Jessica-met-East-Nomads-bord

Glamping in de Achterhoek: slapen bij East Nomads

Ik houd van kamperen. Lekker de natuur in en weinig moeten. Weinig nodig hebben. Maar eerlijk is eerlijk: soms is het ook heerlijk als alles al klaarstaat als je bij een mooie kampeerlocatie arriveert. Wil jij deze zomer kamperen in stijl, op een relaxte en corona-proof manier? Dan moet je bij East Nomads zijn! Deze pop-up camping maakt glamping in de Achterhoek mogelijk. Maar wat kun je nou eigenlijk verwachten als je naar East Nomads gaat?

Terrein-East-Nomads
East-Nomads-pop-up-camping-in-Achterhoek
Overzicht-over-terrein-met-tenten-East-Nomads
Jessica-zittend-in-tent-East-Nomads-camping

Ontstaan van camping East Nomads

“In één dag zagen we zo’n 300 evenementen – en dus opdrachten – geannuleerd worden”, vertelt een van de oprichters van East Nomads. Gelukkig zijn het creatieve mensen en bleven ze niet stilzitten. Al snel kwamen zij met het idee voor East Nomads. “Gelukkig konden we sommige materialen hergebruiken. De houten vloer waar je nu op staat zou eigenlijk bij de evenementen voor de Formule 1 gebruikt worden. Nu gebruiken we het voor de wandelpaden van East Nomads.”

Deze pop-up camping staat tot eind september 2020 op het terrein van een nabijgelegen camping bij Aalten in de Achterhoek. De campingeigenaar vond het idee hartstikke leuk en wilde graag helpen. En zo stonden er binnen een paar weken ineens zo’n 45 tenten klaar die de camping van East Nomads vormen. Er is ook een Hide Away: een tiny house waar je jezelf helemaal afzondert. Met uitzicht over het veld (met geluk zie je ’s ochtends hertjes) en een hottub. Let op: deze is al wel bijna helemaal volgeboekt voor de rest van het seizoen.

Bord-bij-ingang-East-Nomads-Adventure-Awaits

Overnachten bij pop-up camping East Nomads

East Nomads is meer dan alleen een plek waar je overnacht: het is belevingskamperen. Glamping in de Achterhoek. Een kruising van de rust opzoeken in de natuur en de hele dag door leuke activiteiten ondernemen. Er zijn speciale themaweekenden en -weken voor kinderen. Eind september is er bijvoorbeeld het thema “Dromenland”. Deze week is er een uitgebreid kinderprogramma en zijn er bijvoorbeeld optredens van Sesamstraat, Woezel & Pip en Dora. Ben je een foodie? Dan moet je tweede en derde weekend van augustus bij East Nomads zijn. Tijdens die Ron Gastrobar weekenden kun je culinair genieten met sterrenchef Ron Blaauw. In augustus komt Smokey Goodness ook naar East Nomads om te laten zien dat barbecueën een ware kunst is. Het klassieke East Nomads programma is overigens ook gewoon van toepassing. Dus ook als er geen specifiek thema is tijdens jouw verblijf is er genoeg te doen!

Bij aankomst merk je al dat de organisatoren vriendelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Inchecken kan vanaf 15.00 uur. Dit is dan ook het drukste moment, dus het kan zijn dat je eventjes moet wachten. Maar dat is helemaal niet erg, want na het inchecken krijg je een welkomstdrankje. Vervolgens worden mensen via een persoonlijke rondleiding begeleid naar hun tent. Regelmatig loopt het personeel rond om te vragen of alles naar wens is. Met plezier delen ze tips voor de omgeving of wat er vandaag op de camping te doen is. Het programma vind je ook op een groot bord, bij de receptie.

Er is WiFi bij East Nomads, die overal op het terrein werkt. Fijn als je de rest van de wereld wilt laten weten hoe fijn jij het hebt.

Lp-platen-als-decoratie-bij-ingang-East-Nomads
Playgarden-East-Nomads-Achterhoek
Tent-East-Nomads-in-het-donker-met-lichtjes

Festivalsfeertje & lekker ontspannen..

Je merkt dat de bedenkers van East Nomads uit de festival- en evenementenbranche komen. Er is aandacht voor de relaxte sfeer op het terrein, echt een fijn festivalsfeertje. Je komt hier om de rust op te zoeken. Alle tenten staan voldoende van elkaar vandaan, zodat je genoeg privacy hebt. Iedere tent heeft bovendien eigen sanitair. Ik was verrast hoe snel er (warm) water uit de kraan én de douche kwam! Het water is via de kraan in de wasbak in te stellen. De tenten zijn ruim en je kunt bij slecht weer ook gewoon in de tent zitten. Al lig je natuurlijk liever in het gras of ontbijt je aan de picknicktafel.

Je kunt bovendien ook een hottub bijboeken; die komt naast de tent te staan. Houd er rekening mee dat je de hottub huurt voor jouw hele verblijf. Je profiteert hier dus het meeste van als je hier een hele week staat. Maar ook zeker leuk als je tijdens jouw weekendje weg iets meer luxe wilt hebben!

Extra tip: ben je een lichte slaper? Vergeet dan niet om een slaapmasker en oordoppen mee te nemen. Het is rustig op de camping, maar regen of licht (vroeg in de ochtend) kan jouw nachtrust altijd verstoren.

Uitzicht-vanaf-picknickbankje-blauwe-lucht-met-wolken
Jessica-voor-tent-East-Nomads-glamping-Achterhoek
Picknicktafel-met-hottub-bij-East-Nomads
Tent-met-eigen-sanitair-East-Nomads
Eigen-toilet-sanitair-East-Nomads-in-de-Achterhoek
Binnenkant-tent-bed-op-hout
Tent-East-Nomads-met-bomen-eromheen

… maar er is ook genoeg te ondernemen

Maar als je je toch een beetje onder de mensen wilt begeven kan dat ook. De sfeer is erg gemoedelijk: kinderen spelen met elkaar in de Playgarden of bij de speelhoek waar je onder meer een gigantische sjoelbak (héél leuk!) en een voetbaltafel vindt. Vergeten om een spelletje mee te nemen? Geen probleem! Op het terrein staat een huisje met een spelletjeshoek. Zin in een film? Er is een buitenbioscoop, maar je kunt ook lekker knus een filmpje kijken in de cinema bus.

Daarnaast zijn er dagelijks activiteiten voor jong en oud. Denk aan dromenvangers maken, meedoen met de pubquiz, yogalessen bij het maanlicht, dansen tijdens de silent disco en marshmallows roosteren bij het kampvuur.

Bibliotheek-East-Nomads-camping
Jessica-op-schommel-East-Nomads
Gigantische-sjoelbak-East-Nomads
Kampvuur-East-Nomads-overdag
Marshmallows-roosteren-boven-het-kampvuur-East-Nomads
Jessica-bij-speelhuisje-East-Nomads

Eten en drinken bij East Nomads

Er is een bar waar je koffie, snacks en drankjes kunt bestellen. Wat ik ook erg tof vind is dat East Nomads voor het eten samenwerkt met lokale boerderijen en producenten uit de Achterhoek voor streekproducten. Lekker duurzaam!

Er is een bijzondere plek om te eten: de High Dining. Deze is slechts voor een paar mensen beschikbaar, dus reserveer deze plek op tijd. Maar je kunt ook lekker barbecueën bij de tent. Voor €55 euro krijg je voor 2 personen een schotel met heerlijke dingen. Als vegetariër waren de portobello’s met geitenkaas mijn favoriet, maar ook de gevulde aubergine was heerlijk. Vleesopties waren onder andere zalm, een kipspies en een Angus hamburger.

Je mag natuurlijk zelf ontbijt meenemen naar East Nomads. Geen zin om zelf op zoek te gaan naar een ontbijtje? Dan kun je voor €7,50 euro per persoon een ontbijt bij East Nomads bestellen. En zoals ik al aangaf: je geniet tijdens het ontbijt van lekkere streekproducten. Denk aan broodjes van de bakker uit het dorp, yoghurt van de boer en fruitsapjes uit de Achterhoek.

High-dining-eten-bij-East-Nomads
Streekproducten-ontbijt-fruitsapje-Achterhoek
Lam-bohemian-op-picknicktafel-bij-tent
Barbecue-eten-vegetarisch-en-vlees-East-Nomads
glamping-achterhoek-east-nomads-eten-jessica-bij-vlag
snachts-tent-East-Nomads-met-lichtjes

Glamping in de Achterhoek: wat kun je in de omgeving doen?

East Nomads is een pop-up camping in Aalten, niet ver van Doetinchem vandaan. Er is op de camping genoeg te doen, maar ook de omgeving nodigt uit om ontdekt te worden. Ik was verrast door de leuke landweggetjes: ideaal voor een roadtrip!

Bij deze een paar tips zodat jij je niet zult vervelen tijdens glamping in de Achterhoek:

  • Wandelen bij de Slingeplas. Een paar kilometer van East Nomads vandaan vind je de Slingeplas. Hier vind je meerdere wandelroutes. Wij liepen langs de Slingeplas en door het Kloosterbos via de Grote Goorroute (6 kilometer). Vraag bij de receptie van East Nomads even om een wandelkaart van de regio.
Wandeling-Slingeplas-Achterhoek
Slingeplas-Achterhoek-wandeling
  • Wandelen bij Bergherbos. Ten westen van Doetinchem vind je een mooi, bosrijk natuurgebied genaamd het Bergherbos. Het is hier wat heuvelachtiger dan de rest van de regio. Dit komt omdat een stuwwal tijdens de ijstijd heuvels heeft gecreëerd. Vanaf Uitkijktoren Hulzenberg heb je een mooi 360˚ uitzicht over de omgeving. Een deel van het Pieterpad loopt ook door dit natuurgebied.
Hulzenberg-uitkijktoren-over-omgeving-bossen
Wandelpad-met-varens-langs-pad-Achterhoek
  • Natuurgebied De Leemputten & Zwillbrocker Venn. Deze natuurgebieden liggen op de grens tussen Nederland en Duitsland, waardoor wandelroutes door beide landen lopen. In Zwillbrocker Venn kom je de meest noordelijke flamingo’s van Europa tegen!
  • Villa Mondriaan in Winterswijk. Ben je een kunstliefhebber? Dan ken je Piet Mondriaan ongetwijfeld. Die kunstenaar die kunstwerken maakte met kleurrijke vakjes. Die is dus in Winterswijk geboren. Zijn vroege jaren als kunstenaar zijn in dit museum te volgen.
  • Nationaal Onderdijkmuseum in Aalten. In dit interactieve museum krijg je een idee hoe onderduikers geleefd moeten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe voelt het om in een onderduikruimte te moeten zitten? En hoe wek je eigenlijk stroom op als dat niet op mag vallen? Wij konden er jammer genoeg niet naartoe omdat het al volgeboekt was (op tijd een tijdslot reserveren dus!).
  • Min40Celsius in Varsselder. Een klein, leuk museum over de ijstijd en het ontstaan van de Achterhoek. Blikvanger is toch wel het skelet van de wolharige neushoorn. Houd er rekening mee dat dit museum alleen op woensdag en zondag open is.
Min40celsius-museum-Achterhoek
  • De vele kastelen in de Achterhoek bezoeken. Deze regio staat bekend om de vele kastelen. In de omgeving van Vorden vind je meerdere kastelen (denk aan Kasteel Vorden, Kasteel Ruurlo, De Wildenborch en Suideras). Ook rondom Doetinchem staan een paar mooie exemplaren, zoals Kasteel Slangenburg en Kasteel Den Bergh.
  • Fotogenieke dorpen bezoeken. Écht grote steden vind je niet in de Achterhoek, maar de regio kent genoeg fotogenieke plekjes. Denk aan Hanzestad Zutphen, Bronkhorst, Doesburg en Winterswijk.
  • Genieten bij de wijngaarden. De Achterhoek kent verrassend veel wijngaarden. Een wijntje drinken of een rondleiding over de wijngaarden? Dat kan onder meer bij Wijngaard Um D’n Olden Smid, Wijngaard Hesselink en Wijngoed De Hennepe.
Boerderijen-Achterhoek-rondom-East-Nomads-camping
koeien-in-omgeving-East-Nomads-glamping-Achterhoek

Wil jij bij East Nomads overnachten?

Zin gekregen in glamping met East Nomads? Houd de website van East Nomads in de gaten wanneer ze weer een kamp opzetten!

Bovenkant-tent-uitzicht-vanaf-bed-met-plantje
Uitzicht-vanuit-tent-East-Nomads-pop-up-camping
Jessica-voor-tent-East-Nomads

Dit was mijn ervaring met overnachten bij East Nomads. De pop-up camping blijft tot eind september 2020 in Aalst staan. Heb jij ook zin gekregen in glamping in de Achterhoek? Bekijk dan snel de website van East Nomads om te zien wat de mogelijkheden qua reserveringen zijn!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met East Nomads. In ruil voor een eerlijk artikel over mijn ervaring mocht ik bij East Nomads overnachten. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *