[:nl]Onmisbare spullen voor digital nomads[:]

[:nl]Digital nomads hebben over het algemeen weinig bezittingen. Ze moeten immers alles meesjouwen wat ze hebben van plek naar plek. Toch zijn er een aantal spullen die onmisbaar zijn voor iedere digital nomad. Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje!

Lees ook: starten als digital nomad – hoe doe je dat?

1. Harde schijf en usb-sticks

Iedere digital nomad reist met een laptop rond. Maar die laptop heeft natuurlijk geen eindeloze opslag. De oplossing? Een externe harde schijf, het liefst met minimaal 1 tb aan geheugen. Op die manier hoef je je nooit meer zorgen te maken over het geheugen op je laptop én heb je direct een back-up voor het geval dat je laptop wordt gestolen of kapot gaat. Zelf heb ik 2 compacte harde schijven mee op reis en een ‘grote’ harde schijf die ik in Nederland thuis laat. Daarnaast sla ik belangrijke bestanden ook vaak op in Dropbox of via mijn e-mail.

2. Koptelefoon

Ik monteer het liefst mijn video’s met een koptelefoon; zo hoor je het geluid toch beter dan vanuit de boxen van een laptop. En soms wil ik me gewoon lekker afsluiten van alles en iedereen om me heen en dan werkt een koptelefoon perfect. Ik heb door de jaren heen heel wat koptelefoons en muziekoortjes gehad. De meeste hielden het niet lang vol bij mij.

Inmiddels heb ik al een tijdje een koptelefoon van Sudio Sweden en ik ben echt verliefd op dit ding. Het geluid is geweldig en de koptelefoon werkt zelfs draadloos. Je hoeft alleen maar met de bluetooth op je telefoon of laptop te verbinden. Op die manier kan ik ook gewoon dansjes door de kamer doen zonder over een draad te struikelen. De koptelefoon is overigens ook gewoon met een kabel te gebruiken. Ben je net zo enthousiast over de Sudio koptelefoon als ik? Liefhebbers kunnen 15% korting krijgen op hun bestelling met de kortingscode CORNERSOFTHEWORLD15.

terugblik-maart-2017

3. Drybag

Ik sleep heel wat apparatuur mee. Een van mijn grootste nachtmerries is dat deze apparatuur tijdens een bootreis of een flinke regenbui kapot gaan. Ik heb daarom altijd een drybag bij me. Twee zelfs: een grote voor mijn laptop en camera-apparatuur + een kleine voor mijn paspoort, geld en telefoon. En yes, ik heb deze al verschillende keren uitgeprobeerd op boten of tijdens wandelingen door rivieren.

Lees ook: 7 tips voor digital nomads

4. Powerbanks

Powerbanks zijn essentieel wanneer je voor je werk afhankelijk bent van stroom. Het is dus erg handig om een ‘noodvoorraad’ elektriciteit op zak te hebben. Ik heb zelf een oplader van 20.000 mAh waarmee ik mijn telefoon en camera meerdere keren kan opladen voordat deze leeg is. mAh geeft trouwens aan hoeveel energie de powerbank kan opslaan: hoe hoger het cijfer, hoe langer het duurt voordat je deze opnieuw moet opladen. Eerder had ik een powerbank van 2.000 mAh, maar hier had ik uiteindelijk vrij weinig aan.

Daarnaast heb ik ook nog een duurzame powerbank van WakaWaka, die wordt opgeladen via zonne-energie. Hij is wat minder sterk dan de powerbank die ik hierboven noem, maar hij is toch erg prettig als je enkele dagen gaat wandelen/kamperen in een gebied waar weinig stroom (en veel zon) is.

5. Een dual sim telefoon

Ik heb de Motorola G6 Plus. Betaalbaar, handig in gebruik en het is ook nog eens mogelijk om 2 simkaarten toe te voegen. Op deze manier kun je het Nederlandse nummer en een buitenlands nummer gebruiken op hetzelfde moment (handig om als betaalbare data hotspot te gebruiken). Als je geen extra simkaart wilt gebruiken kun je een extra geheugenkaart gebruiken; erg fijn als je veel foto’s met je telefoon maakt of veel apps hebt gedownload. De camera is overigens ook helemaal prima (had ik niet voor die prijs verwacht). Al met al een aanrader dus voor digital nomads!

Lees ook: 5x handige websites voor digital nomads

6. Slotjes

Je kunt wat mij betreft nooit genoeg slotjes bij je hebben als digital nomad. De meeste accommodaties hebben een kluisje die je met een slot dicht kunt doen, maar ook wanneer ik over straat loop doe ik mijn rugzak op slot. Of wanneer ik in m’n eentje in een bus zit en mogelijk in slaap val. Maakt het voor zakkenrollers toch weer net wat moeilijker om iets uit je tas te pakken.

Lees ook: werken als digital nomad – wat kun je doen om geld te verdienen?

7. Draadloze (ergonomische) muis

Een draadloze muis is misschien niet noodzakelijk voor iedereen, maar ik merkte na een tijdje dat ik last kreeg van mijn vingers door de muis op het toetsenbord te gebruiken. Het neemt weinig ruimte in beslag, maar het zorgt wel voor wat meer comfort. Het beste kun je een ergonomische muis nemen. Deze muis vermindert de belasting van je pols en arm en is dus erg prettig voor mensen die veel achter de computer zitten. Zelf heb ik een draadloze ergonomische muis van Camenco.

Ergonomische-muis-digital-nomads
Ergonomische-muis-digital-nomads

Tip: het Reislustige Freelancer evenement voor digital nomads

Samen met Suzanne van Artikel 2.55 organiseer ik het Reislustige Freelancer evenement. Tijdens dit evenement vertellen we digital nomads (in de dop) alles over locatie-onafhankelijk werken en ontmoet je bovendien gelijkgestemde mensen die graag willen ondernemen en reizen. Via de Facebookpagina houden we je op de hoogte van nieuwe evenementen en nieuwtjes rondom het leven als digitale nomade.

Lees ook: 16x de meest gestelde vragen over mijn leven als digital nomad

terugblik-maart-2017
reislustige-freelancer-maart-2017

Dit zijn spullen die ik op iedere reis – naast mijn kleding, toilettas en cameraspullen – meeneem. Wat is voor jou onmisbaar als je in het buitenland bent (en werkt)? Laat het me hieronder in een reactie weten!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

[:]

Reacties via Facebook account

comments