handige-websites-digital-nomads

6x handige websites voor digital nomads

Werken als digital nomad wordt steeds populairder. Dat merk ik niet alleen aan de bezoekers die mijn digital nomad-artikelen lezen, maar ook aan de vele vragen die ik krijg en de mensen die de evenementen van de Reislustige Freelancer bezoeken.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad, oftewel een digitale nomade, heeft geen vaste werkplek: het werk is immers online te vinden én uit te voeren. Het internet is zijn of haar werkomgeving. Denk aan het schrijven van artikelen, het onderhouden van websites, maar ook het geven van online coaching of taallessen. In feite al het werk waarvoor je niet fysiek op een locatie aanwezig hoeft te zijn.

Het is géén beroep of een studie die je bij een opleidingsinstituut kunt volgen. Het is een bepaalde manier van leven. Jij deelt jouw leven zo in dat je jouw werk online kunt doen en daardoor ben je (grotendeels) locatie-onafhankelijk. Natuurlijk moet er gewerkt worden, maar door deze levensstijl kun je in jouw vrije tijd een hele hoop leuke, nieuwe dingen doen, waar je maar wilt!

Lees ook: starten als digital nomad – hoe doe je dat?

handige-websites-digital-nomads

Handige websites voor digital nomads

Omdat een levensstijl als digital nomad best nieuw is heb je niet altijd alle informatie zomaar bij de hand. Ik geef je vandaag daarom 6 handige websites voor digital nomads!

1. Nomadlist

Ben je er nog niet helemaal uit waar je naartoe wilt gaan? Dan is het slim om de website Nomadlist.com te bezoeken. Op deze website vind je alles over de omstandigheden voor digital nomads in honderden steden, all over the world. Hoe goed werkt de WiFi? Wat zijn de kosten om daar te leven? Zitten er veel andere digital nomads? Is het veilig? Je kunt bovendien ook op de omstandigheden per maand zoeken.

nomadlist-handige-websites

2. Travel Massive

Travel Massive Community is een plek waar je niet alleen andere reizigers leert kennen, maar waar ook bedrijven in de reiswereld bij zijn aangesloten. Er worden regelmatig leuke evenementen gedeeld en je vindt hier vacatures die voor freelancers/digital nomads geschikt zijn. En sinds 2017 houden ze ook interessante webinars, leuk!

travel-massive-handige-websites

3. Whereby (voorheen Appear.in)

Wanneer je in het buitenland werkt wil je geen peperdure telefoongesprekken voeren met opdrachtgevers / klanten / interviewkandidaten enzovoorts. Veel mensen kennen Skype waarschijnlijk wel. Ik vind het nadeel van Skype dat mijn contactenlijst op een gegeven moment vol staat met mensen die ik slechts één keer heb gesproken.

Wil je nou gemakkelijk (video-) chatten? Dan is de website Whereby ideaal. Je maakt een kamernaam aan, deelt die met jouw gesprekspartner en binnen een paar seconden kunnen jullie met elkaar praten. Je hoeft verder geen software te installeren, zoals je bij Skype en Zoom wel moet doen.

Er is een gratis versie waar je 45 minuten gratis in een videoruimte kunt zijn met maar liefst 100 mensen. Met de betaalde versie kun je met diezelfde groep mensen zo lang je wilt in de videoruimte blijven én alles ook nog eens opnemen (als je bijvoorbeeld een workshop geeft).

Lees ook: werken als digital nomad – wat kun je doen om geld te verdienen?

appear-in-handige-websites

4. CoLiving

Inmiddels vind je bijna overal ter wereld internet, maar natuurlijk heb je niet overal collega’s. En vooral als je voor een langere tijd op pad bent kun je die wel eens missen. De uitkomst zijn dan co-working en co-living plekken. Dit zijn accommodaties en werkplekken waar freelancers – vaak digital nomads – samenkomen om te werken, maar ook om te brainstormen over nieuwe ideeën. En natuurlijk om gezellig te kletsen en toffe ervaringen uit te wisselen. Ben je op zoek naar zo’n toffe werkaccommodatie? Dan vind je ongetwijfeld inspiratie op Coliving.com!

coliving-handige-websites

5. Every Time Zone

Ik ben niet goed met cijfers en rekenen; niet voor niets ben ik journalistiek gaan studeren. Tijdzones omrekenen is dan ook niet mijn sterkste kant. Gelukkig hoef je met de website Every Time Zone niet meer na te denken over de verschillende tijdzones. De website gebruikt de lokale tijd van jouw computer.

Every-time-zone-handige-websites

Lees ook: 6 nadelen van een leven als digital nomad + oplossingen!

6. Speedtest

Internet is belangrijk voor een digitale nomade. En als je veel online moet uploaden zoals foto’s en video’s is snel internet al helemaal belangrijk. Een fijne website om de snelheid van het internet in accommodaties en hotels te checken is Speedtest. Wanneer je naar de website gaat en op GA drukt krijg je de snelheid voor real time downloaden en uploaden te zien.

Extra tip: ik maak ook wel eens gebruik van het internet in hotels waar ik niet verblijf. Vaak kun je een uur- of dagpas kopen en vervolgens gebruikmaken van het internet. Ook iets bestellen in het restaurant van de accommodatie geeft je meestal toegang tot het internet. Het is handig om dan ook even een speedtest te doen voordat je er daadwerkelijk gaat zitten.

jessica-portugal-digital-nomad

Ik hoop dat jullie iets deze lijst met handige websites voor digital nomads hebben! Zit je erover na te denken om ook een leven als digital nomad te beginnen? Stel gerust jouw vraag hieronder of stuur hem door in een persoonlijk berichtje. En als je nog meer handige websites weet, laat het mij en andere digital nomads vooral weten!

Reacties via Facebook account

comments

23 gedachten over “6x handige websites voor digital nomads”

  1. Ja ik ook hoor, heb er zelfs bijna een keer een vlucht door gemist haha ;p Fijn om te horen dat ze handig zijn!

 1. Handige sites!

  Ik blijf voorlopig in het onderwijs werken, maar desalniettemin wil ik mezelf en mijn blog blijven ontwikkelen. Deze sites zijn handig voor alle reizigers.

  1. Fijn om te horen Jenny, ze zijn inderdaad ook handig voor reizigers. 🙂 En ik zie jou inderdaad ook niet snel uit de klas verdwijnen, volgens mij vind je het heerlijk om lerares te zijn! 😉

 2. Dank voor de tips! Ik heb niet de ambitie om digital nomad te worden, desalniettemin heb ik je tips met veel plezier gelezen en denk ik dat ze ook voor mij bruikbaar kunnen zijn.

  1. De websites zijn inderdaad ook voor reizigers handig, denk ik. 🙂 Leuk om te horen dat ik je toch wat inspiratie heb kunnen geven Roger!

 3. Handige tips! Sommige tips zijn ook voor reizigers handig. Ik ben geen digital nomad maar toch wil ik mijn blog bijhouden en sociale media, ook ik vind het dus belangrijk of ergens goede WiFi is.

  1. Ja helemaal waar, ik denk dat de websites eigenlijk voor iedere reiziger wel handig kunnen zijn. Fijn om te horen dat je er iets aan hebt Gabriëlle! 🙂

  1. Wat super tof om te horen Linda! En dan heb je nu nog lekker even tijd om alles rustig voor te bereiden en je in te lezen over alles. Je mag altijd een vraag stellen als je ergens niet uitkomt en Suus en ik houden ook regelmatig evenementen over werken en reizen als digital nomad, de eerstvolgende is op 6 juni in Utrecht 🙂

 4. Ondanks dat ik mijn nieuwe baan onwijs leuk vind weet je nooit wat de toekomst brengt. Vind het enorm tof om ergens anders, nieuwe omgeving, nieuw land te kunnen werken. Vind tip 5 ook handig voor niet digitaal nomands. Ben zelf ook niet altijd handig met tijdzonesrekenen.

  1. Fijn om te horen dat de tips voor eigenlijk iedere reiziger wel bruikbaar zijn 🙂 En je weet inderdaad nooit wat de toekomst brengt, wie weet komt er ooit iets helemaal nieuws op je pad Diana! 😉

  1. Gewoon voor gaan als je dat echt wilt Marcella! Ik moet bekennen dat ik soms wel jaloers ben op mensen met een kantoorbaan, die om 5/6 uur naar huis gaan en dan lekker hun eigen ding kunnen doen. Een eigen onderneming gaat eigenlijk op de gekste momenten gewoon door, maar als je iets doet wat je leuk vindt is dat niet zo erg 🙂 En je mag altijd mailen als je ergens vragen over hebt hè 😉

 5. Paul - JobBybid

  Leuke om al jouw ervaringen als digital nomad te lezen. Dit is toch waar iedereen van droomt? Daarom ben ik recent een platform gestart om digital nomads aan nieuwe opdrachten te helpen (www.jobbybid.com) om het zo voor iedereen nog makkelijker te maken. Misschien leuk om toe te voegen. Zeker voor startende digital nomads die nog geen netwerk hebben waaruit ze opdrachten kunnen krijgen. Het aanbod is nog wel beperkt, maar groeiend.

 6. Travel Massive Community is inderdaad een site die enorm is aan te raden. Ik volg hun webinars inmiddels al een tijdje. Echt super interessant!

 7. Een digital noman is super interessant. Ik denk ook zeker dat iedereen dit kan worden, zolang je maar een verhaal te vertellen hebt. Zonder goed en duidelijk verhaal creëer je geen engagement. De content creatie is dus van belang ben ik van mening!
  groet,
  Anne

  1. Helemaal waar. Al ken ik ook heel wat digital nomads in de IT-industrie en website-beheer en daar is content en engagement natuurlijk niet echt van belang 😉

 8. Hele handige artikel om te lezen. De ervaring van jou leest heel fijn en ook de handige websites zijn een goed hulpmiddel voor zij die willen beginnen met het digital nomad lifestyle (maar ook voor reizigers)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *