Girona in Spanje: leuke dagtrip vanuit Barcelona

Girona… Ik had eigenlijk van tevoren geen verwachtingen van je. Ik boekte een goedkoop ticket naar het vliegveld, dat was genoeg reden voor mij. Maar wat ben ik blij dat we toch een speeddate hadden. Girona in Spanje is namelijk een heerlijke stad én een goede dagtrip vanuit Barcelona. In deze blog deel ik meer over Girona!

Lees ook: de 15 mooiste plekken van Spanje

Een wandeltocht door het historische Girona in Spanje

Dwars door het centrum van Girona loopt de rivier de Onyar. De stadsdelen aan beide zijden worden met elkaar verbonden door verschillende bruggen. En je snapt waarschijnlijk wel dat je op iedere brug even wilt stoppen om van het uitzicht te genieten? Bijzonder feitje: een van de bruggen in Girona (met de rode stalen constructie) is ontworpen door de ontwerper van de Eiffeltoren, Gustave Eiffel.

girona-spain
girona-spain

Mijn eerste kennismaking met de rivier was ietwat teleurstellend. Het water stond zo laag dat er van een rivier geen sprake was. Verderop ziet het er gelukkig wat indrukwekkender uit. Wat je ook op zal vallen zijn de hangende huizen aan beide zijden. Wil je zo’n huis van binnen bekijken? Dit kan bij Casa Maso: het adres is Carrer de les Ballesteries 29 in de Joodse wijk.

Lees ook: stedentrip battle – Madrid vs. Barcelona

girona-spain
girona-spain
girona-spain

Vanaf het treinstation loop je overigens binnen een kwartier naar het historische centrum van Girona. Doordat het hart van de stad zo compact is kun je alles gemakkelijk wandelend bewonderen. De Joodse wijk, El Call, is een labyrint: smalle straatjes leiden je langzaamaan richting de Kathedraal van Girona, om vervolgens door te klimmen naar de historische stadsmuur.

Lees ook: wat te doen in Valencia in Spanje? Mijn favoriete tips!

girona-spain
girona-spain
girona-spain
girona-spain

De stadsmuren van Girona in Spanje

Ik vond het best bijzonder dat je vanaf de stadsmuur niet alleen de omgeving van Girona kunt zien, maar in de verte op een heldere dag zelfs de bergtoppen van de Spaanse Pyreneeën. Girona ligt namelijk in het noordoosten van Spanje, niet ver van de grens met Frankrijk. Je kunt een prima wandeling maken over de stadsmuren.

Overigens had ik niet verwacht dat de stadsmuren zo groen zouden zijn, wat een heerlijke plek om je even terug te trekken en te genieten van de rust! Op verscholen plekken zoals dit “geheime theater” hieronder heb je amper het gevoel dat je nog in de stad bent.

Lees ook: canyoning in de Spaanse Pyreneeën (avontuurlijk!)

girona-spain
girona-spain
girona-spain

Overige informatie over Girona in Spanje

Hoe kom je in Girona?

Ik nam de bus vanaf het vliegveld van Girona naar het centrum. Je wordt dan bij het treinstation gedropt. Voor een enkeltje betaal je €2,75 euro (oktober 2016). Vanaf de uitgang van het vliegveld loop je naar rechts om de bus naar Girona te nemen. Vanaf hier vertrekken overigens ook de bussen naar Barcelona.

Girona in Spanje heeft een bus- en treinstation. Vanaf Barcelona kun je het beste de trein nemen naar deze stad. Er gaat een hogesnelheidslijn die er ongeveer een half uur over doet, de reguliere – goedkopere – trein doet er zo’n anderhalf uur over. Girona is bovendien ook een leuke daguitstap vanaf de kustplaatsen van de Costa Brava.

girona-spain

Op zoek naar tips voor Barcelona? Lees dan de mini reisgids met tips voor Barcelona die Marjolein heeft samengesteld!

Eten in Girona in Spanje

Op het plein Plaça de la Independència vind je de meeste restaurants in Girona, maar ik moet bekennen dat ik de prijs-kwaliteitverhouding hier een beetje vond tegenvallen. Je kunt beter door de Joodse wijk dwalen en daar bij een schattig tapastentje naar binnen wandelen. Tijdens mijn bezoek was het niet echt perfect weer voor een ijsje, maar een local tipte mij de schattige ijssalon Rocambolesc, aan Carrer Santa Clara 50 (vlak bij de rode brug die werd ontworpen door Gustave Eiffel). Wat een creaties maken ze daar!

Lees ook: wat te doen in Sevilla in Spanje

Heb je nog vragen over Girona in Spanje? Of juist toevoegingen waar je andere mensen blij mee kunt maken? Laat het hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments