Een ode aan Jamaica, land of alright

Jamaica, wat heb je me verrast. Je stond al zo lang op mijn verlanglijst, maar ik had eigenlijk geen idee waarom. Je leek me diverse keren te roepen, maar ik gaf geen gehoor. Gaf andere landen voorrang. Misschien durfde ik niet alleen te vertrekken, liet ik me onbewust bang maken door de horrorverhalen van mensen die amper weten waar Jamaica ligt. Maar daar was ik dan – eindelijk – en alles klopte vanaf het eerste moment. Je verwelkomde me met een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien. En er volgden nog zo veel meer adembenemende momenten wanneer de zon naar de horizon zakte en er weer een prachtige dag was afgelopen.

Lees ook: Jamaica rondreis – wat kun je doen?

ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica

Jamaica, land of alright

Jamaica, wat ben je toch mooi. Met de fijne zandstranden waar de golven zachtjes overheen rollen. Waar de zeewind mij verkoeling bood en de zonnestralen mijn gezicht verkleurden. Regen heb ik nooit gevoeld, want het regende slechts als ik in dromenland was. Jouw schoonheid had ook iets mysterieus en ik viel van de ene verbazing in de andere. De watervallen in de jungle speelden verstoppertje met me, maar ik wist ze altijd te vinden. De machtige Blue Mountains lieten me zien wat voor kleine plek wij mensen eigenlijk in deze wereld innemen. Ik waande me zo vaak in het paradijs. Een paradijs dat ik vrijwel voor mezelf had, want er zijn nog zo veel meer mensen die niet naar jouw lokroep luisteren.

Lees ook: 12 foto’s die Jamaica op jouw bucket list zetten

ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica

Een thuis ver weg van huis

Ik voelde me vanaf de eerste dag helemaal thuis. En dat kwam mede door jouw lieve inwoners, Jamaica. “Everything okay?” was een vraag die ik overal met een grote glimlach beantwoordde. Als wij voor jou zorgen, zorg jij voor ons. Dat is het motto op Jamaica. Want ook zij willen dat ik deze mooie ervaringen met de rest van de wereld deel. De mensen zijn behulpzaam, op een oprechte manier. Delen is de norm, of het nu om eten of een joint gaat. Er zijn veel mensen die weinig bezittingen hebben, maar ontzettend rijk zijn. Ze zijn nieuwsgierig. Altijd in voor een praatje. En o zo trots op jou, Jamaica.

ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica

Jamaica, je bent bijzonder

Want ja Jamaica, je bent bijzonder. Een land waar kleine meisjes door hun moeder bij de bus worden afgezet om alleen naar oma te reizen. Waar stoere mannen zonder gêne met een rugzak van de tekenfilm Cars rondlopen. En waar de taxichauffeurs op het vliegveld je al dansend op de fijne reggae muziek verwelkomen. Waar mensen op straat zingen en kracht halen uit Bob Marley’s inspirerende woorden. Een land waar je met een stiff in je mondhoek de politie begroet. Het land van rasta, wiet en reggae, maar ook zo veel meer. De doordringende geur van de kruidige jerk chicken & pork die ik niet snel zal vergeten. Zo veel mooie mensen ontmoet waarvan ik de naam nooit zal weten. En zo veel indrukken opgedaan die ik niet met mijn camera heb vastgelegd. Zo veel woorden die nog niet zijn gezegd over deze paradijselijke plek.

Lees ook: veiligheid Jamaica – hoe veilig is het om naar Jamaica te reizen?

ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica
ode-aan-jamaica

Wil jij ook op vakantie naar Jamaica?

Ik heb een soloreis van 3 weken over het eiland van Jamaica gemaakt. Geen zin om alles zelf te regelen? Geen probleem! Er zijn verschillende reisbureau’s die reizen naar Jamaica organiseren.

  • TUI organiseert met name all inclusive vakanties naar Jamaica. Bekijk welke leuke hotels zij momenteel in de aanbieding hebben.
  • De Vakantiediscounter heeft interessante aanbiedingen voor last minutes naar Jamaica.
  • Better Places organiseert individuele rondreizen op maat op Jamaica, met de focus op kleinschalige guesthouses, lokale ervaringen en bijzondere activiteiten.
  • Riksja Travel organiseert rondreizen op Jamaica, die je zowel individueel als in een groepsreis kunt boeken.
ode-aan-jamaica

Waarom werd ik toch zo door deze Caribische parel aangetrokken? Liefde valt soms niet uit te leggen. Liefde moet je voelen.

Reacties via Facebook account

comments