De leukste reistijdschriften & reismagazines (betaald én gratis)

Gepubliceerd in mei 2015. Laatste update in december 2019.

Ik vind het heerlijk om me te laten inspireren door reistijdschriften die in mijn boekenkast staan. Extra leuk is dat ik wel eens in een van deze reismagazines sta, met een eigen geschreven verhaal of een interview. In deze blog deel ik een paar geweldige reistijdschriften om je te inspireren. Betaald én gratis!

Lees ook: reisspullen waar iedere backpacker blij van wordt #1

Reistijdschriften & reismagazines voor inspiratie

1. Columbus Magazine

Nog voor ik Columbus Magazine heb opengeslagen vinden de reiskriebels zich al snel een weg naar mijn buik. De kaft ziet er namelijk altijd prachtig uit. Het is een erg divers blad met prachtige reportages en leuke tips voor bestemmingen. Wat ik zo tof vind is dat er ook veel tips voor reisfotografie, apps en gadgets worden gedeeld. Ik ben fan!

Prijs: €6,25 euro per reismagazine / lidmaatschap vanaf €17,50 euro voor 4 magazines

tijdschriften-reizen

2. National Geographic Traveler

National Geographic Traveler heeft ook altijd prachtige foto’s. Ook dit reistijdschrift richt zich naast reizen veel op reisfotografie, en laat ik daar nou net een groot fan van zijn!

Prijs: €6,75 euro per tijdschrift / lidmaatschap vanaf €22,50 euro voor 4 tijdschriften

tijdschriften-reizen

3. Salt Magazine

Salt Magazine is een reistijdschrift dat wat meer buiten de gebaande paden gaat. Het magazine richt zich voornamelijk op outdoor- en avontuur reizen, maar is ook erg leuk om door te bladeren voor minder actieve reizigers. ‘Een dagelijkse portie licht verteerbare inspiratie voor je actieve en avontuurlijke leven’, is de omschrijving van Salt. Ik ben vooral fan van de bijzondere interviews, de aankondigingen van toffe evenementen en de survivaltips.

Prijs: gratis online versie als jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief / €10 euro per magazine / Salt lidmaatschap met 4 tijdschriften per jaar is €35 euro

tijdschriften-reizen

4. Meridian Travel

Ik heb dit reismagazine ooit gekocht omdat ik fan ben van de reisjournalist Corno van den Berg, van Droomplekken.nl. Van de kleurrijke, prachtige foto’s in Meridian Travel ga ik al snel watertanden. Er zitten redelijk wat advertentiepagina’s in, maar als je daar snel doorheen bladert kom je heerlijke en goed geschreven reportages tegen!

Prijs: €6,95 euro / lidmaatschap vanaf €12,50 euro voor 3 nummers

tijdschriften-reizen

5. Be One With Nature (WWF)

Dit is het reismagazine van het Wereld Natuur Fonds. Voorheen heette dit tijdschrift Panda, nu heet het Be One With Nature. Het komt 3 keer per jaar uit. Er staan geen reisreportages in, maar er worden wel prachtige wereldplekken beschreven en er staan prachtige foto’s in. De focus ligt op natuur en dieren. De feitjespagina’s zijn bovendien interessant om te lezen.

Prijs: gratis voor donateurs

tijdschriften-reizen

6. Buitentijd van Bever (geen nieuwe edities meer)

Buitentijd is een reistijdschrift dat is verbonden aan de outdoorwinkel Bever. Je krijgt een gratis exemplaar in de winkel mee als je iets koopt. De avonturier komt in mij naar boven tijdens het lezen van Buitentijd. Je doet bovendien ook inspiratie op voor nieuwe reisspullen. Daar kun je er immers nooit genoeg van hebben.

Prijs: gratis in de winkel & online

tijdschriften-reizen

7. One World

Het blad en online platform One World richt zich voornamelijk op duurzaamheid, sociale vraagstukken en ontwikkelingslanden. Als je iets meer in de geschiedenis van een land wilt duiken of juist wilt weten wat er wereldwijd op maatschappelijk vlak speelt is dit een echte aanrader! Erg fijn dat er veel tips worden gedeeld om duurzamer te leven en te reizen. Daarnaast vind je zowel in het reistijdschrift als op de website hartstikke veel inspirerende verhalen: van surfende vrouwen in Iran tot het aanpakken van kinderarbeid in ontwikkelingslanden.

Prijs: als vriend van One World ontvang je het magazine 10x per jaar. Lidmaatschap is €6 euro per maand (of €70 euro per jaar).

Lees ook: duurzaam reizen #2 – tips tijdens het reizen

tijdschriften-reizen

8. Reismagazine van Djoser (geen nieuwe edities meer)

Er zijn ook steeds meer reisbureaus die mooie reistijdschriften uitbrengen. Soms zijn het luxe reclamefolders, maar soms staan er ook reportages, interviews en tips voor bestemmingen in. Een van mijn favorieten is het reismagazine van Djoser.

Prijs: wordt gratis verstuurd naar mensen die een reis via Djoser hebben geboekt. Je kunt het laatste exemplaar gratis aanvragen via de website van Djoser.

tijdschriften-reizen

9. Reismagazine van Isropa (is nu &Olives Travel)

Ook de reistijdschriften van Isropa zijn een feestje om doorheen te bladeren. Ze gebruiken altijd zulke kleurrijke foto’s! Nadat ik deze tijdschriften heb doorgebladerd gebruik ik ze als kleurrijk inpakpapier voor cadeaus.

Prijs: gratis aan te vragen

Tijdschriften-reizen-Isropa

10. Tijdschrift.nl

Je kunt via Tijdschrift.nl een abonnement afsluiten waarbij je zo’n 50 tijdschriften per maand kunt lezen via één account. Voor de reisliefhebbers zijn de favorieten waarschijnlijk National Geographic en Lonely Planet Traveller, maar er zit nog veel meer tussen. Je kunt de eerste maand gratis proberen!

11. Readly

Een andere fijne app waar je héél veel tijdschriften kunt vinden is de app Readly. Met een abonnement bij Readly kun je niet alleen Nederlandstalige tijdschriften lezen, maar ook tijdschriften uit bijvoorbeeld Amerika, Duitsland en Thailand. Mijn favorieten zijn Backpacker, Méditerranée, Nationaal Geographic en National Geographic Traveller. Daarnaast zijn er veel tijdschriften over fotografie, waaronder Zoom.nl en CHIP FOTO Magazine. Erg fijn! Je kunt de eerste maand uitproberen voor €0,99 euro.

Ken jij nog meer reistijdschriften en reismagazines waar jij inspiratie uit haalt? Ik ben altijd op zoek naar nieuw leesvoer, dus laat jouw tips zeker in de reacties hieronder achter!

Reacties via Facebook account

comments