Koffiezaken-werkplekken-Eindhoven

De beste werkplekken in Eindhoven (veel koffiezaken!)

Jaren geleden keken mensen mij vreemd aan als ik mijn laptop openklapte in een koffiezaak, maar tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Steeds meer mensen freelancen of werken deels thuis én in leuke koffiezaken. Eindhoven heeft redelijk wat keuze voor koffiezaken met goede koffie, waar je ook nog eens fijn kunt werken. In deze blog deel ik mijn favoriete koffiezaken en werkplekken in Eindhoven met je! En als je gewoon op zoek bent naar een leuke plek om koffie te drinken is deze lijst natuurlijk ook hartstikke fijn. De plekken staan overigens in een willekeurige volgorde.

Lees ook: graffiti Eindhoven – stadswandeling langs street art

De leukste koffiezaken en werkplekken in Eindhoven

1. Lucifer Coffee Roasters

Locatie: Kleine Berg 47. Nog steeds in het centrum, maar in een minder drukke straat. Dit gedeelte van Eindhoven heet De Bergen en vind ik persoonlijk erg fijn. Leuke horecazaken, maar niet veel winkelend publiek dat gestrest van winkel naar winkel rent.

De zaak: deze koffiezaak heeft binnen zitplekken, maar ook een buitenterras voor de entree. Voorin zitten voornamelijk mensen die komen lunchen of koffie drinken, achterin zitten mensen met laptops en voor afspraken. Simpel, maar leuk ingericht. Er hangt een grote poster waar je kunt uitvogelen wat jouw favoriete koffie precies is. Wel wat gehorig, dus ik zou hier geen belafspraken inplannen.

Stopcontacten: vooraan bij de koffiebar (bij het raam) vind je een stekkerdoos, al willen ze liever niet dat mensen hier met een laptop gaan zitten. Een telefoon opladen kan dan weer wel. Achterin vind je een paar stopcontacten langs de muur.

WiFi: snelle WiFi, inloggen met een wachtwoord.

Menukaart: voor goede koffie ben je hier sowieso op de juiste plek. Veel variatie en ze weten wat ze hier voor je klaarmaken. In de zomer is het ook lekker om er een ijskoffie van te laten maken. Verder hebben ze lekkere taarten (zoals dadeltaart), muffins, salades en sandwiches (old cheese met truffelmayonaise, yes!).

Overig: iedere dag geopend!

Lucifer-Koffiezaken-werkplekken
Koffiezaken-werkplekken-Lucifer
koffie-werkplekken-Lucifer

2. DENF Coffee

Locatie: Clausplein 4, naast de openbare bibliotheek. Centrale ligging in de binnenstad. Vanaf het treinstation is het 7-8 minuten lopen.

De zaak: dit is een van mijn favoriete werkplekken in Eindhoven. Het is een grote en rustige zaak om te werken met veel zitplekken. Er staan ook buiten een paar tafels. Het is hartstikke normaal als je hier een laptop openklapt en de hele dag gaat werken: meer mensen doen het. Het is ook een prettige plek voor afspraken. Door de grote ramen valt er veel licht naar binnen.

Stopcontacten: jammer genoeg weinig stopcontacten bij de tafels.

WiFi: snel en goed internet, inloggen met een wachtwoord.

Menukaart: de koffie is hier goed en je merkt dat de eigenaar verstand heeft van koffie. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, ook aan minder bekende variaties. Denk bijvoorbeeld aan een kokos cappuccino of een pumpkin spice latte. De homemade icetea is trouwens ook lekker, als je iets verfrissend wilt. Er zijn veganistische opties (bijvoorbeeld taart) en de pannenkoeken zagen er ook wel goed uit!

Overig: iedere dag geopend! Je kunt hier ook koffiebonen voor thuis kopen én workshops volgen.

Werkplekken-koffiezaken-Eindhoven-Denf

3. Coffeelovers Van Piere

Locatie: Nieuwe Emmasingel 44, in een leuke winkelstraat in het centrum.

De zaak: deze koffiezaak is een combinatie van een restaurant en een boekwinkel, super leuk! Voor boekenwormen is dit een van de leukste werkplekken in Eindhoven. De winkel is zéér uitgebreid, dus je bent hier als boekenliefhebber wel even zoet. Vervolgens kun je met jouw boek bij de koffiezaak op de benedenverdieping zitten. Al mag je daar natuurlijk ook zitten zonder dat je iets hebt gekocht. Er zijn kleine tafels, een chille bank én een lange tafel waar mensen met een laptop kunnen zitten.

Stopcontacten: op de tafel in het midden liggen stekkerdozen. Deze tafel is voornamelijk bedoeld voor mensen met laptops.

WiFi: prima internet, geen inlogcode nodig.

Menukaart: een redelijk uitgebreide menukaart. De meeste mensen komen hier om koffie en thee te drinken met een stukje taart. Er zijn zelfs verschillende soorten cheesecake (met bijvoorbeeld bosvruchten of caramel oreo). Al kun je hier ook terecht voor een salade of een foccacia. Ook fijn: ze gebruiken bij Coffeelovers geen plastic rietjes.

Overig: iedere dag geopend!

Koffiezaken-werkplekken-Coffeelovers-Van-Piere
Koffiezaken-werkplekken-Coffeelovers

4. Happiness Café

Locatie: Nieuwe Emmasingel 9, midden in het centrum én dicht bij het treinstation.

De zaak: deze lunchzaak is ontzettend populair, maar ook met een reden. Het is hier gezellig én je hebt veel vegetarische en veganistische keuzes. Het is binnen simpel, maar sfeervol ingericht. Al zit ik het liefst buiten op het terras.

Stopcontacten: jammer genoeg zijn hier weinig stopcontacten.

WiFi: prima internet, inloggen via een browser met je e-mailadres.

Menukaart: een uitgebreide menukaart met veel vegetarische en veganistische opties. Heerlijke smoothies, prima koffie en lekkere lunchopties (all-day-breakfast). De prijzen voor een maaltijd zijn wat hoger dan bij andere lunchzaken, maar de porties zijn wel groot. Mijn favorieten zijn de hummus buddha bowl, de tropical pancakes en de sunshine bowl. En het bananenbrood is ook altijd lekker!

Overig: iedere dag geopend! In 2023 is er ook een Happiness Cafe in Den Bosch geopend.

Happiness-Cafe-koffiezaken-werkplekken-Eindhoven
Flatbread-Happiness-Cafe-Eindhoven-koffiezaken

5. Coffeelab Strijp-S Eindhoven

Update: Coffeelab Eindhoven aan het Stationsplein was jarenlang een fijne werkplek in Eindhoven, dicht bij het treinstation. Coffeelab deelde een gebouw samen met het VVV-kantoor. Deze is sinds 2020 gesloten. Coffeelab is nog wel op Strijp-S te vinden. In 2020 werd Onder de Leidingstraat op Strijp-S samengevoegd met Coffeelab Strijp-S.

Locatie: Leidinsstraat 45, op het terrein van Strijp-S in Eindhoven.

De zaak: een urban sfeertje met verschillende soorten zitplekken, van hoge tafels tot relaxte zithoeken.

Stopcontacten: meerdere stekkerdozen, zodat genoeg mensen een laptop of telefoon hier kunnen opladen en meerdere uren kunnen werken.

WiFi: gratis en goed internet, inloggen met een wachtwoord.

Menukaart: Coffeelab heeft een fijne menukaart met meerdere vegan en vega opties.

Overig: iedere dag geopend! In Den Bosch zit ook een Coffeelab, vlak bij het treinstation.

Yellow-smoothie-Coffeelab-koffiezaken-Eindhoven

6. The Social Hub (in The Student Hotel)

Update: voorheen heette dit The Commons, nu heet het The Social Hub.

Locatie: Stationsweg 3, het hoge gebouw links van het treinstation. Een erg centrale en prettige ligging. Een van de fijnste werkplekken in Eindhoven als je dicht bij het treinstation wilt blijven.

De zaak: kleurrijke inrichting en veel zitplaatsen. Door de hoge ramen valt er veel licht naar binnen. Je komt bij binnenkomst direct in het restaurant The Commons. Al is het ook helemaal prima om een kijkje te nemen in de rest van het hotel. Er is bijvoorbeeld ook een fitnesszaal en er zijn ruimtes waar workshops of vergaderingen gehouden kunnen worden. Je kunt hier prima een hele dag werken: vooral internationale studenten en expats komen hier met een laptop om te werken/studeren.

Stopcontacten: weinig stopcontacten.

WiFi: gratis en goed internet.

Menukaart: uitgebreide lunch- en dinerkaart. Al moet ik zeggen dat ik hier eigenlijk alleen koffie of thee neem als ik kom werken.

Overig: iedere dag geopend en zeer ruime openingstijden, omdat het onderdeel is van een accommodatie. Je kunt namelijk overnachten in The Student Hotel. Ideaal als je meerdere dagen in Eindhoven bent en een accommodatie met een perfecte locatie zoekt.

Student-Hotel-restaurant-The-Commons-Eindhoven
Koffiezaken-werkplekken-Eindhoven-Student-Hotel
Koffiezaken-werkplekken-Eindhoven-Student-Hotel

7. Zwartwit Koffie

Locatie: Victoriapark 7. Een beetje van het centrum vandaan, maar daardoor niet minder druk. Veel inwoners komen hier volgens mij om bij een van de leuke zaken wat te eten of te werken. Deze zaken zitten naast een gigantische Jumbo.

De zaak: Zwartwit Koffie heeft zowel binnen als buiten zitplaatsen. Al willen ze mensen met een laptop het liefst aan de tafel achterin hebben. Er heerst hier een relaxte sfeer en regelmatig zitten hier mensen de hele dag met hun laptop, dus dat is geen probleem. Deze koffiezaak trekt bovendien veel buitenlanders (de menukaart is ook in het Engels).

Stopcontacten: het is even zoeken, maar de stopcontacten zitten onder het tafelblad van de grote tafel binnen.

WiFi: prima internet, er is geen wachtwoord nodig. Soms schiet deze even weg waardoor laden wat langer duurt, maar ik heb er nooit irritaties door gehad.

Menukaart: geen uitgebreide menukaart, maar ze hebben hier wel heerlijke broodjes. Op mijn lievelingsbroodje (Veggie) zit onder andere gemarineerde tempeh, snoeptomaatjes, quinoa en mayonaise gemaakt van curry, kokosnoot en limoen. Lekker! Ook de koffie is hier erg goed.

Overig: iedere dag geopend!

Zwartwit-Koffie-werkplekken-koffiezaken-Eindhoven

8. Flexwerkplekken bij Seats2Meet Eindhoven Strijp-S

Seats2Meet is een concept waar veel flexwerkers en zzp’ers erg blij mee zijn. In verschillende steden kun je hier namelijk gratis of goedkoop werken. In Eindhoven kun je via Seats2Meet terecht bij Parktheater Eindhoven en bij Seats2Meet Eindhoven Strijp-S. Ook kun je hier ruimtes en vergaderzalen huren, als je bijvoorbeeld een workshop wilt geven of met een groep wilt brainstormen.

Seats2Meet Eindhoven Strijp-S is te vinden op de eerste verdieping van de Apparatenfabriek, aan de Torenallee. Je kunt hier in alle rust op je computer werken, al wordt het ook erg gewaardeerd als je er naartoe gaat om te socializen, kennis te delen, andere ondernemers te helpen en je netwerk uit te breiden.

Lees ook: lekker lunchen in Eindhoven – bij deze hotspots moet je zijn

Dit waren mijn favoriete koffiezaken en werkplekken in Eindhoven waar ik mijn laptop openklap. Ken jij nog een andere leuke werkplek in Eindhoven? Laat het mij en anderen hieronder weten in de reacties hieronder!

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *