Liefde op het eerste gezicht in Sevilla, Spanje

Driftige oude vrouwtjes die elkaar aan de kant duwen op de overdekte markten. Overvolle barretjes waar tot diep in de nacht wordt gedanst en gezongen. Historische gebouwen die eeuwen geschiedenis met zich meedragen. Prachtige pleinen, die zich verschuilen in een doolhof van straatjes. Kleurrijke azulejos, die de stad nog mooier maken dan dat ze al is. De tapas staat altijd klaar en de wijn vloeit altijd rijkelijk. Sevilla ademt passie. En die passie is wederzijds.

Sevilla-fietstocht

Fietsen door het mooie Sevilla

Ik heb meestal een dag nodig om een beetje wegwijs te worden in een stad. Ik kan uren naar een map kijken, maar nog steeds geen idee hebben wat ik eigenlijk wil zien en doen. Vaak slenter ik daarom de eerste dag wat doelloos rond. In Sevilla wilde ik het anders aanpakken. De fietstocht met Andalucia Tours and Discovery kwam daarom als geroepen. Fietsen in Sevilla is namelijk een ideale manier om meer over de stad te leren.

Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht

We stappen om 10 uur op de fiets, zodat we de hitte ’s middags kunnen ontvluchten tijdens een fijne siësta. Door de verhalen van gids Nikkie gaat de stad alsmaar meer leven en mijn fantasie maakt overuren. Ik zie hoe het wereldberoemde zigeunermeisje Carmen door de straten van Sevilla flirt en danst. Hoe honderden vrouwen in de oude tabaksfabriek sigaren over hun dijen rollen. De stad door de eeuwen heen werd gevormd door katholieken, Moren en Joden. Hoe Columbus met zijn schepen vertrok richting de horizon en een van de mooiste steden ter wereld achter zich liet. Door de verhalen komt alles om me heen tot leven.

Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht

Tijdens de fietstocht krijg je niet alleen een algemene indruk van Sevilla. Het is veel meer dan dat. Juist die details en tips maken de tocht tot een aanrader. Zonder de fietstocht waren de tegeltjes – oftewel de azulejos – onder de balkonnetjes in Barrio Santa Cruz me waarschijnlijk nooit opgevallen. En dan had ik niet geweten dat je gratis naar de wc kunt gaan in het prachtige pand van Hotel Alfonso XIII. Of dat Triana de beste wijk is om flamenco te ervaren en keramiekmakers te bezoeken. Ik zou niet hebben geweten waarom het stadhuis maar half is afgerond met de decoratie. Of dat de Kathedraal zowel een ingang heeft voor groepen als voor individuelen (raad eens in welke rij ik anders zou gaan staan…).

Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht

Fietstour door Sevilla met Andalucia Tours and Discovery

De Sevilla fietstours van Andalucia Tours and Discovery worden dagelijks in het Nederlands gehouden, maar zijn ook in andere talen te boeken. De fietstocht duurt 3 uur en kost €25 euro per persoon. Kijk op de website voor meer informatie.

Ik raad trouwens aan om een fietstocht aan het begin van jouw stedentrip te maken, zodat je een goede indruk krijgt van Sevilla. Na zo’n fietstocht kun je gemakkelijker bepalen welke bezienswaardigheden je in de resterende dagen uitgebreid wilt bezoeken. Aan het einde van jouw stedentrip is dit namelijk minder relevant.

Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstocht Sevilla-fietstochtSevilla-fietstocht

Ben je enthousiast geworden om Sevilla ook (fietsend) te ontdekken? Ik beantwoord al jullie vragen over deze prachtige Spaanse stad met veel plezier! Hier vind je trouwens meer informatie over andere Spaanse bestemmingen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Andalucia Tours and Discovery in Sevilla. De meningen in een artikel zijn echter altijd die van mijzelf: ik zou jullie niets aanraden waar ik zelf niet enthousiast over ben.

Reacties via Facebook account

comments