Leestip voor digital nomads: Work Hard Travel Harder

Suzanne van Duijn is de auteur van het boek Work Hard Travel Harder, een leestip voor digital nomads die in de startblokken staan!

Suzanne en ik leerden elkaar jaren geleden kennen, in 2016. Zij deed een oproep via Twitter om met ondernemers af te spreken in Den Bosch, ik was toevallig in het land en het leek me leuk om haar te ontmoeten. Destijds waren er nog weinig mensen die werken en reizen combineren én daar ook graag over praten. Het klikte meteen en het was fijn om een digital nomad buddy erbij te hebben.

Dinsdag 31 augustus 2021 geef ik een online workshop over passieve inkomsten & money mindset. Er is nog plek als je hier meer over wilt leren! Meer info vind je hier.

Suzanne-Jessica-met-laptops

We merkten al snel dat we allebei gelijkgestemde mensen bij elkaar wilden brengen. Zodat we tips konden delen en verhalen konden uitwisselen, maar ook zodat deze mensen elkaar leerden kennen. The more, the better! Al snel ontstond ons netwerkevenement De Reislustige Freelancer. Deze hebben we door de jaren heen meerdere keren georganiseerd – online en in real life – voor mensen die (willen) ondernemen en reizen.

Suzanne-Jessica-geven-tips-digital-nomad-Reislustige-Freelancer
Webinar-reislustige-freelancer-online-event

Suus en ik hebben allebei behoorlijk wat landen bezocht en houden ontzettend veel van ondernemen, ieder op onze eigen manier. Ik vond (en vind) het erg leuk om mensen hiermee te helpen, maar ik heb nooit de ambitie gehad om hier een boek over te schrijven of meer mee te doen, zoals coachen. Suus wel, dus ik vond het onwijs leuk toen haar boek “Word Hard Travel Harder” in februari 2020 in de boekhandels lag!

Leestip voor startende digital nomads: Work Hard Travel Harder

Een van Suzanne’s beste kwaliteiten vind ik dat ze altijd eerlijk en transparant is. Want dat is precies wat een startende (online) ondernemer nodig heeft. Geen mooie verhalen hoe je binnen 1 maand rijk kunt worden en kunt chillen op een Balinees strand. Er zijn namelijk geen korte wegen naar succes. Maar het is niet onmogelijk, zeker niet. Suzanne weet haar positiviteit goed te combineren met een portie nuchterheid. Dromen, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Suzanne laat aan de hand van haar eigen ervaring én de tips van anderen zien dat het leven als digital nomad op allerlei manieren ingevuld kan worden. Ze interviewt bijvoorbeeld een familie met jonge kinderen, een start-up die enkel met digital nomads samenwerkt, een koppel en dé digital nomad der nomads Esther Jacobs. Hierdoor krijg je een compleet beeld van het leven als digital nomad en hoe iedereen dit op zijn of haar eigen manier invult. Het boek heeft een positieve insteek en is lekker vlot geschreven. Bovendien is er veel beeldmateriaal, waardoor het boek er ook aantrekkelijk uitziet als je erdoorheen bladert. Het leest gemakkelijk weg en is een ideaal cadeau voor mensen waarvan jij denkt dat ze deze levensstijl wel zien zitten.

Let wel op!

Sommige mensen denken misschien dat ze een digital nomad willen worden, maar komen er tijden het lezen achter dat ze daar nu niet meer zo zeker van zijn. Je wordt namelijk geen digital nomad. Het is geen beroep of een tussenjaar, maar een manier van leven. De meeste mensen met deze levensstijl zijn ondernemers die hun werk voornamelijk online uitvoeren. Ze zijn niet aan één locatie gebonden. Hierdoor hebben digital nomads ontzettend veel vrijheid. En die vrijheid is voor hen vaak het belangrijkst. Meestal nog belangrijker dan het fulltime in het buitenland zijn en constant kunnen reizen. De vrijheid om te kiezen waar jij wilt leven en werken is essentieel voor deze mensen.

Het is niet onmogelijk, maar je zult er dus wel wat voor moeten doen. Ben jij iemand die ‘even’ op reis gaat en ondertussen geld wil verdienen? Of ben je iemand met een passie voor ondernemen, wat je het liefst locatie-onafhankelijk kunt doen? Op de lange termijn houdt die eerste categorie het niet vol, maar die tweede categorie slaagt meestal wel.

digital-nomad-life

Wat kun je in het boek Work Hard Travel Harder verwachten?

Suzanne deelt in het boek Work Hard Travel Harder heel veel praktische tips. Alle vragen die zowel Suzanne als ik regelmatig horen worden in dit boek behandeld.

Moet je jezelf uitschrijven uit Nederland als je een leven als digital nomad start?

Hoe behoud je een goede werk-privébalans?

Welke plekken zijn geschikt voor digital nomads?

Hoe motiveer je jezelf om tijdens het reizen te werken?

Welke beroepen en inkomstenbronnen zijn geschikt voor een digital nomad?

En hoe vind je klanten als online ondernemer?

Suzanne sluit de hoofdstukken af met een opdracht, zodat je ook direct stappen gaat maken. Niet alleen erover nadenken, maar het ook gewoon doen!

Zoals ik al zei heeft Suzanne voor dit boek samengewerkt met verschillende digital nomads. Het boek bevat meerdere interviews met (online) ondernemers en die verhalen zijn erg inspirerend om te lezen. Daarnaast hebben een paar nomads – waaronder ik – een hotspot guide geschreven. Die van mij gaat over Tel Aviv in Israël!

Het boek eindigt met een concreet stappenplan en een checklist. Het boek Work Hard Travel Harder is voornamelijk geschreven voor mensen die met het idee spelen om als digital nomad te gaan werken en leven. Voor mensen die al een tijdje op deze manier leven zullen de tips minder relevant zijn. Al zijn de interviews ook voor doorgewinterde nomads leuk en inspirerend om te lezen!

Waar kan ik het boek Work Hard Travel Harder kopen?

Het boek is in verschillende boekwinkels zoals Bruna en Primera te koop. Daarnaast kun je het boek Work Hard Travel Harder via Bol.com bestellen (gratis verzending). Ben je op reis of lees je liever een e-book? Ook die is te koop via Bol.com.

Lees ook: leestip voor online ondernemers – Handboek voor Wereldburgers

Heb jij de ambitie om dit te gaan doen, of ken je iemand die dit heel gaaf vindt? Het boek Work Hard Travel Harder is zowel een inspiratiebron als een hulpmiddel om die eerste stappen te gaan zetten. Heb je meer hulp nodig om de eerste stappen te gaan zetten om als digital nomad te starten? Suzanne heeft een uitgebreid online programma De Digital Nomad E-Course én ze coacht tegenwoordig ook 1-op-1 mensen om daadwerkelijk te gaan starten.

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments