guatape-colombia

Pretty Picture Time: kleurrijk Guatapé in Colombia

Morgen heb ik ongetwijfeld spierpijn in mijn kaken. Guatapé is beslist een van de kleurrijkste dorpen in Colombia. Het lijkt net alsof een schilder zijn kleurenpalet over het dorp heen heeft gegooid. Ik liep de hele tijd met een grote glimlach op mijn gezicht. Want zeg nou zelf: wie wordt hier niet vrolijk van? Als ik ooit een carrièreswitch maak naar de politiek zal ik pleiten voor meer kleurrijke gebouwen in Nederland. Wat ik extra leuk vond in Guatapé waren de versieringen op de huizen. Bovendien gaat het dagelijks leven in het vrolijke dorp gewoon door. Hoewel het een enorme trekpleister is voor toeristen had ik niet het gevoel dat de inwoners dit uitbuiten.

guatape-colombia
guatape-colombia
guatape-colombia

Het kleurrijke dorp Guatapé in Colombia

Enkele kilometers van Guatapé vandaan vind je La Piedra, oftewel De Steen. De rots neemt een dominante plek in het landschap rondom Guatapé in. Vanaf de top van deze rots heb je een prachtig uitzicht over de lagune. Je moet er wel even moeite voor doen om hiervan te genieten: na 740 treden sta je eindelijk op het panoramaplatform. De entree is 12.000 pesos, ongeveer 3,5 euro (oktober 2015).

Blijkbaar ruziën de dorpen Guatapé en het nabijgelegen El Peñol al jaren over het toe-eigenen van de rots. Een beroemde steen met mooie uitzichten trekt immers toeristen aan. Op een dag besloten de inwoners van Guatapé om de naam van het dorp op de steen te schilderen. De mensen in El Peñol hadden dit al snel door, maar niet snel genoeg. Op de noordelijke kant van de rots zijn nog steeds de letter G en een I (een halve letter U) te zien.

guatape-colombia

Hier wil ik ook heen!

Guatapé ligt in het departement Antioquia, ongeveer 80 kilometer van Medellín vandaan. Je kunt met een tour naar het dorp en de rots, maar het is ook erg makkelijk om zelf op pad te gaan. Met regelmaat vertrekken er bussen naar La Piedra en Guatapé. Je bent ongeveer anderhalf uur onderweg en de rit kost ongeveer 12.000 pesos, ongeveer 3,5 euro (oktober 2015). Je kunt uitstappen in Guatapé, door het dorp struinen, lunchen en vervolgens naar de rots wandelen. Het is een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Zelfs de grootste richtingskluns kan niet mislopen, want je ziet de rots al vanaf het dorp. Als je liever jouw energie bewaart kun je ook een tuktuk van Guatapé naar La piedra pakken.

Geniet je mee? 

guatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombia guatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombiaguatape-colombia guatape-colombiaguatape-colombia

Reacties via Facebook account

comments

16 gedachten over “Pretty Picture Time: kleurrijk Guatapé in Colombia”

    1. Ja inderdaad! Al moet ik bekennen dat ik de foto’s wel probeerde te nemen toen de zon iets minder fel was :p Anders krijg je inderdaad dat verbleekte, overbelichte effect >.<

  1. Prachtig! Ik ken het natuurlijk al maar toch haha. Echt die tekeningen en figuurtjes op die huisjes zijn soms heel grappig. Dat gele huis met Van Gogh heb ik trouwens niet eens gezien! Jullie hadden mooi weer gelukkig. Wij ook toen. Echt een leuke dagtrip vanaf Medellín!

    1. Jaaa haha ik had de volgende dag echt spierpijn in mijn kaken van het blij zijn :’) En mooi weer maakt alles inderdaad ook net ietsje mooier ;p

  2. Wat mooi Jessica. Ik kan me voorstellen dat je hier spierpijn van kreeg. Ik zou dat hebben gekregen. En van al dat rondkijken zelfs last van mijn nek. Tjee wat kleurrijk. Ik begin door het zien van alle mooie afbeeldingen zin te krijgen schilderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *