Terugblik – Augustus 2018

Ik droomde al over Egypte sinds ik klein was en gefascineerd door het rijk van de oude Egyptenaren. Maar ik had niet durven dromen dat het land nog mooier en interessanter was dan ik van tevoren had gedacht. Voor de komende tijd zijn er veel Egypte en Israël artikelen ingepland. Ik kreeg al veel lieve berichtjes over hetgeen wat op social media is geplaatst, dus ik kijk uit naar jullie reacties op de rest van de foto’s en de verhalen! Maar laten we eerst even op de afgelopen maand terugblikken, goed?

Waar was ik?

1. Ik bracht bijna de hele maand door in Egypte.

Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018 Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018

2. En de laatste dagen van de maand was ik terug in Israël.

Terugblik-augustus-2018

Nog nieuwtjes?

Zondag 23 september houden Suzanne en ik weer een evenement van De Reislustige Freelancer. Dit wordt de meest uitgebreide editie met workshops over PR, video’s maken en locatie-onafhankelijk werken. Want hoe is het nou om als digital nomad te leven en te werken? Hoe vind je klanten en wat zijn de voor- en nadelen van eigen baas zijn? Bovendien zijn er veel netwerkmomenten en sluiten we af met een gezellige borrel. Er zijn nog een aantal plekken over, dus bestel snel je kaartje als je er ook bij wilt zijn!

Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018

Favoriete artikelen?

1. Vliegperikelen: vertraagde vluchten en verloren bagage + tips! Dit artikel was niet alleen erg leuk om te schrijven, maar het was ook leuk om via de blog en social media over jullie vliegperikelen te horen!

vliegperikelen-vliegveld

2. Heilige bergen en een kleurrijke onderwaterwereld in Dahab, Egypte. Sinaï is toch wel mijn favoriete plek in Egypte. Ik bracht er bijna 3 weken door en schreef een uitgebreide blog over deze heerlijke plek.

Dahab-views

3. Stéphanie van Expeditie Aardbol ging naar het prachtige Madagaskar en maakt je jaloers met haar prachtige foto’s!

4. Een interessant artikel op Local Adventurer over het werk als een reisblogger. Wat zijn de verwachtingen van veel mensen en hoe is het daadwerkelijk? Verschillende interessante reisbloggers aan het woord!

5. Als Japan nog niet op je bucket list stond, dan gebeurt dat wel na het zien van deze fantastische Japan blog van Chapter Travel!

Leuke dingen?

1. Filmen en fotograferen voor Kingfisher Tours in Egypte. Nogmaals bedankt Miriam voor het vertrouwen in mijn werk! Het was even wennen om weer zo veel Nederlands te spreken met gasten, maar wat was het leuk om met deze mensen op pad te mogen gaan en zo veel verschillende plekken in Egypte vast te leggen.

Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018

2. Ik ben inmiddels de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik voor thee ben uitgenodigd in Egypte. Een erg leuke manier om de lokale bevolking beter te leren kennen. Veel verkopers op de markten gebruiken het thee drinken als een manier om je hun winkel in te lokken, maar ik vertel meestal dat ik weinig geld bij me heb (of laat hen een lege portemonnee zien). Als ze dan nog steeds thee willen drinken weet je dat ze het voor de gezelligheid doen.

Terugblik-augustus-2018

3. Ik vond mijn goedkoopste avondmaal voor 6,5 Egyptische pond: dat is omgerekend €0,35 eurocent. En het was verrassend lekker! Over het algemeen was eten in Egypte sowieso enorm goedkoop: vaak gaf ik niet meer dan €2-3 euro per dag uit!

4. In Siwa plukte ik mijn eigen dadels uit de boom die naast mijn kamer stond.

Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018

5. In Egypte vraagt bijna iedereen overal geld voor en dat zorgt ervoor dat je soms best argwanend wordt. Daarom was ik zeer verrast toen een man in Siwa mij een gratis lift gaf omdat hij het zielig vond dat ik met al mijn spullen in de hitte moest lopen. Of tijdens een ruzie over een veel te duur drankje (60 pond, wat normaal 20 of hooguit 30 zou zijn) ik niet meer met contant geld kon betalen en een vriendelijke jongen me hielp. Hij betaalde het drankje voor me en verwachtte er absoluut niets voor terug.

Terugblik-augustus-2018

6. Het is altijd leuk om onverwacht oude bekenden tegen te komen. In Dahab bracht een jongen uit Argentinië een paar dagen met mij en mijn vrienden door (we wandelden onder andere samen naar de top van Mount Sinai) en toevallig was hij ook in Tel Aviv op de dag dat ik arriveerde. Gezellig!

Terugblik-augustus-2018

7. Heerlijk als één foto precies de aard van een vriendschap kan tonen. Dit ben ik – altijd vreemde dingen aan het doen – en een van mijn beste vrienden die altijd enigszins achterdochtig is over mijn avonturen maar er toch altijd in verzeild raakt (en dat stiekem toch best wel leuk vindt).

Terugblik-augustus-2018

Minder leuke dingen?

1. Ik nam een nachtbus van Dahab naar Caïro: 9 uur lang met een gestoorde buschauffeur die met de bus Mario Kart speelde. Schreeuwen tegen iedereen op de weg, auto’s van de weg ‘duwen’, doorrijden waar we volgens mij hadden moeten stoppen en zelfs bananenschillen en ander afval uit het raam gooien (snap je de vergelijking met Mario Kart inmiddels?). Ik vond het een wonder dat ik de busreis had overleefd. Maar…. bij het pakken van mijn tas stootte ik mijn hoofd tegen een scherpe rand en liep ik dus met een bebloed gezicht door Caïro.

Terugblik-augustus-2018

2. Mijn favoriete jumpsuit weg moeten gooien. Er zaten twijfelachtige vlekken in en het kant was inmiddels gescheurd. Time to find a new one!

3. Ik zou een boottocht met mijn vrienden maken in Dahab. Ik ging nog even snel naar de wc en voor ik het in de gaten had viel de deur in het slot en was ik opgesloten. Terwijl mijn vrienden het hele dorp doorzochten zat ik ongeveer 1,5 uur lang opgesloten op onze kamer. Waarom ze niet terug naar de kamer kwamen om te checken? Géén idee. Hoewel ik in eerste instantie pissig was (en zelfs dacht dat ze de boottrip zouden doen zonder mij) betekende het veel dat ze in het hele dorp hadden rondgevraagd waar ik was. Fijn om vrienden te hebben die zo veel om je geven.

Terugblik-augustus-2018

4. De stad Aswan en ik maakten geen beste start. Zo duurde het zo’n 6,5 uur voordat ik bij mijn accommodatie arriveerde, viel ik flauw door de hitte en maakte ik ruzie met oneindig veel taxichauffeurs en irritante bootmannen. Maar de zonsondergang die vanaf het dakterras van mijn guesthouse te zien was maakte alles goed.

Terugblik-augustus-2018 Terugblik-augustus-2018

Tips?

1. Fotografie: Digital Photography School

Deze Engelstalige website staat altijd vol met handige tips om jouw fotografie skills te verbeteren. De artikelen zijn gemakkelijk en niet te technisch geschreven, waardoor ze handig zijn voor iedereen. Ik vond dit artikel over het fotograferen van grote groepen bijvoorbeeld erg nuttig!

2. Muziek: Nahko and Medicine For The People

In een hostel in het noorden van Israël ontmoette ik een jongen met een fantastische muzieksmaak. Zo introduceerde hij onder meer Nahko and Medicine For The People aan me. Mijn favoriet is momenteel Aloha Ke Akua.

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere keer hoeveel kilometer ik al heb afgelegd.

In augustus liep ik 64 kilometer, verdeeld over 10 wandelingen. In totaal heb ik nu 378 kilometer in 2018 gelopen.

Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018 Terugblik-augustus-2018Terugblik-augustus-2018

Een leuke en drukke maand zoals jullie kunnen zien. En september gaat waarschijnlijk net zo leuk worden! Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments