19x de leukste Netflix tips voor reisliefhebbers

Tegenwoordig heeft iedereen een Netflix account, toch? Of je hebt op z’n minst het wachtwoord van een van je vrienden. Als je op zoek bent naar inspiratie voor series die je als reisliefhebber kunt kijken ben je hier op de juiste plek. In deze blog deel ik namelijk de leukste Netflix tips voor reisliefhebbers. Deze Netflix series gaan ofwel over reizen ofwel laten je de mooiste plekken over de hele wereld zien.

De leukste Netflix tips voor reisliefhebbers

1. Gossip Girl (New York, Verenigde Staten)

Een van mijn all time favorites is Gossip Girl. Deze serie speelt zich af in New York en draait om een anonieme blogger die jongeren van The Upper East Side in de gaten houdt. En al hun dirty little secrets deelt met de rest van de wereld. Omdat de serie is gefocust op jongeren is de serie misschien voor volwassenen minder leuk, maar ik vond – en vind – dit een geweldige serie. Bovendien krijg ik altijd zin om een vliegticket naar het bruisende New York te boeken als ik weer eens een aflevering zie.

De serie Gossip Girl heeft 6 seizoenen en is inmiddels afgelopen.

2. Friends (New York, Verenigde Staten)

Nog zo’n golden oldie: Friends. Wie is er niet mee opgegroeid? Ik heb al de seizoenen van Friends al meerdere keren gekeken en ik blijf het een heerlijke serie vinden. Volgens mij hoef ik weinig over deze serie uit te leggen, maar voor de mensen die onder een steen hebben geleefd: in Friends volgen we een groep twintigers die hun leven in New York zo leuk en goed mogelijk proberen te leven. Met lekker veel grappige en herkenbare situaties.

De serie Friends heeft 10 seizoenen en is inmiddels afgelopen.

3. The Originals (New Orleans, Verenigde Staten)

Ik houd niet bepaald van vampieren en zombies, dus ik zat een tijdje te twijfelen om de serie The Originals te kijken. Maar wat ben ik blij dat ik er eenmaal aan ben begonnen. In The Originals leeft een familie vampieren in de Amerikaanse stad New Orleans. Deze stad heeft een mysterieus tintje, want in New Orleans wonen naast vampieren ook veel heksen en weerwolven. Die natuurlijk seizoen na seizoen ruzie met elkaar lopen te maken. New Orleans leek me al lange tijd een gave stad om te bezoeken dankzij de muzikaliteit (jazzzzzz), maar door de serie wil ik hier al helemaal naartoe.

De serie The Originals bestaat uit 5 seizoenen en is inmiddels afgelopen.  

4. Lost (Hawaii)

Als je de serie Lost hebt gezien wil je maar één ding: naar Hawaii toe. Daar is deze serie namelijk opgenomen. Misschien niet in een vliegtuig, aangezien de serie begint met een vliegtuigongeluk, waarna de overlevenden op een mysterieus eiland moeten overleven. Maar echt… de natuur in deze serie is zo prachtig. En je kunt het dus met je eigen ogen aanschouwen in Hawaii!

De serie Lost bestaat uit 6 seizoenen en is inmiddels afgelopen.

5. Narcos (Colombia + Mexico)

De serie Narcos draait om de Colombiaanse Pablo Escobar, een van ’s wereld grootste drugsbaron die in de jaren 70 actief was. In zijn verhaal staat vooral ‘zijn’ stad Medellín in het middelpunt. Maar in seizoen 1 en 2 komen er meer prachtige plekken van Colombia naar voren. Vanaf seizoen 3 verplaatst het verhaal zich naar de jaren 80 in Mexico. In die jaren is het Guadalajarakartel erg actief. Interessant om te zien hoe deze drugskartels hetzelfde werk deden, maar het ieder op een andere manier aanpakten.

De serie Narcos bestaat uit 3 seizoenen. De serie Narcos: Mexico bestaat momenteel uit 2 seizoenen (dus 5 in totaal). De serie is nog niet afgelopen.

6. Siempre Bruja (Colombia)

Siempre Bruja is een Netflix original over een Colombiaans meisje. In het Cartagena in de zestiende eeuw is ze een slavin. En een heks, laten we dat niet vergeten. Om haar geliefde – en oké, ook zichzelf van de brandstapel – te redden reist ze naar het Cartagena van nu.  Als je niet van magie en bovennatuurlijke dingen houdt is dit misschien niet jouw serie. Maar als je naar Colombia gaat of in Zuid-Amerikaanse sferen wilt komen is dit zeker een leuke Netflix serie om te kijken!

De serie Siempre Bruja bestaat momenteel uit 2 seizoenen.

7. Marco Polo (Mongolië / Centraal-Azië)

Als je ambities hebt om de Zijderoute te bereizen zou de Netflix original Marco Polo zeker op je lijst moeten staan. In deze serie reist de ontdekkingsreiziger Marco Polo met zijn vader – een Italiaanse koopman die graag handelsroutes van het oosten naar het westen wilt openen – richting Azië. Daar komt hij uiteindelijk te werken als dienaar van een van de keizers van het Mongoolse rijk, Kublai Khan. Deze leider wordt bovendien ook de eerste Mongool die over China heerst. De serie is soms wat gewelddadig, bloederig en er zijn redelijk wat scènes met naakte mensen. Maar de prachtige uitzichten en de interessante geschiedenis maken dat meer dan goed.

De serie Marco Polo is inmiddels afgelopen en bestaat uit 2 seizoenen.

8. Fauda (Israël + Palestina)

Ik startte deze Israëlische serie eigenlijk om aan mijn Hebreeuws te werken. Ik ben geen enorme fan van actieseries, maar ik vond deze verrassend spannend. Het verhaal gaat over een Israëlisch undercoverteam die achter een Palestijn aan gaat, van wie iedereen dacht dat hij dood was. De serie geeft zeker een inzicht in het leven in het Midden-Oosten. Alles komt namelijk aan bod, tot aanslagen en marteling aan toe. Maar geloof me: als kijker ga jij niet ineens het complete conflict begrijpen. Ik heb meer dan een jaar in Israël gewoond en voor mij zijn veel dingen ook nog onduidelijk of onlogisch. Maar ik vind het erg mooi hoe de makers de perspectieven van verschillende individuen laat zien. Wat drijft hen? Waarom zijn ze geworden wie ze zijn? Zeker een aanrader als je richting het Midden-Oosten vertrekt of geïnteresseerd bent in dit deel van de wereld!

De serie Fauda heeft momenteel 3 seizoenen (seizoen komt in april/mei 2020 op Netflix).

9. Messiah (Israël / Midden-Oosten)

Er is heel wat gaande in de wereld – en dan is daar ineens een jongeman die predikt over vrede en liefde, die een spirituele beweging in gang zet. Je weet vanaf het begin van de serie eigenlijk niet wat je van deze boodschapper, Al-Masih, moet vinden. Tijdens de serie vraag je jezelf continu af: geloof ik deze man of ben ik sceptisch? Het ene moment geneest hij iemand, het volgende moment noemt zijn familie in Iran hem een oplichter. Tijdens de serie volg je onder andere de CIA-agente Eva en de Israëlische Aviram die Al-Masih en zijn acties blijven volgen. Het verhaal speelt zich onder andere af in Amerika, Syrië en Israël, maar is (ook) in Jordanië opgenomen. De serie lijkt een beetje op Homeland en zet je zeker aan het denken over de kracht van overtuigen – of iets nou waarheid is of niet.

De serie Messiah heeft momenteel 1 seizoen. Het is onduidelijk of en wanneer er een seizoen 2 komt.

10. Sacred Games (India)

Sacred Games is gebaseerd op het gelijknamige boek van Vikram Chandra. Het verhaal gaat over een politieman in Mumbai die een telefoontje krijgt van een beruchte crimineel. Of hij de stad even in 25 dagen wil redden. De politieagent gaat op zoek naar clues en leert daardoor steeds meer over de onderwereld van Mumbai. Zelf trekt Mumbai me he-le-maal niet, maar ik vind het wel tof om te zien dat er een leuke Indiase serie is die niet Bollywood is (sorry, maar ik ben geen fan). Bovendien houd ik wel van dat kat-en-muisspel dat er ontstaat tussen de crimineel en de politieagent.

De serie Sacred Games heeft momenteel 2 seizoenen. Het is onduidelijk of en wanneer er een seizoen 3 komt.

11. Outlander (Schotland / Verenigd Koninkrijk)

Outlander is een van mijn favoriete series dankzij de prachtige locaties waar alles wordt gefilmd. Het verhaal gaat over de Engelse Claire, een vrouw die per ongeluk een tijdreis maakt van 1945 naar 1743. Daar ontmoet ze de Schotse Jaimy en een mooi liefdesverhaal ontwikkelt zich al snel. Ik vind het persoonlijk soms iets té zoetsappig, maar het is wel mooi om te zien hoe veel ze voor elkaar overhebben. En wat mij betreft heeft het een goede balans tussen een romantisch verhaal en de nodige actie en humor. Daarnaast worden historische gebeurtenissen in de serie verwerkt. Denk aan de strijd van de Jacobieten, de slavernij in de Cariben en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Claire en Jaimy raken in de meest idiote situaties verwikkeld, vaak omdat ze anderen willen helpen. Ze belanden daardoor niet alleen op plekken in Schotland, maar ook in Frankrijk, Jamaica en de Verenigde Staten. Echt een geweldige serie om bij prachtige landschappen weg te dromen.

Outlander heeft momenteel 5 seizoenen en is nog niet afgelopen.

12. The Bridge (Zweden en Denemarken)

Houd je van detectives? Dan is The Bridge een goede keuze voor jou. Al helemaal als je ook nog eens van Scandinavië houdt. De politieteams van Zweden en van Denemarken moeten samenwerken om een moord op te lossen. De moord is namelijk gepleegd op de Sontbrug, die Denemarken en Zweden verbindt. Normaal gesproken vind ik detectives soms iets te traag verlopen, maar deze serie houdt de spanning er goed in.

The Bridge is inmiddels afgelopen en heeft 4 seizoenen.

13. The Crown (Verenigd Koninkrijk)

Deze serie legt het Britse koningshuis onder een vergrootglas. Of beter gezegd: het leven van de Britse koningin Elizabeth II. Iedere aflevering in de serie licht een gebeurtenis uit haar leven uit. Geen idee of alle gebeurtenissen historisch 100% kloppen, maar ik vind het in ieder geval gaaf hoe veel moeite er is gestoken in het decor, de kostuums en dergelijke. Zo word je als kijker echt naar een andere tijd en een ander leven meegenomen. Dat mag overigens ook wel: The Crown schijnt een van de duurste series aller tijden te zijn.

The Crown heeft momenteel 4 seizoenen (3 staan op Netflix). Er komt nog een seizoen 5.

14. Peaky Blinders (Verenigd Koninkrijk)

Peaky Blinders gaat over een criminele bende in Birmingham, kort na de Eerste Wereldoorlog. De leider van de bende, Tommy Shelby, wil overigens niet alleen de straten beheersen, maar ook op de maatschappelijke ladder klimmen. De afleveringen zijn vrij lang (bijna 1 uur), waardoor je haast het gevoel hebt dat iedere aflevering een korte film is. En alleen al om de setting waarin het verhaal zich afspeelt en de geweldige accenten zou ik deze serie aanraden.

Peaky Blinders heeft momenteel 5 seizoenen en is nog niet afgelopen.

15. Vikings (Ierland, Canada)

Eerlijk is eerlijk: Vikings is niet mijn favoriete serie. Wat mij betreft is het gewoon té veel geweld en geschreeuw op je scherm. Maar mijn moeder is wel fan van deze serie, dus soms kijk ik wel eens een stukje mee. En de landschappen zijn natuurlijk wel prachtig. Daarnaast vind ik het wel interessant om meer te leren over het leven van de Vikingen en hun leider Ragnar Lodbrok.

Vikings heeft momenteel 6 seizoenen (5 op Netflix) en is inmiddels afgelopen.

16. Emily in Paris (Parijs, Frankrijk)

Een Amerikaanse marketingdeskundige vertrekt van Chicago naar Parijs om daar voor een Frans marketingbureau te werken. De serie gebruikt misschien iets te veel clichés wat betreft Parijs en Fransen en is soms wat onrealistisch, maar ik vond het sowieso al heerlijk om bij de sfeershots van Parijs weg te dromen. En de serie valt zeker in de feel good-categorie. Bovendien is de show gemaakt door de maker van Sex & The City; dus als je daar van houdt ga je dit ook leuk vinden.

Emily in Paris heeft momenteel 1 seizoen. Of en wanneer seizoen 2 komt is nog niet bekendgemaakt.

17. Tales by Light (wereldwijd)

Hou je van fotografie en reizen? Dan ga je Tales by Light geweldig vinden. Dit is een leuke serie waar het werk van een fotograaf centraal staat. De afleveringen zijn – jammer genoeg – kort: 20-25 minuten. Als je van fotografie houdt is het sowieso interessant om het leven van deze fotografen te volgen. Maar zelfs als je niet van fotografie houdt is deze serie leuk. Je wordt immers naar de mooiste plekken ter wereld en bijzondere ontmoetingen met mens en dier meegenomen.

Tales by Light heeft momenteel 3 seizoenen. Het is nog onduidelijk of er een seizoen 4 komt.

18. Dark Tourist (wereldwijd)

Reisprogramma’s zijn altijd leuk! Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is niet voor niets zo populair. De Nieuw-Zeelandse journalist David Farrier was geïntrigeerd door dark tourism en besloot er een serie over te maken. Naar welke bizarre plekken reizen mensen, niet om op vakantie te gaan maar om in duistere avonturen te duiken. Iedere aflevering gaat hij naar een land of werelddeel om bizarre, duistere plekken te bezoeken. Zo gaat hij onder andere op pad met een oud-huurmoordenaar van Pablo Escobar, bezoekt hij nucleaire plekken in Japan, wandelt hij door ghost towns op Cyprus en woont hij een exorcisme bij in Mexico. Farrier doet me erg aan Louis Theroux denken, een van de beste documentairemakers ter wereld. Aanrader!

Dark Tourist heeft momenteel 1 seizoen. Het is nog onduidelijk of er een seizoen 2 komt.

19. Our Planet (wereldwijd)

Geen zin in dramatische verhalen, maar gewoon op zoek naar iets luchtigs? Dan is Our Planet een aanrader. Gewoon even lekker wegdromen van al die mooie plekken en bijzondere dieren die voorbijkomen in deze serie. Na het kijken van deze miniserie heb je direct zin om op reis te gaan!

Our Planet is een miniserie en heeft 1 seizoen.

Nederlandse Netflix aanbod kijken in het buitenland via VPN

Zit je momenteel in het buitenland en kun je bepaalde Netflix series niet kijken op jouw bestemming? Dan kun je een VPN gebruiken. Met een VPN kun je de locatie van jouw telefoon/tablet/laptop veranderen. Ik gebruik zelf ExpressVPN. Misschien niet de goedkoospte, maar ik weet in ieder geval zeker dat ik Netflix overal ter wereld kan gebruiken. En dus ook tussen het Netflix aanbod overal ter wereld kan schakelen. Sommige VPN’s worden namelijk door Netflix geblokkeerd. Een VPN zorgt er daarna voor dat jouw gegevens veilig zijn. Vooral belangrijk als je in het buitenland veel gebruikmaakt van onbekende en onbeveiligde WiFi-netwerken. Met deze link kun je ExpressVPN gratis 30 dagen uitproberen!

Lees ook: 42 reisfilms en films om in de reisstemming te komen

Ken jij nog meer Netflix tips voor reisliefhebbers waar jij reiskriebels van krijgt? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook account

comments