Maandoverzicht-april-mei-2018

Lekker lunchen in Eindhoven: bij deze hotspots moet je zijn

Ga je een dagje of weekend naar Eindhoven? Ik vind Eindhoven eerlijk gezegd geen geweldige stad. Ik houd meer van oude steden met karakteristieke straatjes en historische gebouwen – en dat is Eindhoven simpelweg niet. Maar voor veel mensen is het wel een leuke stad om te winkelen en bovendien zijn er veel toffe lunchzaken. Ik zet mijn favoriete plekken op een rijtje om lekker te lunchen in Eindhoven!

Lees ook: de beste werkplekken in Eindhoven (veel koffiezaken)

Lunchen in Eindhoven

1. Happiness Café

Mijn all time favorite om te lunchen in Eindhoven is toch wel Happiness Café. De menukaart is grotendeels vegetarisch en veganistisch. Ze werken hier met natuurlijke ingrediënten en ik heb altijd keuzestress met alle lekkere smoothies en maaltijden die er op de kaart staan. Een ding is in ieder geval zeker: ik word altijd happy van de keuzes op de menukaart. Of het nou een Tel Aviv flatbread met falafel, een quinoaburger met hummus of de Sunshine Bowl met zomerfruit is. Daarnaast zijn er genoeg opties om glutenvrij en lactosevrij te eten/drinken, dus ook de “moeilijke” eters kunnen hier terecht. Je kunt hier binnen zitten, maar mijn voorkeur gaat uit naar het terras bij de entree. Houd er rekening mee dat je alleen kunt pinnen bij Happiness Café.

Adres: Nieuwe Emmasingel 9. Happiness Kitchen is het zusje van Happiness Cafe en deze lunchzaak vind je aan Nieuwstraat 25 (momenteel gesloten, mei 2021)

Happiness-cafe-eindhoven-lunchen-flatbread

2. ZwartWit Coffee

ZwartWit Coffee is een prima plek als je wat werk op je laptop wilt afronden, maar ook een fijne hotspot om te lunchen in Eindhoven. Je moet wel weten waar deze lunchzaak zit, want de kans dat je er toevallig langsloopt tijdens het winkelen is klein. Je kunt zowel binnen als buiten zitten bij ZwartWit Coffee. Binnen vind je achterin een tafel waar je met je laptop kunt zitten om te werken. De sfeer is hier erg relaxed en de koffie is helemaal prima. De menukaart is niet héél uitgebreid, maar de broodjes zijn heerlijk. Mijn favoriet is de Veggie, met gemarineerde tempeh, snoeptomaatjes, quinoa en speciale mayonaise (gemaakt van curry, limoen en kokosnoot). Heel lekker! Ook voor buitenlanders is dit trouwens een fijne hotspot: ze hebben namelijk ook Engelse menukaarten.

Adres: Victoriapark 7

Zwartwit-Koffie-werkplekken-koffiezaken-Eindhoven

3. Meneer De Boer All Day Breakfast

Ik ben gek op het concept van All Day Breakfast. De hele dag pannenkoeken en omeletten kunnen eten, yum! Meneer De Boer is daarom ook een van mijn favoriete plekken om te lunchen in Eindhoven. Het is een kleine, gezellige lunchzaak in huiskamersfeer. Er staan een paar tafeltjes buiten, maar aangezien je aan een drukke straat zit kun je het beste binnen zitten. De eigenaar is erg vriendelijk en als hij even tijd heeft maakt hij graag een praatje met de gasten. Bovendien hebben ze een ruime keuze aan drankjes. Mijn favoriete lunch blijven de blueberry pannenkoeken, maar ze hebben ook omeletten, yoghurt, taartjes en zelfs een uitgebreid breakfast platter voor de hongerige bezoekers. En wanneer ik een stukje Toblerone bij de koffie krijg geef ik sowieso pluspunten.

Adres: Keizersgracht 20

Blueberry-pancakes-Meneer-de-Boer-eindhoven

4. DENF Coffee

DENF Coffee hoort tot mijn favoriete werkplekken in Eindhoven, maar je kunt hier ook prima lunchen. Het is een ruime, rustige zaak met veel zitplekken – zowel binnen als buiten. Hier kun je zeker terecht voor een goede kop koffie, want de mensen hebben er zeker verstand van. Je kunt ook kiezen voor minder bekende variaties, zoals kokos cappuccino en pumpkin spice latte. Al is de homemade icetea trouwens ook lekker!

Adres: Clausplein 4

Werkplekken-koffiezaken-Eindhoven-Denf

5. Lucifer Coffee Roasters

Lucifer Coffee Roasters is een lunchzaak in een van de leukste straten van Eindhoven: de Kleine Berg. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes en gezellige koffiezaken. Bij Lucifer Coffee Roasters zit ik wel eens om te werken. Het is hier rustig én ze weten hier wat goede koffie is. De menukaart ziet er ook prima uit. Mijn favorieten zijn de dadeltaart en de old cheese sandwich met truffelmayonaise. Er is een klein buitenterras, maar binnen zit je ook gezellig. Ook leuk: Lucifer Coffee Roasters zet zich in voor slaafvrije koffie én organiseer regelmatig koffieworkshops!

Adres: Kleine Berg 47

Lucifer-Koffiezaken-werkplekken
koffie-werkplekken-Lucifer

6. Coffeelab Strijp-S in Eindhoven

In 2020 werd Onder de Leidinstraat op Strijp-S samengevoegd met Coffeelab Strijp-S. Coffeelab heeft een fijn, urban sfeertje met lekker veel planten en veel vega & vegan opties op de menukaart. De koffiezaak heeft verschillende soorten zitplaatsen, van hoge zittafels tot relaxte zithoeken. Het is hartstikke normaal om hier ook met een laptop te komen en wat te studeren of te werken. Er is gratis WiFi en er zijn zelfs stopcontacten om jouw apparaten op te laden.

Adres: Leidingstraat 45, op het terrein van Strijp-S in Eindhoven

Smoothie-Coffeelab-lunchen-Eindhoven

Lees ook: graffiti Eindhoven – stadswandeling langs street art

Dit waren mijn tips voor restaurants om lekker te lunchen in Eindhoven. Ken jij nog een andere leuke hotspot? Deel het dan vooral met mij en andere lezers via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *