Kasteel-Schwerin-Duitsland

Pretty Picture Time – het Kasteel van Schwerin

Het Kasteel van Schwerin ligt in het noorden van Duitsland. Als je – net als ik – fan bent van kastelen is Duitsland een van de beste plekken om naartoe te gaan. Het Kasteel van Schwerin wordt ook wel het ‘Neuschwanstein van het Noorden’ genoemd. Aangezien het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein een van mijn favoriete plekken in Duitsland is moest ik dit kasteel in het noorden met eigen ogen zien. Vanuit Hamburg is het een leuke dagtrip, maar je kunt het kasteel ook vanuit Berlijn bezoeken.

In deze blog vertel ik je alles over het Kasteel van Schwerin in Duitsland en hoop ik je met foto’s enthousiast te maken om hier ook een keer naartoe te gaan!

Lees ook: omgeving Berlijn – leuke dagtrips die je vanuit Berlijn kunt maken

Kasteel-Schwerin-Duitsland

Allereerst…. Waar vind je het Kasteel van Schwerin?

Het Kasteel van Schwerin is te vinden in het dorp Schwerin, in het noorden van Duitsland. Schwerin is een kleine stad, maar niet geheel onbelangrijk. Het is namelijk de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het kasteel ligt in het centrum en heeft een prachtige ligging aan de het meer genaamd Schweriner See. De ligging aan dit meer maakt het kasteel deels zo sprookjesachtig.

Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland

Hoe kun je het Kasteel van Schwerin bereiken?

Het Kasteel van Schwerin ligt aan de rand van het centrum van Schwerin. Schwerin heeft twee treinstations: Schwerin Hauptbahnhof en Schwerin Mitte. Vanaf Schwerin Hauptbahnhof is het 15-20 minuten wandelen naar het kasteel.

Vanaf Hamburg kun je gemakkelijk met de trein naar Schwerin reizen. Een reis duurt ongeveer 1,5 uur. Ook vanaf het Duitse Rostock is Schwerin gemakkelijk te bereiken. De treinreis duurt ongeveer 1 uur.

Kasteel-Schwerin-Duitsland

Niet ver van Hamburg Hauptbahnhof heb je ook het busstation. Vanaf hier vertrekken meerdere keren per dag Flixbussen naar Schwerin, die bij Schwerin Hauptbahnhof stoppen. Ook deze busreizen duren ongeveer 1,5 uur.

Luchthavenbus 728x90

Als je met de auto naar Hamburg bent gekomen is het ongeveer een uurtje richting het oosten rijden. Het is ongeveer 110 kilometer van Hamburg naar Schwerin. Het is een leuke tussenstop als je onderweg bent van Hamburg naar Berlijn.

Lees ook: wat te doen in Hamburg? Tips voor jouw stedentrip

Praktische informatie over het Kasteel van Schwerin

De buitenkant van het kasteel is gratis te bewonderen. Als je naar binnen wilt gaan is de entree €8,50 euro voor volwassenen. Voor studenten is de entreeprijs €6,50 en kinderen tot 18 jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Als je het kasteel van de binnenkant bewondert waan je je even in de vervlogen tijden van rijke hertogen en adellijke glorie. Alsof je terug in de tijd stapt. De kamers zijn stuk voor stuk rijkelijk versierd. Met name de troonzaal (en het plafond) zijn echt prachtig!

Houd er rekening mee dat het Kasteel van Schwerin op maandag gesloten is. In de zomermaanden is het kasteel geopend van 10.00 – 18.00 uur. In de wintermaanden sluit het kasteel om 17.00 uur. Kijk op de website van het kasteel voor de meest actuele entreeprijzen en openingstijden.

Lees ook: 20 mooiste paleizen en kastelen in Europa voor jouw bucketlist

Kasteel-Schwerin-Duitsland

Wat kun je nog meer zien en doen als je in Schwerin bent?

1. Het kasteel is prachtig, maar ik had niet verwacht dat Schwerin ook zulke fotogenieke gebouwen heeft. De huizen in Schwerin zijn erg kleurrijk en mooi versierd. Neem dus zeker de tijd om ook door de rest van het centrum van Schwerin te wandelen.

Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland
Kasteel-Schwerin-Duitsland

2. Een van de beste uitzichtpunten op het kasteel is bij Schlossburcht Café, aan de andere kant van het meer. Via de tuinen kun je gemakkelijk naar dit openluchtcafé wandelen. Houd er rekening mee dat deze in de wintermaanden is gesloten.

Kasteel-Schwerin-Duitsland

3. Het is ook zeker de moeite waard om door de tuinen van het kasteel te lopen: de Schlossgarten. Deze tuinen zijn gratis te bezoeken. In de winter vond ik het er een beetje somber uitzien, maar ik kan me voorstellen hoe mooi het hier in de lente moet zijn.

4. In de zomermaanden kun je ook een boottocht maken over Schweriner Innersee, langs het kasteel.

Kasteel-Schwerin-Duitsland

Lees ook: Berlijn tips – dit wil je niet missen tijdens jouw citytrip!

Mooi kasteel is het Kasteel van Schwerin hè? Maar je kunt natuurlijk nooit genoeg kastelen bezoeken. Heb jij nog meer aanraders voor kastelen in Europa? Laat het mij en andere reizigers hieronder via een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *