[:nl]Leuke reisbloggers die je absoluut moet volgen #1[:]

[:nl]Voor Corners of the World volgde ik ook al een aantal reisbloggers, maar sinds ik zelf een reisblogger ben volg ik er nog véél meer. Wat lopen er een hoop toffe mensen op deze aardbol rond die prachtige verhalen, foto’s en video’s maken over bestemmingen! En wat leuk dat ik veel van deze mensen heb mogen ontmoeten of zelfs tot mijn vrienden mag rekenen. Een aantal van mijn favoriete leuke reisbloggers heb ik in deze blog verzameld.

1. Karlijn van Karlijn Travels

Niet alleen heeft Karlijn al meerdere wereldreizen gemaakt naar de meest exotische bestemmingen (denk aan de Zijderoute en Frans-Polynesië), maar ze legt dit ook nog eens vast met fantastische foto’s. Naast haar uitgebreide verhalen over bestemmingen ben ik trouwens ook fan van haar persoonlijke updates.

2. Alexandra van Alex in Wanderland

Een van de eerste reisbloggers die ik ooit ben gaan volgen is Alexandra. Allereerst vanwege haar prachtige foto’s die me overtuigden om bepaalde plekken in Azië te bezoeken, maar vervolgens ook vanwege de leuke persoonlijke updates. Alex voelt als een online vriendin door de manier waarop ze schrijft en laat je betrokken voelen bij haar leven als digital nomad.

3. Sabine van BeSabine

Als je naar Colombia gaat moet je zeker de blog van Sabine volgen. Als je geen plannen hebt om naar Colombia te gaan ook trouwens. Sabine schrijft namelijk niet alleen over de mooie bestemmingen in dit Zuid-Amerikaanse land, maar ook over persoonlijke ontwikkelingen, haar leven in een ander land, cultuurverschillen en haar relatie met een Colombiaanse man (ze zijn inmiddels getrouwd!). Bovendien is Sabine ook een van de liefste mensen die ik op reis heb ontmoet: voordat ik 2 jaar geleden naar Colombia vertrok vroeg Sabine mij of ik een nachtje bij haar in Bogotá wilde overnachten. Uiteindelijk bleef ik meer dan 2 weken bij Sabine, omdat we het samen zo goed naar ons zin hadden!

4. Edith van Travel Create Repeat

Als ik aan Cuba denk, denk ik aan Edith. Niet alleen brengt ze onwijs veel tijd door in dit land, ze heeft ook nog eens een onwijs lieve Cubaanse vriend. Samen hebben ze al gereisd in meerdere landen zoals Ecuador, Servië, Nederland en natuurlijk Cuba.

5. Milou van Explorista

Een van de leukste mensen die ik heb leren kennen via het reisbloggen is Milou van Explorista. Ze is onwijs ondernemend, zit vol ideeën, reislust en is bovenal ook ontzettend lief. Binnenkort gaat ze het fulltime digital nomad avontuur aan, samen met haar vriend!

6. Nicola van Polkadot Passport

Ik houd – naast haar website – van Nicola’s Instagram account, want wat zijn daar prachtige plaatjes op te zien! Maar bovenal vind ik het ook ontzettend tof dat Nicola ondanks haar bekendheid lekker normaal en gezellig is gebleven. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat een van de grootste reisbloggers die ik ken tijdens het Traverse congres in Londen dit jaar met de rest zou gaan stappen. Leuk!

7. Sigrid van My Travel Secret

Iemand die ik inmiddels wel tot mijn vrienden kan rekenen dankzij het reisbloggen is Sigrid. Op My Travel Secret deelt ze prachtige foto’s en verhalen, voornamelijk over Azië. Als je iets over Indonesië wilt weten moet je bij haar zijn. Maar binnenkort komen er ook andere werelddelen op haar blog: zo gaat ze de komende tijd bijvoorbeeld naar Israël (yay!) en naar Midden-Amerika (nog meer yay!).

8. Naomi van Authentic Chic Lifestyle

Naomi heb ik via Instagram leren kennen, maar ook de eerste keer dat we elkaar zagen klikte het meteen. Hoewel onze reisstijlen niet helemaal hetzelfde zijn (luxe en chic tegenover backpacken) hebben we wel altijd de grootste lol als we elkaar zien en reislust overtreft sowieso eigenlijk alles, toch? Bovendien heb ik bewondering voor de geweldige outfits dit Naomi altijd meeneemt op reis!

9. Fleur van FleurSophia

Misschien niet 100% een reisblogger, maar Fleur houdt wel ontzettend veel van reizen en schrijft daar ook regelmatig over. Ik leerde haar kennen tijdens een persreis naar Griekenland en er was direct een klik. Wat een toffe en gezellige meid is dit! Naast reisverhalen schrijft ze veel persoonlijke verhalen met interessante visies, bijvoorbeeld over stoppen met de pil en werken als freelancer.

10. Daisy van All Day Every Daisy

Daisy en ik hebben veel gemeen: we zijn allebei veel bezig met duurzaamheid, houden ontzettend van verhalen en video’s maken en brengen veel tijd door in het buitenland. Ik lees Daisy’s verhalen altijd, om welke bestemming het ook gaat. Zij schrijft de verhalen namelijk op zo’n manier dat het eigenlijk niet uitmaakt waar ze is – je wilt lezen wat er in haar leven en tijdens haar reizen gebeurt. Momenteel is ze op wereldreis met haar vriend en probeert ze de gehele reis over land af te leggen. Heel tof!

11. Kate van Adventurous Kate

Inmiddels woont ze in New York, maar Kate heeft jaren rondgereisd en gewerkt als digital nomad. Voordat ik begreep wat deze term inhield wist ik dat ik wilde leven zoals zij dat deed. Ze is niet bang om haar mening te delen en schrijft bovendien regelmatig hoe het voor vrouwelijke soloreizigers is om te reizen.

12. Suzanne van Artikel 2.55

Natuurlijk kan mijn partner in crime Suzanne (ken je ons nog, van de Reislustige Freelancer) niet ontbreken in dit lijstje. Ik heb bewondering voor haar doorzettingsvermogen en werkdrift. Deze meid zit namelijk nooit stil. Als ze niet ergens prachtige plekken aan het bewonderen is, schrijft ze er wel over. Naast de mooie reisverhalen blogt ze ook veel over freelancen en gelukkig leven. O ja, ze vlogt ook nog eens.

13. Anita van Weekendtoerist

Anita heeft een oneindige reislust, maar schrijft verrassend genoeg ook veel over de mooiste plekken in Nederland. Dankzij haar krijg ik altijd zin om wat meer van mijn eigen land te ontdekken. Misschien hebben jullie haar trouwens al eerder dit jaar op Corners voorbij zien komen: we waren namelijk in mei een week samen in Spanje!

14. Trisha van PS I’m On My Way

Veel reisbloggers die ik volg komen uit Europa of Amerika. Trisha daarentegen komt uit de Filipijnen. Haar persoonlijke verhalen zetten me altijd aan het denken en bovendien heeft ze onwijs veel tips voor vrouwelijke soloreizigers. Het artikel hoe ze een jaar lang rondreisde in Zuid-Amerika zonder geld uit te geven aan accommodatie is een van mijn favorieten.

Dit zijn slechts 14 leuke reisbloggers, maar ik volg er nog véél meer! Er volgt dus ongetwijfeld nog een tweede lijst…. Laat me vooral ook weten wie jij leuk vindt om te volgen, want nieuwe inspiratie is altijd leuk![:]

Reacties via Facebook account

comments