12 foto’s die Jamaica op jouw bucketlist zetten

Jamaica. Het land waar de taxichauffeurs je al dansend op de reggae muziek op het vliegveld opwachten. En waar je iedere dag een andere waterval kunt najagen. Waar de paradijselijke stranden niet teleurstellen en waar er meer schoenen vanuit de achterbak worden verkocht dan in een winkel. En waar je keuzestress krijgt door de vele prachtige plekken die je kunt bezoeken.

Maar waar het ook onmogelijk is om stress te ervaren. Waar de lokale bevolking helemaal niet zo gevaarlijk is als veel mensen denken en waar de jerk chicken zo lekker is dat je een vegetariër kunt overhalen om het te proeven. En waar de armste mensen het rijkst zijn en waar tijd niet bestaat, of in ieder geval geen rol speelt. Jamaica, waar je ervaart hóe gelukkig je kunt zijn met weinig. In een eerder artikel deelde ik al een ode aan Jamaica. Deze keer geen woorden, maar foto’s die Jamaica op jouw bucketlist zullen zetten!

Lees ook: Jamaica rondreis – wat kun je doen?

1. Zonsondergang in de haven van Port Antonio

Bijna nergens ben ik zo vaak getrakteerd op magische zonsondergangen, zoals deze. Wat een kleuren hè?

Jamaica-bucketlist

2. Muzikanten bij Bob Marley’s mausoleum in Nine Mile

Overal op straat zingen mensen de inspirerende nummers van de beroemde Bob Marley. Ik vond het onwijs tof om te zien hoeveel inspiratie en energie de Jamaicanen uit zijn teksten halen! Bob’s mausoleum is te bezoeken in zijn geboorteplaats, Nine Mile. Een kleurrijk plaatje van de muzikanten die daar zijn nummers spelen!

Lees ook: reisfotografie – 9 tips om met geweldige foto’s thuis te komen

Jamaica-bucketlist

3. Palmboom in Port Antonio

Omdat palmbomen gewoon de fijnste bomen zijn die er bestaan.

Jamaica-bucketlist

4. Palmbomen bij Long Bay

Weer zulke fijne kleuren.

Jamaica-bucketlist

5. Little Dunn’s River Falls bij Ocho Rios

Little Dunn’s River Falls is het perfecte antwoord op het toeristische Dunn’s River Falls, net buiten Ocho Rios. Bij deze plek vind je bijna alleen maar locals en de sfeer is hier geweldig. De hele middag hebben de jongens uit het hostel gevoetbald terwijl ik de kinderen in het water leerde snorkelen. Wat een schattige kids!

Lees ook: veiligheid Jamaica: hoe veilig is het om naar Jamaica te reizen?

Jamaica-bucketlist

6. Irie Blue Hole bij Ocho Rios

Dit water nodigt toch uit om er direct in te springen?

Lees ook: 9 prachtige watervallen die je gezien moet hebben

Jamaica-bucketlist

7. Klif springen in Negril

En hier dan? Je kunt hier niet alleen heerlijk zwemmen en snorkelen, maar ook van de kliffen springen. Yes!

Jamaica-bucketlist

8. Kliffen van Negril

Als je liever niet van zo’n hoge klif springt kun je ook gewoon met het trappetje naar beneden. Dat huis op deze foto is trouwens gereserveerd. For future me.

Jamaica-bucketlist

9. Nog een keer bij de kliffen van Negril

Bij de kliffen van Negril kun je ook grotten verkennen. Leuk!

Jamaica-bucketlist

10. Crafts Market van Negril

Deze man op de Crafts Market van Negril maakte de mooiste kunstwerken van hout. Ik heb zeker een half uur met deze man zitten kletsen en zitten staren hoe hij te werk ging. Best rustgevend om toe te kijken.

Jamaica-bucketlist

11. Blue Lagoon bij Port Antonio

Op Jamaica zijn er verschillende ‘blue holes’ of ‘blue lagoons’ (vraag dus altijd voor de zekerheid naar welke plek je daadwerkelijk gaat!), maar de meest bekende is de Blue Lagoon bij Port Antonio. Tip: het is wel een stukje zwemmen, maar het rif richting zee is prachtig!

Jamaica-bucketlist

12. Vrolijke vouw op straat

Kijk dat vrolijke gezicht en die pretoogjes! Ik hoop dat ik aan jullie duidelijk heb kunnen maken dat Jamaicanen alles behalve gevaarlijk zijn. Natuurlijk moet je op sommige plekken (zoals de buitenwijken van Kingston) niet komen, maar ik heb me hartstikke veilig gevoeld op Jamaica. Na het maken van de foto’s en het uitwisselen van allerlei verhalen keek ik op mijn telefoon om te checken hoe laat het was. De vrouw vroeg of ze mijn telefoon misschien mocht hebben. Lachend zei ik dat ik deze zelf nodig had. En vervolgens kletsen we weer vrolijk verder. Zo zijn de Jamaicanen: ja heb je, nee kun je krijgen.

Jamaica-bucketlist

Heb jij ook zin gekregen om naar Jamaica te gaan?

Ik heb een soloreis van 3 weken over het eiland van Jamaica gemaakt. Geen zin om alles zelf te regelen? Geen probleem! Er zijn verschillende reisbureau’s die reizen naar Jamaica organiseren.

  • TUI organiseert met name all inclusive vakanties naar Jamaica. Bekijk welke leuke hotels zij momenteel in de aanbieding hebben.
  • De Vakantiediscounter heeft interessante aanbiedingen voor last minutes naar Jamaica.
  • Better Places organiseert individuele rondreizen op maat op Jamaica, met de focus op kleinschalige guesthouses, lokale ervaringen en bijzondere activiteiten.
  • Riksja Travel organiseert rondreizen op Jamaica, die je zowel individueel als in een groepsreis kunt boeken.

En, zijn jullie inmiddels ook al verliefd geworden op dit fantastische eiland? En mocht je vragen hebben over Jamaica: feel free to ask!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments