die ik naar mijn moeder stuurde betaalde ik €2,23 euro. Valt best mee, toch?

6. Je kunt altijd en overal kaarten versturen

Bij Kaartje2Go kun je niet alleen ansichtkaarten laten drukken, maar ook kaarten voor andere gelegenheden. Denk aan verjaardagen, kerstdagen en diploma-uitreikingen. Extra fijn is dat je de verzenddatum al weken van tevoren kunt instellen (voor het geval je net zo’n warhoofd bent als ik). Daarnaast kun je de kaart overal ter wereld versturen, zolang je Wi-Fi hebt om de kaart op te maken en te bestellen. Kaartje2Go is een Nederlands bedrijf, maar je kunt ook kaarten naar het buitenland versturen. Houd dan alleen wel rekening met een wat langere verzendtijd.

persoonlijke-kaarten-op-reis

Hoe zit het met jou, stuur jij nog wel eens een kaart als je op reis bent? Of zullen de kaarten langzaam maar zeker verdwijnen door Whatsapp, Snapchat, Facebook en alle andere sociale media waardoor we het thuisfront al dagelijks op de hoogte houden?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf. Alle tips en meningen die ik hier deel zijn uiteraard van mijzelf. Ik zou geen samenwerkingen aangaan waar ik niet 100% achter sta.

Reacties via Facebook account

comments