3 kastelen in Trentino die je absoluut wilt zien

Reizen in Europa draait vaak om het ontdekken van de historie. En over de geschiedenis leer je vaak via de architectuur van gebouwen en bouwwerken. Het is een van de redenen dat ik blij ben dat ik in Europa ben geboren en opgegroeid. Je hoeft namelijk nooit ver te reizen om een paar mooie kastelen tegen te komen: ze staan verspreid door héél Europa. En wie is er nou geen fan van eeuwenoude, mooie kastelen? In de Italiaanse noordelijke regio Trentino kom je tientallen kastelen tegen, in alle vormen en maten. Ik deel 3 kastelen in Trentino met je die ik zelf heb bezocht, plus een paar extra tips van kastelen die ik nog wil bezoeken!

Lees ook: stedentrip naar Venetië voor ieder budget (veel gratis)

3 kastelen die je absoluut wilt zien in Trentino, Italië

1. Avio Kasteel in Sabbionara

Een van mijn favoriete kastelen in Trentino is het Avio Kasteel in Sabbionara. Toen ik met de trein van Verona naar Trento reisde zag ik een indrukwekkend kasteel, gebouwd tegen de heuvel en omringd door hoge bergtoppen. Snel bekeek ik op Google Maps welk kasteel het was, zodat ik er later naartoe kon gaan.

Het Avio Kasteel wordt ook wel het Sabbionara Kasteel wordt genoemd; vernoemd naar het dorp waar het kasteel staat. Het kasteel ligt aan de voet van de Monte Vignola. Als je dus van wandelen houdt kun je vanaf het kasteel nog verder de bergen in trekken.

In het kasteel vind je een paar prachtige muurschilderingen die nog goed bewaard zijn gebleven. Wat ik vooral geweldig vond aan dit kasteel is dat er absoluut NIEMAND naartoe gaat. Toen ik vanuit het dorp richting het kasteel wandelde kwam ik een ouder koppel en een fietser tegen. Het kasteel had ik een uur lang helemaal voor mezelf. Beklim ook zeker de toren om van het prachtige uitzicht over de omgeving en de Vallagarina-vallei te genieten.

Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio-tractor
Kastelen-Trentino-Italie-Jessica-Avio

Extra tip

Verblijf je meer dan 2 nachten in een accommodatie in Trentino? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk de Trentino Guest Card. Met deze kaart kun je niet alleen gratis reizen met de bus, trein én kabelbaan. Je kunt dan ook het Avio Kasteel gratis bezoeken.

Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Avio-muurschilderingen
Kastelen-Trentino-Italie-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Avio-wijngaarden
Kastelen-Trentino-Italie-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-toren-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-uitzichttoren-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio-muur
Kastelen-Trentino-Italie-uitzicht-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio
Kastelen-Trentino-Italie-Sabbionara-Avio

Lees ook: Verona bezienswaardigheden – fotogenieke plekken & mooiste uitzichten

2. Buonconsiglio Kasteel in Trento

Als je het grootste kastelencomplex van Trentino wilt bezoeken moet je zeker naar het Buonconsiglio Kasteel in de stad Trento gaan. Wanneer je door de straten van Trento loopt valt het kasteel amper op en heb je niet echt door hoe groot het is.

In de dertiende eeuw werd dit kasteel gebouwd tegen de oude stadsmuren van Trento. De daaropvolgende eeuwen was het de verblijfplaats van diverse bisschoppen. Tegenwoordig is er een museum in het kasteel gehuisvest. Maar natuurlijk kun je hier ook gewoon rondwandelen om van oude fresco’s, versierde zuilen en mooie uitzichten te genieten.

Extra tips

Wanneer je de Trentino Guest Card hebt kun je het Buonconsiglio Kasteel in Trento gratis bezoeken. Wil je het kasteel van bovenaf bewonderen? Neem dan de kabelbaan (funivia) van Trento naar Sardegna. Dan zie je van bovenaf hoe groot het Buonconsiglio Kasteel daadwerkelijk is. Met een Trentino Guest Card kun je gratis met de kabelbaan reizen.

Kastelen-Trentino-Italie-Buonconsiglio

3. Haderburg in Salorno

Salorno is een slaperig dorp met nog geen 4000 inwoners. Er zijn weinig bezienswaardigheden, dus de toeristen in Trento slaan Salorno vaak over. Na een week in Trento (inclusief een conferentie voor reisbloggers en content creators, Traverse) was dat precies wat ik nodig had. Extra blij was ik toen ik merkte dat er zelfs hier een kasteel te vinden is: Haderburg.

Het kasteel Haderburg is gebouwd van dezelfde stenen als de omringende bergen, waardoor het bouwwerk een beetje ‘opgaat’ in de omgeving. Door de jaren heen raakte het kasteel in verval. Tegenwoordig is het kasteel eigendom van een baron, maar er woont op dit moment niemand in het bouwwerk.

Vanaf beneden bij het bord “Haderburg” is het nog ongeveer 20 minuten naar boven lopen. Het kasteel is alleen overdag open: tot 16.30 / 19.00 uur, afhankelijk van de dag. Er zit ook een restaurant bij het kasteel waar je kunt lunchen of wat drinken.

Salorno-Kasteel-Trentino-Italie
Salorno-Kasteel-Trentino-Italie
Salorno-Kasteel-Trentino-Italie
Salorno-Kasteel-Trentino-Italie
Salorno-Kasteel-Trentino-Italie

Extra inspiratie voor kastelen in Trentino

De kastelen in Trentino zijn niet op één hand te tellen. Het zijn er veel. Té veel om slechts in een week te bezoeken. Maar je kunt het altijd proberen, toch? Een paar kastelen in Trentino die ik zelf niet heb bezocht, maar die me wel leuk hadden geleken:

Lees ook: 20 mooiste paleizen en kastelen in Europa voor jouw bucketlist

Dit waren mijn favoriete kastelen in Trentino, in het noorden van Italië. Ken jij nog meer mooie kastelen in deze regio? Of ergens anders in Europa? Laat het mij en andere reizigers hieronder weten via een reactie!

Reacties via Facebook account

comments

2 gedachten over “3 kastelen in Trentino die je absoluut wilt zien”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven