[:nl]Jordanië: de magische wereld van Wadi Rum[:]

[:nl]Diverse tinten oranje en rood dansen voor m’n ogen. Oranje zand kriebelt tussen m’n tenen en rode rotsmuren torenen hoog boven me uit. De stofwolken die de jeeps achterlaten kleuren bruin. De lucht kleurt roodoranje terwijl de gloeiende bol naar beneden zakt.. Yes, Wadi Rum in Jordanië is magisch. Absoluut.

Ik bracht een aantal dagen in deze prachtige woestijn in Jordanië door en klom als een berggeit naar diverse toppen van rotsen, genoot van de mooiste zonsondergangen en bewonderde de adembenemende sterrenhemel voor ik ging slapen. Geniet je mee?

Lees ook: vrouwelijke soloreizigers hebben het niet altijd makkelijk

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Wat kun je zien in Wadi Rum in Jordanië?

Je kunt Wadi Rum op verschillende manieren ontdekken. Kamelentochten zijn erg populair, maar wat mij betreft zie je tijdens een jeepsafari meer van deze bijzondere plek. Trek stevige schoenen aan, want je zult regelmatig naar prachtige panoramapunten klimmen. Of nog beter: loop op blote voeten. Het is hier wat mij betreft fijner klimmen op blote voeten dan met schoenen, omdat je niet zo snel uitglijdt.

Enkele bezienswaardigheden in Wadi Rum zijn vernoemd naar Thomas Lawrence, een Britse officier die hier in de jaren ’20 zijn Arabische leger voorbereidde op een aanval op Aqaba. Later werd zijn verhaal gefilmd: Lawrence of Arabia. Je kunt in Wadi Rum onder andere “Lawrence Spring” (geweldig uitzicht, maar verwacht niet meer dan een klein plasje water in de bergen) en “Lawrence House” (een muur en enkele op elkaar gestapelde stenen) bezoeken.

Lees ook: Jordanië – het bedoeïenleven en wandelen in het Dana Natuurreservaat

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Zonsondergangen en sterren in Wadi Rum, Jordanië

Maar mijn favoriete moment van de dagen in Wadi Rum was toch wel de zonsondergang. Dit gaat hier nooit vervelen, want het ziet er iedere avond weer anders uit. Nadat de zon is verdwenen en je hebt gegeten is het tijd om van de sterrenhemel te genieten. Er zijn mensen die zelfs buiten slapen, maar daar vond ik het net iets te koud voor. Maar het kan!

Lees ook: voorbereid op reis naar Jordanië – alles wat je moet weten voor vertrek

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Hoe kom ik in Wadi Rum in Jordanië?

Rondreizen als backpacker is niet altijd gemakkelijk in Jordanië. Het openbaar vervoer is namelijk beperkt. Vanaf Wadi Musa/Petra vertrekt er dagelijks een bus naar Wadi Rum om 6 uur ’s ochtends. De bus doet er ongeveer 2,5 uur over. Vanaf Wadi Rum vertrekt deze bus vervolgens rond half 9/9 uur ’s ochtends naar Petra. De kosten voor de bus zijn 7 JD. Een taxi van Wadi Rum is ongeveer 35-40 JD. De kosten kun je mogelijk met andere reizigers delen, want de prijs is per wagen in plaats van per persoon.

Ook vanaf Aqaba gaat er een bus naar Wadi Rum. Ik heb deze zelf niet genomen, maar deze schijnt ’s ochtends rond 6 uur te vertrekken. Een taxi vanaf de grens met Israël bij Aqaba naar Wadi Rum kost 35 Jordaanse dinar, dus het loont om andere reizigers met dezelfde plannen te zoeken en de kosten te delen. Deze rit duurt ongeveer 1 uur.

Wat veel reizigers in Jordanië doen is een auto huren voor een aantal dagen. Je kunt de huurauto bij the Resthouse in Wadi Rum Village parkeren. Mocht je een 4×4 hebben dan mag je hiermee ook in de woestijn rijden!

Lees ook: Jordanië – 21 dingen die je wilt weten over Petra

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Overnachten in Wadi Rum

Wie naar Wadi Rum komt wil overnachten in de woestijn, onder de sterrenhemel. Het is wel mogelijk om in Wadi Rum Village te slapen, maar het is zeker de moeite waard om in een van de bedoeienkampen in de woestijn te overnachten. Ik sliep in een tent bij Wadi Rum Bedouin Camp, een afgelegen plek waardoor je hier goed kunt genieten van de rust en de sterrenhemel ’s nachts – er is immers geen lichtvervuiling. Vanaf het dorp is het ongeveer een half uur rijden naar dit kamp. Je wordt opgehaald in het dorp, dus geef van tevoren door hoe laat je arriveert. Er zijn toiletten en douches aanwezig en het is mogelijk om hier te dineren. Bij dit kamp kun je ook kamelentochten en jeeptours boeken.

Lees ook: overnachten in Jordanië – mijn favoriete acocmmodaties

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Zoals je ziet genoot ik optimaal van mijn tijd in Wadi Rum in Jordanië. Heb ik je enthousiast gemaakt om hiernaartoe te gaan? Of ben je hier al eens geweest en heb je nog leuke verhalen over deze plek te delen? Laat het me hieronder in een reactie weten!

In dit artikel vind je een affiliatelink van Booking. Meer informatie over affiliate vind je hier.[:]

Reacties via Facebook account

comments