Hippe hotspots in Berlijn: waar kun je lekker én betaalbaar eten?

Berlijn kent ONWIJS veel leuke koffietentjes en restaurants. Echt waar: zo’n beetje iedere keuken is hier goed vertegenwoordigd. Bovendien liggen de prijzen vaak lager dan in Nederland. Vrienden in Berlijn eten zelfs regelmatig buiten de deur omdat het zo goedkoop is. Voor €3-5 euro kun je al een prima avondmaal hebben. In deze blog deel ik mijn favoriete hotspots in Berlijn met je. Pas wel op: als je honger hebt moet je vooral niet verder scrollen!

Tips voor hotspots in Berlijn

Imbiss” voor goedkoop eten in Berlijn

Bij sommige naambordjes op straat zul je “Imbiss” achter de naam van het restaurant zien staan. Imbiss betekent in het Duits snack en je kunt dit zien als een fast food restaurant of snackbar. Al is het wel iets leuker eten dan de snackbars die je in Nederland kent. Je gaat hier niet voor een romantisch, uitgebreid diner naartoe. Maar het eten in zo’n imbiss is onwijs lekker én goedkoop.

Tip voor het betalen voor eten in Berlijn

Houd er rekening mee dat je in veel cafés en restaurants in Berlijn alleen met contant geld kunt betalen en NIET PINNEN. Met name in de kleinere zaken en de ‘imbiss’ kan dit een probleem zijn. Zorg dus dat je altijd wat euro’s in je portemonnee hebt zitten.

Lees ook: Berlijn tips – dit wil je niet missen tijdens jouw citytrip!

Hippe hotspots in Berlijn

1. Israëlisch-Palestijns: Kanaan

Een van mijn favoriete hotspots in Berlijn is het Israël-Palestijnse restaurant Kanaan. De porties zijn groot, het eten is onwijs lekker en je bent niet meer dan €10-15 euro per persoon kwijt voor een diner. Top!

Aanraders zijn de malawach en de falafel. Als je met 2 personen bent zou ik ook de mezze voor 2 als voorgerecht bestellen. Het is mooi om te zien dat er op deze plek wordt samengewerkt tussen Israëliërs en Palestijnen. De sfeer is informeel, maar het is wel altijd druk in dit restaurant. Kanaan Berlin is te vinden in het noorden van Berlijn, aan de Kopenhagenerstrasse.

Berlijn-Duitsland-Kanaan

2. Thais: Mae Charoen

Zin in een stevige maaltijd? Thais eten is lekker én vullend. Een Thaise pad thai is altijd lekker, vult goed en is bovendien goedkoop. Mae Charoen is klein en simpel ingericht: voor een romantisch diner moet je hier niet zijn. Er zijn eigenlijk maar een paar zitplekken binnen. Buiten kun je ook prima zitten, mits het niet te koud is natuurlijk. Aanraders zijn de pad thai en de Curry Massamann. Voor €6-7 euro heb je een goede maaltijd. Mae Charoen ligt aan de Sonnenallee, in de wijk Neukölln. Dit is een wijk met onwijs veel leuke én betaalbare restaurants en koffietentjes.

Lees ook: Berlijn voor digital nomads – fijne koffiezaken en werkplekken

3. Indiaas: Café Tschüsch

Indiaas eten is lekker én betaalbaar, ook in Berlijn. Een van mijn favoriete hotspots in Berlijn is daarom Café Tschüsch. Niet een naam die je zou verwachten voor een Indiaas restaurant, maar ik vond Café Tschüsch erg sfeervol. De bediening is vriendelijk en het eten is lekker. Al kun je hier ook prima zitten voor alleen een drankje (neem de mango lassi!). Voor €10 euro kun je een prima avondmaal hebben. Je vindt Café Tschüsch in de wijk Neukölln, aan de Fuldastrasse.

4. Hamburgers: Burgermeister

Dit is typisch weer iets voor Berlijn: een hamburgerrestaurant in een oud toiletgebouw. Oftewel Burgermeister. Nog zo’n hippe hotspot in Berlijn. Het is absoluut een bijzondere locatie voor een restaurant. Ze hebben ook vegetarische burgers, dus iedereen kan hier terecht voor een lekkere maaltijd. De burgers zijn €4-6 euro en vullen goed.

Er zijn weinig zitplaatsen, maar in de warmere maanden kun je de burger meenemen en bij de Spree rivier opeten. Ondanks dat het altijd druk is blijft het personeel erg vriendelijk en heb je redelijk snel je bestemming. Burgermeister Schlesisches Tor bevindt zich onder de U-bahn van Schlesisches Tor, in de wijk Kreuzberg.

Lees ook: 9 onbekende bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn-Duitsland-Burgermeister

5. Aziatische dumplings en dim sum: Yumcha Heroes

Yumcha betekent in het Chinees ‘thee drinken’, maar bij Yumcha Heroes kun je ook prima eten. De menukaart bestaat vooral uit dumplings en dim sum: de Aziatische variant van tapas. Ze hebben ook redelijk wat vegetarische opties, dus dat is extra fijn! De dumplings waren zelfs zo lekker dat ik vergat om er een foto van te maken. De nagerechten bij Yumcha Heroes zijn overigens ook niet verkeerd: zie hieronder. De meeste gerechtjes zijn €5-7 euro, dus voor €15 euro per persoon kun je hier prima eten. Je vindt Yumcha Heroes aan de Weinbergsweg 8, in de centraal gelegen wijk Mitte.

Hippe-hotspots-Berlijn-Yumcha-Heroes

6. Egyptische koshary: KLX Koshary Lux

Er zijn maar weinig plekken in Europa waar je lekker Egyptisch kunt eten. Gelukkig vond ik Koshary Lux – een klein restaurant waar je koshary kunt eten. Koshary is hét nationale gerecht van Egypte en het is onwijs lekker. Het is een mix van rijst, macaroni, linzen, tomatensaus, kikkererwten en gebakken uitjes.

Voor een normale portie betaal je €4,90 euro, voor een grote portie €6,90 euro. Je kunt zowel buiten als binnen zitten bij Koshary Lux. Overigens kun je ook andere maaltijden bestellen, zoals shoarma, foul, kabsa (nationaal gerecht uit Saoedi-Arabië) en hummus. Je vindt KLX Koshary Lux aan de Grolmanstrasse, in het westen van Berlijn en niet ver van de Kurfürstendamm.

Hippe-hotspots-Berlijn-Koshary-Lux
Hippe-hotspots-Berlijn-Koshary-Lux

Lees ook: omgeving Berlijn – leuke dagtrips die je vanuit Berlijn kunt maken

Er zijn simpelweg TE veel leuke hotspots in Berlijn om die allemaal hier te kunnen delen. Maar de blog zal wel regelmatig worden aangevuld met nieuwe tips voor hotspots in Berlijn. Ken jij nog meer leuke plekken om te eten in Berlijn? Laat het mij en andere reizigers hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments