Online workshops voor ondernemers & digital nomads (I’m excited!)

Sinds 2015 reis, werk en leef ik als digital nomad. Ik heb geen vaste thuisbasis en het merendeel van mijn werk voer ik op mijn computer uit. Niet al mijn werk is locatie-onafhankelijk, maar veel wel. En dat geeft mij veel vrijheid. Vanuit het verlangen om meer mensen te leren kennen met diezelfde levensstijl (en vaak ook mindset) richtte ik in 2016 een Facebookgroep op: Dutch Digital Nomads. Ik wilde een community creëren waar ik gelijkgestemden kon ontmoeten en waar we elkaar kunnen helpen.

Internationale groepen die gericht zijn op digital nomads waren er al, maar destijds was er niet echt een Nederlandstalige community. Ik deed niet heel veel met deze groep, tot het Traverse event in 2019. Daar volgde ik een sessie over het beheren van Facebookgroepen. Ik moest ook maar weer eens wat leven in mijn eigen Facebookgroep blazen!

Sindsdien is de Facebookgroep flink gegroeid en is er meer interactie. Digital nomads hebben elkaar via de groep leren kennen, er zijn meet ups georganiseerd en….. nu zijn er ook online workshops te volgen!

Lees ook: digital nomad jobs – wat kun je doen om online geld te verdienen?

digital-nomad-life

Online workshops voor ondernemers & digital nomads

Veel mensen kunnen deze gekke periode gebruiken om aan zichzelf te werken. Aan persoonlijke ontwikkeling, mindset, kennis vergaren en doelen stellen. Ook ik merk dat ik (nog) meer investeer in mijn ontwikkeling en kennis. Want die zijn voor een ondernemer erg belangrijk.

De afgelopen weken heb ik een agenda samengesteld met online workshops, die worden gegeven door verschillende inspirerende ondernemers!

Ben jij net gestart als ondernemer en wil jij graag verder blijven ontwikkelen?

Droom jij ervan om voor jezelf te starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Ben je een doorgewinterde ondernemer, maar wil je wel wat extra vaardigheden opdoen?

Dan zijn deze online workshops iets voor jou! De online workshops zijn overal ter wereld te volgen, waar je op dit moment ook bent. De workshops zijn €25 – 30 euro inclusief btw. Op deze manier is de drempel voor deelnemers om mee te doen niet zo hoog. Maar geloof me: je krijgt hier veel waarde voor terug. De groepen zijn bovendien klein (maximaal 8 deelnemers), zodat er persoonlijke aandacht is en iedereen voldoende tijd krijgt om vragen te stellen.

Vakantie-sterrenbeelden-LA

Lees ook: digital nomad worden – de beste tips om reizen en werken te combineren

Agenda online workshops

Vrijdag 8 mei, 9.30 – 12.00 uur

SEO voor beginners: maak jezelf beter vindbaar in Google door Danique Plaatzer

Wil jij SEO inzetten om beter vindbaar te worden in Google, maar heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken? Heb je jezelf er wel eens in verdiept, maar zijn termen als zoekwoorden, domain authority en optimaliseren alsnog een hoop abracadabra voor jou? Dan ga ik je met deze online workshop helpen om de basis van SEO onder de knie te krijgen! Tijdens deze online sessie leer ik je wat SEO precies is en hoe jij het kunt toepassen op jouw website. Wat zijn zoekwoorden en hoe vind je ze? En ook heel belangrijk: hoe verwerk je ze eigenlijk in je teksten? Hoe optimaliseer je afbeeldingen en wat kun je nog meer doen om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen? Je komt erachter tijdens deze interactieve en gezellige sessie.

Meer info vind je hier (+ hier kun je één van de 8 kaartjes bestellen)

Online-workshop-SEO
Photocredits Danique Plaatzer

Vrijdag 22 mei, 9.30 – 12.00 uur

Contentstrategie bedenken & focus op content door Sanne Bakker

Content maken én delen is een essentieel onderdeel van online marketing voor jouw bedrijf. Ben jij een ondernemer en wil je meer zichtbaarheid? Mensen inspireren? Potentiële klanten aantrekken? Door het maken van content kun je dat allemaal realiseren! Maar er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden om content te delen: een magazine, Instagram, een blog op jouw website, Facebook, nieuwsbrieven… Waar begin je nou? En hoe zorg je voor focus in jouw contentstrategie? En welke handige tools zijn er die je kunt inzetten om lekker met jouw content aan de slag te gaan? Want je wilt er natuurlijk wel zo efficiënt mogelijk aan werken.

Kaartje kopen & meer info vind je hier

Sanne-Bakker-content-strategie-online-workshop

Zaterdag 23 mei, 10.00 – 12.30 uur

Online ondernemen: wat wil je nou écht?

Droom jij ook van het vrije leven als digital nomad waarin je kunt wonen en werken waar je maar wilt? Online ondernemen spreekt je enorm aan, maar je hebt eigenlijk nog geen idee wat je wilt gaan doen. Logisch ook, er zijn natuurlijk zoveel mogelijkheden!

  • Wat past er bij jou?
  • Waar word jij blij van?
  • Wat wil je nou écht?

In deze online workshop gaan we daarmee aan de slag! Je stapt even uit je drukke leven, laat je volle to-do-lijstje lekker liggen en je gaat je tijdens deze workshop helemaal op jouzelf richten. Om verder te gaan ontdekken wie je bent, wat je wilt en hoe je dat kunt gaan bereiken doen we o.a. diverse oefeningen waarmee we je onderbewuste aanspreken. Dat is namelijk de plek waar al jouw verlangens, dromen en wensen opgeslagen liggen. En we richten ons op concrete acties richting jouw doel: wat is de eerstvolgende stap die je kunt zetten?

Kaartje kopen en meer info vind je hier

Kim-Hobo-workshop-online-ondernemen-wat-wil-je-nou-echt

Woensdag 27 mei, 19.00 – 21.30 uur

Hoe start je als virtueel assistent? (editie 2!)

Wil jij graag als virtueel assistent starten maar je weet niet hoe je moet beginnen? Dan is deze workshop wat voor jou! Tijdens deze sessie vertel ik je hoe ik gestart bent als VA en hoe jij dat ook kunt doen. Wat doet een VA en hoe beslis je wat jij als VA gaat aanbieden? Hoe vind je klanten, hoe werk je fijn samen met een klant, hoe maak je duidelijke afspraken met klanten? Werk je met een los uurtarief, strippenkaarten of maandabonnementen en waarom (niet)? Welke tools zijn handig om mee te werken? Waarom zou je nee zeggen tegen een klant/opdracht? Een hele hoop vragen die beantwoord worden tijdens deze leuke sessie!

Kaartje kopen en meer info vind je hier

Marijn-virtueel-assistent-online-workshop

Verandering van naam: van Dutch Digital Nomads naar Wereldse Ondernemers

Mijn Facebookgroep genaamd Dutch Digital Nomads bestaat al sinds 2016. Destijds wist ik niet wat ik ermee wilde doen, dus ik heb geen domeinnaam of website vastgelegd. Laatst checkte ik dit nog een keer. En wat denk je? De domeinnaam is inmiddels weg en er bestaan meerdere websites met een gelijke naam. Het heeft al meerdere keren voor verwarring gezorgd: hoorde die websites nu wel of niet bij mijn Facebookgroep? Het antwoord is dus nee.

Daarom heb ik de knoop doorgehakt en de naam Dutch Digital Nomads veranderd in Wereldse Ondernemers. Deze naam spreekt de doelgroep – reislustige ondernemers & digital nomads – nog steeds aan. Er komt ook een website Wereldseondernemers.nl, maar die is momenteel nog in ontwikkeling. Meer info volgt!

workshops-evenementen-ondernemers

Lees ook: positief in het leven staan, hoe doe ik dat? Ik geef je 12 tips!

Ik hoop dat ik anderen enthousiast kan maken om ook locatie-onafhankelijk te werken en nieuwe vaardigheden te leren dankzij deze online workshops. Vragen? Laat het gerust weten via de reacties of een mailtje!

Reacties via Facebook account

comments