Overzicht – Augustus 2015

Aan het einde van iedere maand blik ik even terug. Een terugblik op mijn reizen, mijn dagelijks leven en natuurlijk ook op Corners of the World.

Hola! Cómo estás? Jullie begrijpen vast wel dat ik inmiddels een wandelend Spaans talenwonder ben. Not. Maar ik kan in ieder geval de goede koffie en een vegetarische maaltijd bestellen, vragen welke bus ik waarnaartoe moet nemen en de portier van de flat begroeten. Ik leer hier op één dag meer Spaans dan dat ik in Nederland in weken deed. Dit is voor mij de juiste manier om het te leren: gewoon lekker veel in de praktijk oefenen. Bijkomend voordeel is natuurlijk wel dat de Colombianen oneindig veel geduld hebben met mijn steenkolen-Spaans.

Reizen

Zoals jullie misschien al wel hadden begrepen zit ik inmiddels in Colombia, Zuid-Amerika. De grote reis van vier maanden door Colombia en Midden-Amerika is eindelijk begonnen! Ongeveer een week voor vertrek werd ik verrast door een mailtje van blogger Sabine. Ze woont in de hoofdstad Bogota, gaf mij een miljoen tips en nodigde mij bovendien ook nog eens uit om bij haar te verblijven. Hoe lief is dat? Ik volgde haar verhalen al een tijdje, maar het was ontzettend leuk om haar dan ook eindelijk in real life te ontmoeten. Ze schreef vorige week een leuke blog over onze ontmoeting. Er zijn niet genoeg stroopwafels en pakken hagelslag in Colombia die mijn dankbaarheid kunnen uiten!

Bloggersmeeting

Ik maakte in de maand augustus trouwens ook nog een andere toffe reis. Samen met mijn zusje vertrok ik begin augustus naar San Sebastián, in het noorden van Spanje. Baskenland stond al redelijk lang op mijn bucketlist, het was dus tijd om deze regio eindelijk van het lijstje te schrappen! Ik werd verrast door de sfeervolle stad San Sebastián en was ultiem happy dat ik eindelijk weer eens op een surfplank kon staan! Een kleine samenvatting van de reis lees je hier. Verder bezochten we enkele kustplaatsjes, de stad Bilbao en maakten we op de terugweg richting Nederland een kleine omweg via de Spaanse Pyreneeën. Canyoning stond namelijk op de planning. Het verhaal over dit geweldige avontuur in tekst, beeld én bewegend beeld konden jullie vorige week al zien op Corners. Gemist? Geen probleem, gewoon even hier klikken! O ja, onze reismascotte (Bob de minion) wonnen we de eerste dag op een kermis in een klein dorpje. En natuurlijk moest hij hier en daar ook op de foto!

IMG_20150806_191126

Terugblik augustus

IMG_7048

Vakantievragen-Baskenland-16

Daily life

In de maand augustus ben ik welgeteld 8 dagen thuis geweest. Mijn dagelijks leven bestond dan ook vooral uit reizen, werken en de laatste afspraakjes met mensen voordat ik voor vier maanden op reis zou gaan. Ik ben ontzettend blij dat ik on the road kan blijven werken, dat maakt deze toffe reis toch een beetje betaalbaarder. Maar dat betekent ook dat ik niet 24/7 met mijn billen op het strand zit. Sowieso zou ik mijn laptop nooit mee naar een strand nemen, die miljoenen zandkorrels zijn potentiële killers voor mijn laptop. Natuurlijk maak ik leuke trips naar prachtige natuurgebieden en kleurrijke, sfeervolle plekjes. Maar er zitten ook dagen tussen dat ik de hele dag achter mijn laptop zit te werken. Dagen dat het halen van een kop koffie bij het lokale tentje om de hoek het hoogtepunt van mijn dag is.

Maar voor mij is dat precies goed zo. Ik houd van slow-travel en dat gehaast van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid is niets voor mij. En soms zijn die momenten bij de koffietent of in het park nog specialer dan die highlights van een land. Wil je trouwens meer lezen over een leven als digital nomad? Ik schreef er eerder al twee artikelen over: fulltime de grens over als digital nomad en digital nomad worden – de eerste stappen. Ik ben trouwens wel benieuwd: hoeveel van mijn bezoekers behoren ook tot de digital nomad club?

Digital nomad 4

Corners of the World

Het was jullie misschien al opgevallen, maar Corners of the World heeft een nieuw logo! Ik liep al een tijdje met een concept in mijn hoofd. De vriend van mijn vriend z’n zus (stay connected!) wist precies wat ik wilde en ontwierp het toffe logo dat je bovenaan deze pagina ziet staan. Ben je nou nog op zoek naar een creatief vormgever? Dan ben je bij Dirk aan het juiste adres.

Lahemaa NP Estland

De frequentie van het plaatsen van blogs was deze maand wat minder, met name vanwege de stress die toeslaat wanneer ik weer een grote reis ga maken. De dag voordat je vertrekt je malariapillen ophalen bijvoorbeeld. Of ’s nachts nog een volledige back-up van je laptop maken. Of op Schiphol nog werk doorsturen naar opdrachtgevers. Bovendien ga ik ook veranderen van hosting. Voor degenen die mij via Bloglovin’ volgen: hopelijk worden mijn verhalen binnenkort gewoon direct doorgeplaatst! Die verhuizing brengt (natuurlijk) de nodige problemen met zich mee. Het kan dus voorkomen dat de site er een dagje uit ligt, mijn mail even niet werkt of dat ik een keer niet direct een nieuwe blog kan plaatsen. Alvast sorry daarvoor! Ik heb een hoop leuke verhalen voor jullie in petto en ze verschijnen hopelijk snel genoeg op Corners of the World. Beloofd.

Genoeg over mij! Wat waren jullie mooiste/fijnste/spannendste/meest memorabele momenten van augustus?

Reacties via Facebook account

comments