[:nl]Lissabon voor digital nomads: de beste koffiezaken & werkplekken [:en] Lisbon for digital nomads: the best coffee places & co-working spaces [:]

[:nl] Gepubliceerd in januari 2019. Laatste update in februari 2020.

Lissabon is ontzettend populair als bestemming voor digital nomads in Europa. De Portugese hoofdstad heeft bijna het hele jaar door een fijn klimaat. Het dagelijks leven is goedkoper dan in veel andere Europese hoofdsteden. De stad kent een internationaal sfeertje, waardoor je veel andere digital nomads kunt tegenkomen. En bovendien zijn er – mede door de koffiecultuur in Portugal – onwijs veel fijne koffiezaken waar je kunt werken. Bovendien kun je in de zomer in je vrije tijd naar het strand (of surfen!) en in de winter is een trip naar het nabijgelegen Sintra of Sesimbra heerlijk. Het leek mij daarom niet meer dan logisch om een blog te schrijven over Lissabon voor digital nomads.

Lees ook: 9 leuke hotspots in Lissabon om lekker te eten

Lissabon-Portugal

Wat is een goede werkplek voor digital nomads?

Wat maakt een koffiezaak een fijne werkplek voor mij? Allereerst het belangrijkste: het internet moet goed werken en snel zijn. Anders kan ik het merendeel van mijn werk niet uitvoeren. Genoeg stopcontacten zijn ook belangrijk om prettig te werken. Daarnaast drink ik veel koffie, dus de kwaliteit van de koffie is ook belangrijk. Net als de rest van de menukaart trouwens. Als ik hier een hele dag blijf zitten wil ik ook lekker én gezond eten.

Tot slot vind ik het belangrijk dat ik me niet bezwaard voel als ik mijn laptop open in een koffiezaak. Sommige koffiezaken zijn vooral gericht op toeristen en ‘snelle’ bezoekers, waardoor ik me bezwaard kan voelen om hier een hele dag te zitten. Het is begrijpelijk dat deze koffiezaken geen digital nomads willen zien. Het is echter wel fijn als dit duidelijk is aangegeven. Er zijn ook koffiezaken die een aparte hoek voor digital nomads hebben ingericht. Vanwege de drukte en het gebrek aan stopcontacten staan Nicolau en Flora & Fauna bijvoorbeeld niet in deze lijst.

Waar vind je de beste werkplekken in Lissabon voor digital nomads?

Mijn ervaring is dat de beste werkplekken en lunchzaken in Lissabon in de wijk Bairro Alto, Baixa en op het terrein van LxFactory in de wijk Alcântara zitten. Check trouwens even online of de zaak die je wilt bezoeken ook op maandag geopend is. De meeste koffiezaken in deze lijst zijn op maandag geopend, maar in Lissabon zijn de meeste bezienswaardigheden en restaurants op maandag gesloten.

Co-working plekken in Lissabon via GetCroissant

Via GetCroissant kun je gebruikmaken van co-working spaces over de hele wereld. Dit platform biedt namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van werkplekken over de hele wereld. Er zijn verschillende abonnementen, afhankelijk van hoe vaak jij deze werkplekken gebruikt. Het is een goede manier om in het buitenland expats en lokale ondernemers te leren kennen. Via deze link kun je het 1 week gratis uitproberen!

Lees ook: stedentrip naar Lissabon in Portugal – leuke bezienswaardigheden en tips

Lissabon voor digital nomads: de beste werkplekken en koffiezaken

1. The Therapist bij LxFactory (wijk Alcântara)

De LxFactory was ooit een wapenfabriek, nu is het een hippe plek om street art te spotten, kunstgalerijen te bezoeken en in leuke koffietentjes te werken. Een van mijn favorieten is The Therapist. Snel internet, heerlijke koffie, er heerst een ontspannen sfeer en ze hebben een fijn lunchmenu. Ik heb verder niets nodig voor een fijne werkdag. O ja, en had ik al verteld dat je hier ook massage kunt boeken?

WiFi bij The Therapist

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met wachtwoord.

De zaak

Veel tafels waar je kunt zitten. Nadeel is dat je niet aan iedere tafel jouw apparatuur kunt opladen. Het merendeel van de mensen die hier komt zijn andere ondernemers en mensen die (met hun laptop) werken of hier werkafspraken hebben. Je kunt hier gemakkelijk de hele dag zitten met je laptop zonder je ongemakkelijk te voelen.

Menukaart bij The Therapist

Goede, betaalbare koffie en er is een lunchmenu voor €8,50 met onder andere soep en een maaltijd naar keuze. De menukaart wisselt regelmatig omdat ze veel met seizoensgebonden ingrediënten werken.

Eten-Lissabon-pannenkoeken-Therapist
Espresso-en-natural-juice-Therapist-Lissabon

2. Copenhagen Coffeelab (wijk Alcântara)

Een van de beste plekken wanneer je rustig wilt werken is Copenhagen Coffeelab in Alcântara. Het is hier rustiger dan in veel andere werkplekken en het is een prima plek om bijvoorbeeld te bellen/Skypen (wel even vragen of ze de muziek zacht kunnen zetten). Copenhagen Coffeelab heeft overigens meerdere vestingen in Lissabon. Copenhagen Coffeelab heeft – naast Alcântara – ook koffiezaken in de wijken Alfama en Baixa. Bovendien is dit een van de weinige werkplekken in Lissabon die al om 8 uur ’s ochtends open gaat.

WiFi bij Copenhagen Coffeelab

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord

De zaak

Het interieur is simpel en rustig, met een aantal toffe kunstwerken aan de muur. Het voelt echt een beetje Scandinavisch aan, maar hoe kan het ook anders met een Deense achtergrond? Er zijn veel zitplekken bij Copenhagen Coffeelab in Alcântara: mijn favoriet is de zithoek in het raam. Bij de meeste tafels kun je ook gemakkelijk jouw apparatuur opladen via de stopcontacten. En ook erg fijn: er staat fruitwater op tafel, die je gratis kunt drinken en bij laten vullen.

Menukaart bij Copenhagen Coffeelab

Koffie is wat duurder dan in typisch Portugese koffiezaken, maar nog steeds betaalbaar (een Americano is €2 euro). De menukaart is niet zeer uitgebreid en bestaat vooral uit gebak en sandwiches. Maar de brownie met walnoten was in ieder geval erg lekker!

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes
Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

3. Boutik (wijk Bairro Alto)

Niet de meest geschikte als werkplek in dit rijtje, maar wel een hele leuke: Boutik in de wijk Bairro Alto. Deze koffiezaak is namelijk niet alleen een restaurant, maar ook een surf-/skatewinkel. De sfeer is erg gezellig en het personeel is onwijs vriendelijk (en houdt van surfen en skateboarden, dus dat is altijd leuk). Het is erg leuk ingericht, al is het niet heel handig om hier een hele dag te zitten werken. Maar voor een paar uurtjes is het top!

WiFi bij Boutik

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord

De zaak

Het restaurant zit midden in een surf- en skatewinkel. Als je hier zit heb je al snel het gevoel alsof je ergens op een exotische plek bent met alle surfersspullen en de bamboe decoratie om je heen. Er zijn niet heel veel tafels en de tafels zijn ook vrij klein, maar op zich prima om aan te werken als je alleen bent. Daarnaast vind ik de hangstoelen heerlijk om te zitten, al is het misschien na een paar uur wel ongemakkelijk zitten.

Menukaart bij Boutik

Een redelijk diverse menukaart, al kun je hier ook gewoon terecht voor een kop koffie. Ze hebben heerlijke pokebowls en smoothiebowls, love it. En deze worden in kokosnoten geserveerd, hoe schattig is dat? Mijn favoriet is de mango tango smoothiebowl.

Lees ook: starten als digital nomad – hoe doe je dat?

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

4. Go Natural – Loreto (wijk Bairro Alto)

Ben je een liefhebber van bowls? Dan moet je bij Go Natural zijn. Deze keten (restaurant en supermarkt) zit op verschillende plekken in Lissabon. Go Natural – Loreto zit aan de drukke straat Rua do Loretol, in de wijk Bairro Alto. Gezonde maaltijden, vriendelijk personeel en vriendelijke prijzen, dus wat mij betreft een prima plek om een paar uur te werken.

WiFi bij Go Natural – Loreto

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord.

De zaak

Go natural – Loreto is niet heel groot, maar dat komt omdat de meeste klanten hier komen om af te halen of om snel iets te eten. Het is een prima plek om een uurtje of 2-3 te werken, maar ik zou me denk ik ongemakkelijk voelen om hier een hele dag te werken. Er heerst namelijk niet echt een werksfeer. Daarnaast kun je niet overal jouw apparatuur opladen, omdat er maar een paar stopcontacten beschikbaar zijn.

Menukaart bij Go Natural – Loreto

De bowls worden gevuld met natuurlijke producten en er zit voor ieder wat wils tussen. Bovendien zijn ze ook nog eens goed betaalbaar; de goedkoopste is €3,50 euro maar de meeste kosten niet meer dan €5-7 euro.

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

5. the mill (wijk Bairro Alto)

the mill is nog een schattige en niet al te grote koffiezaak in de wijk Bairro Alto. De ruimte bestaat uit één lange, grote tafel, een paar kleine tafels en de bar aan het raam. De bediening is erg vriendelijk en de specials van the mill zijn altijd lekker (en vaak seizoensgebonden). Ook fijn: de meeste koffiezaken en werkplekken in Bairro Alto gaan pas na 9 uur/half 10 open, maar the mill is al vanaf 8 uur ‘s ochtends geopend.

WiFi bij the mill

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord.

De zaak

Niet al te groot, waardoor het redelijk rustig werken is. Als je met andere mensen wilt werken kun je aan de gezamenlijke tafel zitten, anders kun je een tafeltje voor jezelf nemen. De koffiezaak is simpel, maar prettig ingericht. Enige nadeel vind ik dat de muziek hier vrij hard staat, dus als je bijvoorbeeld moet bellen is dit minder geschikt (of je moet even vragen of ze de muziek zachter kunnen zetten natuurlijk).

Menukaart bij the mill

Gezond en lekker eten voor prima prijzen. the mill heeft een aantal specials, die vaak seizoensgebonden zijn. Ik vond bijvoorbeeld het pompoenbrood en de winter special juice erg lekker. Als je trouwens zin hebt in een boujee brunch/lunch kun je hier ook prima terecht voor een wijntje. Probeer de Portugese groene wijn (vinho verde) eens!

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

6. COMOBA (wijk Bairro Alto/Chiado)

Als je op zoek bent naar een werkplek waar je vegetarisch en veganistisch kunt eten ben je bij COMOBA op de juiste plek. De prijzen voor eten en drinken zijn iets hoger dan in veel andere koffiezaken in Lissabon, maar het eten is hier echt verrukkelijk.

WiFi bij COMOBA

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord.

De zaak

Het merendeel van de mensen die hier komt heeft een laptop bij zich, dus je kunt hier op je gemak een hele dag werken zonder je ongemakkelijk te voelen. Je kunt aan de bar of de kleine tafels aan de muur zitten, maar ik vind het wel gezellig dat de meeste mensen met laptops aan de grote tafels ‘samen’ werken. Geef toch meer een collega-sfeertje.

Menukaart bij COMOBA

Alles op de menukaart is vegetarisch (en veel zelfs veganistisch), dus je moet hier niet naartoe als je zin hebt in een maaltijd met vlees. Prijzen voor een lunch liggen rond de €7-10 euro. De matcha pannenkoeken zijn wat mij betreft een aanrader als je iets lekkers en anders dan anders wilt proberen. Ook fijn: er staan flessen met fruitwater op tafel, die je gewoon constant mag inschenken.

Lees ook: onmisbare spullen voor digital nomads

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

7. Hello, Kristof (wijk Bairro Alto)

Als je een plek in Bairro Alto zoekt waar het niet al te druk is moet je terecht bij Hello, Kristof. Deze koffiezaak is niet al te groot met één grote tafel en een paar kleinere tafeltjes. Maar daardoor is de sfeer erg prettig om te werken. Bovendien vind ik het fijn dat je aan de grote tafel kunt zitten als je meer het collega-gevoel wilt hebben, maar je je ook kunt afzonderen aan de kleine tafeltjes. Als je trouwens een pauze wilt inlassen tijdens het werk kun je een van de vele toffe (Engelstalige) tijdschriften lezen.

WiFi bij Hello, Kristof

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord

De zaak

Niet al te groot, waardoor het verstandig is om vroeg te komen als je hier de hele dag wilt werken. De meeste bezoekers komen hier met een laptop, dus je hoeft je niet bezwaard te voelen als je heir de hele dag zit te werken. Niet iedere tafel heeft een stopcontact, maar er ligt meestal wel een verlengsnoer bij de grote tafel zodat je jouw spullen kunt opladen.

Menukaart bij Hello, Kristof

Prima koffie en gebak voor prima prijzen. De taarten (zoals de frambozentaart) zijn ontzettend lekker, maar ze hebben hier ook andere opties zoals toast en bowls.

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

8. Café Boavida (wijk Bairro Alto)

Niet ver van Hello, Kristof vind je een andere favoriet van mij: Boavida. Deze koffiezaak heeft een industriële look, een relaxte sfeer en er is hier veel ruimte om te zitten. Er is namelijk ook nog een bovenverdieping met zitplaatsen. Wat ik extra fijn vind aan deze plek is dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Ze werken voornamelijk met lokale (seizoensgebonden) producten en zijn actief bezig om afval in de keuken te minimaliseren. Een fijne plek om een dagje te werken!

WiFi bij Boavida

Snel en ongelimiteerd internet, inloggen met een wachtwoord

De zaak

Fijne ruimte plek en in tegenstelling tot andere koffiezaken is het hier relatief rustig. Veel ruimte om te zitten en op de meeste plekken kun je gebruik maken van een stopcontact, om apparatuur op te laden.

Menukaart bij Boavida

Zeer lekkere koffie en chocolademelk voor goede prijzen. Boavida is een van de goedkoopste werkplekken die ik in Lissabon kon vinden. Hoewel er redelijk veel olijfolie in de soep zat was deze wel erg lekker. En goedkoop: €1,80 euro. Bovendien is het erg fijn dat ze vooral samenwerken met lokale producten en leveranciers. En jullie weten inmiddels wel hoe dol ik ben op duurzaamheid toch?

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes
Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

9. Starbucks Belém (wijk Belém)

In Belém kom je veel leuke bakkerijen (ga zeker langs Pastéi de Belém!) en leuke koffietentjes tegen. Maar weinig van deze plekken zijn geschikt om een dag door te brengen met je laptop. Er is geen WiFi, het is erg druk en er zijn weinig stopcontacten. Als je in Belém bent en een paar uur wilt werken zou ik je daarom aanraden om bij Starbucks Belém te gaan werken. Deze Starbucks heeft een bovenverdieping waar je in alle rust kunt werken, inclusief stopcontacten.

WiFi bij Starbucks Belém

Niet het snelste internet in Lissabon, maar voor een Starbucks verrassend snel. Ik kon mijn werkzaamheden zoals e-mails beantwoorden, informatie opzoeken en foto’s uploaden prima doen. Vraag om de code voor de WiFi bij de kassa, deze werkt namelijk beter en sneller dan via het inloggen met jouw Facebookaccount.

De zaak

Je moet beneden bij de kassa bestellen en hier kan het behoorlijk druk zijn. Op de bovenverdieping is het echter erg rustig. Ik vond het alleen druk tijdens de schoolpauze, wanneer veel kinderen een koffie (waarom koffie? Geen idee..) komen drinken bij de Starbucks. Bij bijna iedere tafel zit een stopcontact.

Menukaart bij Starbucks Belém

De koffie is iets duurder dan in Portugese koffiezaken, maar nog steeds prima te betalen. De menukaart van Starbucks bestaat vooral uit zoetigheden, maar er zijn ook broodjes om mee te lunchen. Of anders haal je een pastél de Belém bij de bakkerij ernaast. Het is geen probleem om die hier op te eten.

Lees ook: werken als digital nomad – wat kun je doen om geld te verdienen?

Dit zijn mijn tips als je op zoek bent naar een fijne werkplek of een leuke koffiezaak in Lissabon. Er zijn er overigens nog véél meer in Lissabon. Als je dus nog meer leuke tips hebt laat het mij en andere reizigers hieronder weten in een reactie. En ben je op zoek naar gelijkgestemden? Word dan gratis lid van mijn Facebookgroep Wereldse Ondernemers. Speciaal voor Nederlandstalige (online) ondernemers en digital nomads![:]

[:en]

Published in January 2019. Last update in February 2020.

Lisbon is a really popular destination in Europe for digital nomads. The Portuguese capital has almost all year round nice weather. Daily life is a lot cheaper than in most European capitals, like Berlin, Amsterdam or London. The city has an international vibe, where you can run into a lot of expats and fellow digital nomads. And coffee in Portugal is sacred, so there are A LOT OF coffee places in the city. In summer time you can spend your spare time at the beach (or surf!) and in winter time there are nice day trips like Sintra and Sesimbra. So for me it was quite easy to write about life in Lisbon for digital nomads.

Uitzicht-vanaf-kasteel-Lissabon

What is a good workplace for digital nomads?

There are multiple important things to consider if you found a good place to work as a digital nomad. Most important: the WiFi needs to be fast. Otherwise as a digital nomad you probably can’t do most of your work. Enough available outlets are necessary as well. Besides that I drink a lot of coffee, so good quality of coffee is quite important to me as well. As is the rest of the menu by the way. It’s always nice if they have vegan and vegetarian options for lunch. If I’m sitting there the whole day I prefer to have some healthy options.

On top of that I want to feel welcome in a coffee place as a digital nomad. Not all coffee places like to have lots of people with laptops in their café, and that’s understandable. It’s good if they have a separate corner for digital nomads or if they say beforehand they don’t want to have laptops on the tables. Because of some of these reasons I haven’t included Nicolau and Flora & Fauna in this list.

Where are the best workspots in Lisbon?

I have found the best workspots for digital nomads in Lisbon in the areas Bairro Alto, Baixa and at LxFactory in the area Alcântara. Check beforehand if a coffee place is open on Mondays. Most coffee places in this blog are opened on Mondays, but a lot of places and sights in Lisbon are closed on Mondays.

Co-working places in Lisbon via GetCroissant

Via GetCroissant you can use different co-working spaces all over the world, with just 1 account. This platform offers the possibility to use co-working spaces in tons of cities, like Lisbon. This is a perfect app for digital nomads, who are not searching for co-working spaces in just 1 place, but many cities! There are different subscriptions: it depends how many hours you want to get every month. If you’re not using all of the hours in one month, you take them to the next month. It’s a great way to get to know other digital nomads, expats and local entrepreneurs. Via this link you can try it 1 week for free!

Also read: all the Lisbon tips you need for an awesome citytrip

The best coffee places & co-working spaces in Lisbon

1. The Therapist at LxFactory (Alcântara)

The LxFactory used to be a weapon factory, but now it’s a trendy place to spot street art, visit art galleries and check out cool hotspots. One of my favorites here is The Therapist. They have good WiFi, good coffee, a nice lunch menu (with lots of vegetarian and vegan options). And the atmosphere is chill. I don’t need anything else for a nice day to get some shit done. O, and did I already tell you you can book a massage at the Therapist as well?

WiFi at The Therapist

Fast and unlimited internet, you have to log in with a password.

The hotspot

There are many tables where you can sit. Not all tables have outlets, but there are enough places where you can charge your devices. A lot of people who come here have laptops as well or they meet here for business. You can easily sit here the whole day without feeling uncomfortable.

Menu at The Therapist

Good affordable coffee, also dairy-free alternatives. There is a lunch menu for €8,50 euros with soup and a lunch meal. The menu changes often because they work a lot with seasonal ingredients. There are many options for vegetarians and vegans, and it’s all delicious!

Eten-Lissabon-pannenkoeken-Therapist
Espresso-en-natural-juice-Therapist-Lissabon

2. Copenhagen Coffeelab (Alcântara)

If you’re looking for a quiet place to work Copenhagen Coffeelab in Alcântara is your place. It’s much more quiet than the other work spaces in the city center and it’s a good place if you need to call/Skype. Sometimes there’s music on, but it’s no problem to ask if they can lower the volume. Copenhagen Coffeelab has multiple coffee places in Lisbon. There’s another one in Alfama and in Baixa. It’s also one of the only places in Lisbon that’s already open at 8 in the morning.

WiFi in Copenhagen Coffeelab

Fast and unlimited internet, log in with a password.

The hotspot

The interior and decoration is simple with a couple of cool paintings at the wall. It definitely feels Scandinavian, but that doesn’t surprise me with a Danish background. There’s a lot of places to sit in Copenhagen Coffeelab in Alcântara: my favorite is the corners at the window side. Most tables have the possibility to charge your devices. Also nice: there are jugs with fruit water on the tables, that you can use and refill for free.

Menu at Copenhagen Coffeelab

Coffee is a bit more expensive than in typical Portuguese coffee places, but still affordable (an Americano is €2 euros). The menu is not super extensive, so for a big lunch this is not the place to be. But they have nice sandwiches and pastries. The brownie with walnuts is delicious as well!

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes
Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

3. Boutik (Bairro Alto)

It’s not the most suitable place to work on your laptop, but I love this hotspot: Boutik in the Bairro Alto area. This coffee place is not only serving drinks and food, but it’s also a surf & skate shop. The atmosphere is nice and relaxed, and so are the people who work there. I love the decoration. It’s not the most convenient for work, but it’s nice to sit here for a couple of hours.

WiFi in Boutik

Fast and unlimited internet, log in with a password.

The hotspot

The restaurant is in the middle of a surf & skate shop. You’ll definitely get some exotic vibes when you enter this place. Lots of surf stuff, bamboo decoration and all. There are not many tables and the tables are quite small, so it’s okay if you work by yourself. The hanging chairs are also awesome, although it can be uncomfortable to sit in them to work.

Menu at Boutik

The menu is pretty diverse and they have delicious pokebowls and smoothiebowls, love it! The bowls are served in coconuts, how cute is that? My favorite one is the mango tango smoothiebowl. Although you can have a regular cup of coffee here as well.

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

4. Go Natural – Loreto (Bairro Alto)

Do you love bowls as much as I do? They you have to go to Go Natural. This chain (supermarket and restaurant) you’ll find in different spots in Lisbon. Go Natural – Loreto is situated at the busy street Rua do Loretol, in Bairro Alto. They have healthy meals, friendly staff and good prices, so a great place to sit and work for some hours.

WiFi in Go Natural – Loreto

Fast and unlimited internet, log in with a password.

The hotspot

Go Natural – Loreto is not really big, because most people come here for a fast bite or take away. It’s a good place to work for 2 – 3 hours, but I would feel a bit uncomfortable to sit here all day long with a laptop. There’s not really a laptop proof atmosphere. There are only a couple of outlets, so you can’t charge your devices everywhere you sit.

Menu at Go Natural – Loreto

The bowls are made with natural products and there’s many options. They are also affordable: the cheapest one if €3,50 euros but most are between €5-7 euros.

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

5. the mill (Bairro Alto)

The mill is another cute, small coffee place in Bairro Alto. The room has only one big table, a couple of small tables and the bar at the window. The staff is really friendly and the specials of the mill are always delicious (depends on the season). Also nice: most coffee places and co-working spaces in Bairro Alto only open around 9/9.30 in the morning, but the mill is already opened at 8.

WiFi in the mill

Fast and unlimited internet, log in with a password.

Hotspot

Not really big, so it’s a nice place to work in silence. I like the big table, where you can sit with other people with laptops. The coffee place is simple, but practical with the design. Personally I thought the music was a bit too loud, but you can ask to turn down the volume a bit.

Menu at the mill

Healthy and nice food for good prices. The mill has a couple of specials. They change, depending on the season. I was there once in winter time and I loved the pumpkin bread and the winter special juice. Fancy a boujee brunch or lunch? Then you can get some wine here as well. Did you tried the Portuguese green wine (vinho verde) already?

6. COMOBA (Bairro Alto/Chiado)

If you’re searching for a place to work where they have a vegan and vegetarian menu COMOBA is you’re place. The prices are a bit higher than other coffee places in Lisbon, but the food is really good.

WiFi at COMOBA

Fast and unlimited internet, log in with a password.

The hotspot

Most people who sit here have a laptop, so you can easily work here all day long without feeling uncomfortable. You can sit at the bar or the small tables at the wall, but I like the big table the most. It feels like you’re together with some fellow laptop workers.

Menu at COMOBA

Everything on the menu is vegetarian – and most things are even vegan. So if you’re in the mood for meat you shouldn’t go here. Prices for lunch are around €7-10 euros. I recommend the matcha pancakes if you wanna try something different. Also nice: there are bottles with fruit water on the tables, that you can constantly use.

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

7. Hello, Kristof (Bairro Alto)

If you search for a place in Bairro Alto where you can work in silence the small coffee place Hello, Kristof is your place. This coffee place only has one big table and a couple of small tables. I like the atmosphere is I want a quiet place to work. I also like the many (English) magazines at the wall, that you can read when you take a small break.

WiFi at Hello, Kristof

Fast and unlimited internet, log in with a password.

The hotspot

This place is not big, so it’s good to arrive here early if you wanna work here all day. Most people sit here with a laptop, so don’t feel uncomfortable if you will sit and work here all day long. Not every table has outlets, but there is an extension cord to charge your stuff at the big table.

Menu at Hello, Kristof

I like their coffee and pastries and they have good prices. The pies (like the raspberry pie) is amazing. But they also have other options like toast and bowls.

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

8. Café Boavida (Bairro Alto)

Not far away from Hello, Kristof there is another coffee place I love to work: Boavida. This coffee place has an industrial look, a relaxed atmosphere and there is a lot of space to sit. There is even a first floor with extra space to sit. Sustainability is really important for this coffee place, so they get some bonus points for that. They work mainly with seasonal ingredients and local products. They also try to minimalize waste and plastic in the kitchen. A nice place for digital nomads in Lisbon!

WiFi in Café Boavida

Fast and unlimited internet, log in with a password.

The hotspot

Nice and spacious coffee place with a lot of different places to sit and work. It’s no problem if you sit here with your laptop the whole day. Most tables have outlets, so it’s easy to charge your devices.

Menu at Café Boavida

Their coffee and hot chocolate is really nice. Besides that Boavida is one of the cheapest work places I have visited in Lisbon. For example: I got some soup for lunch and I paid €1,80 euros! And I love that they work with local producers and suppliers, so that makes their menu a bit more sustainable as well!

Lissabon-digital-nomads-koffietentjes
Lissabon-digital-nomads-koffietentjes

9. Starbucks Belém (Belém)

In Belém there are a lot of cute pastries and bakeries (like Pastéi de Belém!) and some coffee places. But most of these places aren’t suitable for digital nomads in Lisbon. You can’t really sit there with a laptop, especially not all day long. Most places don’t have WiFi for their guests, it can be really busy and there are barely any outlets. If you’re in Belém and need a place to work I would suggest going to Starbucks Belém. At the first floor of this coffee place you can easily sit and work for hours. Most tables have outlets as well, to charge your devices.

WiFi in Starbucks Belém

Not the fastest internet in Lisbon, but for a Starbucks surprisingly fast. I could do things like answering emails, searching for information and uploading some photos. You have to ask for the WiFi code at the cash desk. With the code your internet will be faster than when you log in with your Facebook account for WiFi.

The hotspot

You can order downstairs and here it can be quite busy. Most people want to have a take away coffee. However, at the first floor it’s not really busy. Only around lunchtime there were some kids drinking coffee and being a bit loud. Almost every table has an outlet.

Menu at Starbucks Belém

Coffee is more expensive than most Portuguese coffee places I know, but it’s still affordable if you need to finish some work. The menu of Starbucks mainly consists of sweet stuff and pastries, but there are also some sandwiches you can have for lunch. Although I’m not the biggest fan of them. You can also get a pastel de Belém (situated next to Starbucks). It’s no problem if you wanna eat that pastry in the Starbucks.

These were my tips for Lisbon for digital nomads. Do you know another coffee place or a co-working space that should be in this list? Tell other travellers and me about it in the comments below!

Reacties via Facebook account

comments