Leuke reisbloggers die je zeker moet volgen #2

Wat werd de eerste lijst van leuke reisbloggers die je zeker moet volgen goed ontvangen door jullie. Allereerst bedankt daarvoor. Omdat ik redelijk wat reisbloggers volg besloot ik om de lijst in tweeën te delen. Bij deze dus nóg meer leuke reisbloggers voor nog meer reisinspiratie!

1. Iris van Meet You At The Bridge

Iris heeft een bijzondere en unieke stijl wat betreft fotografie, maar daarnaast schrijft ze ook nog eens uitgebreide artikelen over de hotspots die ze tijdens haar reizen bezoekt. Tot slot hebben we ook nog een gezamenlijke liefde voor Israël, dus reden genoeg om haar te leren kennen zou ik zeggen!

 

Een bericht gedeeld door meetyouatthebridge.nl (@meetyouatthebridge_nl) op

2. Antonette van We12Travel

Ik houd van avonturen en (lange) wandeltochten. Er zijn wel meer reisbloggers die over natuurparken, wandeltochten en outdoor activiteiten schrijven, maar het leuke aan We12Travel vind ik het persoonlijke aspect. Antonette – al noemen de meeste mensen haar simpelweg Anto – schrijft regelmatig persoonlijke verhalen met haar mening over uiteenlopende onderwerpen. Van poepen in de natuur tot en met het bezoeken van plekken waar een vulkaan op uitbarsten staat.

3. Marcel van Your Travel Guide Online

Ik merkte dat het eerste deel van de lijst enkel uit vrouwen bestaat, maar er zijn natuurlijk ook mannelijke reisbloggers die hartstikke leuke verhalen delen. Een van mijn favoriete mannelijke reisbloggers uit Nederland is Marcel. Naast mooie foto’s en informatieve verhalen plaatst hij namelijk ook blogs met zijn persoonlijke visie over reisonderwerpen. Hoe het bijvoorbeeld voor homoseksuele koppels is om te reizen in bepaalde landen of waarom hij liever niet alleen op reis gaat.

4. Laura van What About Her

Laura’s woorden raken je, ongetwijfeld. Ze heeft een talent voor het oproepen van emoties in haar verhalen. What About Her is een van de eerste Nederlandse reisblogs die ik ontdekte. Ik durf zelfs te zeggen dat zij mij deels inspireerde om niet bang te zijn om persoonlijke verhalen online te delen. Een maand nadat ik met Corners of the World startte overleed mijn vader. Moest ik het wel of niet delen? Voor mijn gevoel waren het vooral vrienden en kennissen die mijn blog op dat moment bezochten, dus het zou raar zijn om er niet over te schrijven. Bovendien hielp het schrijven mij bij het verwerken, misschien kon het andere mensen ook hulp of troost bieden. Een persoonlijk verhaal online plaatsen voelt alsof je in je ondergoed op een podium voor duizenden mensen staat. Je hebt geen idee hoe mensen gaan reageren en het is su-per spannend. Maar dankzij Laura en haar persoonlijke verhalen – en de lieve, begripvolle reacties die zij vervolgens altijd kreeg – durfde ik dit wel te doen. Naast mooie verhalen zijn haar video’s ook prachtig, om bij weg te dromen!

Lees ook: leuke reisbloggers die je absoluut moet volgen #1

5. Will van The Broke Backpacker

Als er iemand iets weet van langdurig reizen met een beperkt budget en op een avontuurlijke manier is het Will wel. Hij maakt de meest idiote dingen mee en vertelt er ook nog eens op een hele grappige manier over. Hij plaatst tegenwoordig niet meer zo vaak nieuwe blogs, maar er is genoeg op zijn website te vinden om je de komende tijd te vermaken. Hij is bovendien ook erg leuk om op Snapchat te volgen!

6. Vicky van Vicky Flip Flop

Vicky’s schrijfstijl spreekt me erg aan en bovenal maken haar foto’s en verhalen me altijd aan het lachen. En ze is sinds een tijdje ook steeds meer met video bezig, leuk!

7. Matt van Expert Vagabond

Matt is een avontuurlijke reiziger, heeft onwijs veel van de wereld gezien de afgelopen jaren en maakt ook nog eens WAANZINNIGE foto’s. Toen ik hoorde dat hij een relatie kreeg met Anna van Anna Everywhere was ik in de wolken (ze zijn inmiddels getrouwd!). Dit is het droomkoppel en ze zijn het perfecte voorbeeld van hoe ik mijn toekomstige relatie voor me zie.

8. Yvonne van Yvonne van der Laan

Ik heb bewondering voor Yvonne: niet alleen heeft ze een baan en twee kinderen, maar ze stopt ook nog eens ontzettend veel tijd en energie in haar reisblog. Hoewel ik het normaal gesproken niet zo interessant vind om over reizen met kinderen te lezen schrijft zij de artikelen zo dat ik het alsnog leuk vindt om ze te lezen.

9. Rosanne van Bonjour Frankrijk

Rosanne en ik kennen elkaar van onze opleiding Journalistiek en toen deelde we al een gezamenlijke passie voor reizen. Ik in het algemeen, zij voornamelijk voor Frankrijk. De afgelopen jaren heeft ze al heel wat mooie verhalen geschreven en prachtige foto’s gedeeld over Frankrijk én ze heeft zelfs een boek gepubliceerd!

Lees ook: tips voor beginnende (reis-) bloggers

10. Lisanne van Chapter Travel

Lisanne en haar vriend zijn net terug van een wereldreis. Tijdens deze reis maakten ze de meest indrukwekkende foto’s. Naast hun geweldige Instagramaccount vind ik het ook leuk om regelmatig nieuwe bloggers via hen te ontdekken: ze delen namelijk maandelijks interviews met reisbloggers én reiskoppels.

11. Kelly van Dutchie on the Road

Niet alleen plaatst Kelly regelmatig mooie reisfoto’s en verhalen op haar website Dutchie on the Road, maar ik vind ook haar DIY-artikelen geweldig. Wat is ze creatief zeg! Erg leuk als je bijvoorbeeld op zoek bent naar reisinspiratie voor in huis, maar even geen budget hebt om iets aan te schaffen (want dat geld moet je natuurlijk bewaren voor alle mooie reizen).

12. Alyssa van My Life’s A Movie

Toen ik Alyssa voor het eerst ontdekte dacht ik dat het een typisch Amerikaans ‘poppetje’ op reis was. Maar Alyssa heeft inmiddels bewezen dat ze veel meer is dan een mooi meisje op avontuur. Ze schrijft, maakt prachtige foto’s en is ook nog eens erg grappig op Snapchat en Instagram. Haar Instagramaccount is prachtig, maar misschien nog wel leuker is haar tweede account @alyssaramostravels. Via dit account deelt ze korte video’s die een kijkje achter de schermen van het leven als reisblogger geven.

13. Marijke van Wanderer’s Blues

Marijke is een Belgische reisblogger die zich richt op natuur, outdoor en een ecologische levensstijl. Dankzij haar verhalen heb ik altijd weer extra zin en motivatie om wat meer te gaan wandelen. Haar vriend maakt trouwens ook nog eens fantastische foto’s van de natuurlandschappen die ze bezoeken.

Lees ook: tips voor beginnende (reis-) bloggers

14. Robert van Traveljunks

Niet alleen plaatst Robert leuke reisverhalen met prachtige foto’s op zijn website Traveljunks, maar hij interviewt ook regelmatig andere reisbloggers en reislustige mensen. Zo krijg je nóg meer reisinspiratie!

Ik hoop dat jullie weer even vooruit kunnen wat betreft reisinspiratie! Hebben jullie zelf nog favoriete reisbloggers – Nederlands of internationaal – die je graag wilt delen? Laat het hieronder weten in een reactie!

Reacties via Facebook account

comments