6x handige websites voor digital nomads

Werken als digital nomad wordt steeds populairder. Dat merk ik niet alleen aan de bezoekers die mijn digital nomad-artikelen lezen, maar ook aan de vele vragen die ik krijg en de mensen die de evenementen van de Reislustige Freelancer bezoeken.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad, oftewel een digitale nomade, heeft geen vaste werkplek: het werk is immers online te vinden én uit te voeren. Het internet is zijn of haar werkomgeving. Denk aan het schrijven van artikelen, het onderhouden van websites, maar ook het geven van online coaching of taallessen. In feite al het werk waarvoor je niet fysiek op een locatie aanwezig hoeft te zijn.

Het is géén beroep of een studie die je bij een opleidingsinstituut kunt volgen. Het is een bepaalde manier van leven. Jij deelt jouw leven zo in dat je jouw werk online kunt doen en daardoor ben je (grotendeels) locatie-onafhankelijk. Natuurlijk moet er gewerkt worden, maar door deze levensstijl kun je in jouw vrije tijd een hele hoop leuke, nieuwe dingen doen, waar je maar wilt!

Lees ook: starten als digital nomad – hoe doe je dat?

handige-websites-digital-nomads

Handige websites voor digital nomads

Omdat een levensstijl als digital nomad best nieuw is heb je niet altijd alle informatie zomaar bij de hand. Ik geef je vandaag daarom 6 handige websites voor digital nomads!

1. Nomadlist

Ben je er nog niet helemaal uit waar je naartoe wilt gaan? Dan is het slim om de website Nomadlist.com te bezoeken. Op deze website vind je alles over de omstandigheden voor digital nomads in honderden steden, all over the world. Hoe goed werkt de WiFi? Wat zijn de kosten om daar te leven? Zitten er veel andere digital nomads? Is het veilig? Je kunt bovendien ook op de omstandigheden per maand zoeken.

nomadlist-handige-websites

2. Travel Massive

Travel Massive Community is een plek waar je niet alleen andere reizigers leert kennen, maar waar ook bedrijven in de reiswereld bij zijn aangesloten. Er worden regelmatig leuke evenementen gedeeld en je vindt hier vacatures die voor freelancers/digital nomads geschikt zijn. En sinds 2017 houden ze ook interessante webinars, leuk!

travel-massive-handige-websites

3. Whereby (voorheen Appear.in)

Wanneer je in het buitenland werkt wil je geen peperdure telefoongesprekken voeren met opdrachtgevers / klanten / interviewkandidaten enzovoorts. Veel mensen kennen Skype waarschijnlijk wel. Ik vind het nadeel van Skype dat mijn contactenlijst op een gegeven moment vol staat met mensen die ik slechts één keer heb gesproken.

Wil je nou gemakkelijk (video-) chatten? Dan is de website Whereby ideaal. Je maakt een kamernaam aan, deelt die met jouw gesprekspartner en binnen een paar seconden kunnen jullie met elkaar praten. Je hoeft verder geen software te installeren, zoals je bij Skype en Zoom wel moet doen.

Er is een gratis versie waar je 45 minuten gratis in een videoruimte kunt zijn met maar liefst 100 mensen. Met de betaalde versie kun je met diezelfde groep mensen zo lang je wilt in de videoruimte blijven én alles ook nog eens opnemen (als je bijvoorbeeld een workshop geeft).

Lees ook: werken als digital nomad – wat kun je doen om geld te verdienen?

appear-in-handige-websites

4. CoLiving

Inmiddels vind je bijna overal ter wereld internet, maar natuurlijk heb je niet overal collega’s. En vooral als je voor een langere tijd op pad bent kun je die wel eens missen. De uitkomst zijn dan co-working en co-living plekken. Dit zijn accommodaties en werkplekken waar freelancers – vaak digital nomads – samenkomen om te werken, maar ook om te brainstormen over nieuwe ideeën. En natuurlijk om gezellig te kletsen en toffe ervaringen uit te wisselen. Ben je op zoek naar zo’n toffe werkaccommodatie? Dan vind je ongetwijfeld inspiratie op Coliving.com!

coliving-handige-websites

5. Every Time Zone

Ik ben niet goed met cijfers en rekenen; niet voor niets ben ik journalistiek gaan studeren. Tijdzones omrekenen is dan ook niet mijn sterkste kant. Gelukkig hoef je met de website Every Time Zone niet meer na te denken over de verschillende tijdzones. De website gebruikt de lokale tijd van jouw computer.

Every-time-zone-handige-websites

Lees ook: 6 nadelen van een leven als digital nomad + oplossingen!

6. Speedtest

Internet is belangrijk voor een digitale nomade. En als je veel online moet uploaden zoals foto’s en video’s is snel internet al helemaal belangrijk. Een fijne website om de snelheid van het internet in accommodaties en hotels te checken is Speedtest. Wanneer je naar de website gaat en op GA drukt krijg je de snelheid voor real time downloaden en uploaden te zien.

Extra tip: ik maak ook wel eens gebruik van het internet in hotels waar ik niet verblijf. Vaak kun je een uur- of dagpas kopen en vervolgens gebruikmaken van het internet. Ook iets bestellen in het restaurant van de accommodatie geeft je meestal toegang tot het internet. Het is handig om dan ook even een speedtest te doen voordat je er daadwerkelijk gaat zitten.

jessica-portugal-digital-nomad

Ik hoop dat jullie iets deze lijst met handige websites voor digital nomads hebben! Zit je erover na te denken om ook een leven als digital nomad te beginnen? Stel gerust jouw vraag hieronder of stuur hem door in een persoonlijk berichtje. En als je nog meer handige websites weet, laat het mij en andere digital nomads vooral weten!

Reacties via Facebook account

comments