Dromen vangen en eigen wegen volgen: de betekenis van mijn tatoeage

Inmiddels is het een jaar geleden dat ik mijn tatoeage heb laten zetten. Regelmatig krijg ik de vraag wat deze tattoo (voor mij) inhoudt. Dus bij deze!

De tatoeage heb ik jaren geleden zelf ontworpen en is een combinatie van een dromenvanger en een kompas. Uiteindelijk heb zo’n twee jaar gewacht met een afspraak inplannen, omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik nog steeds tevreden zou zijn over het ontwerp. Ik ben een vrij impulsief persoon, maar over dit soort dingen moet je geen impulsieve beslissingen nemen – althans, vind ik. Je loopt er namelijk wel een tijdje mee rond. Er zullen ongetwijfeld mensen op deze aardbol rondlopen die hartstikke blij zijn met de tatoeage die ze in een dronken bui op vakantie op hun bil hebben geplaatst.

Maar mocht je er dus zelf over nadenken om een tatoeage te laten zetten: hang het ontwerp in een kamer waar je dagelijks komt, zodat je het iedere dag ziet. Zo kom je erachter of je er na een tijdje nog steeds blij mee zult zijn.

tatoeage-Jessica
tatoeage-dromenvanger-kompas

Dromen vangen

Dromenvangers werden door indianen gebruikt om het goede van het slechte te onderscheiden: de goede dromen werden doorgelaten, de slechte dromen werden gevangen en de volgende dag ‘weggegooid’. Maar wat mij betreft geldt dit niet alleen voor dromen. In het leven komen er zowel goede als slechte dingen op jouw pad. Je kunt heel veel energie en aandacht schenken aan de slechte zaken, maar waarom eigenlijk? Waarom zou je dat allemaal niet richten op de goede dingen in je leven? Mijn vader zei me eens: “Leer los te laten, dat is de sleutel tot geluk.”

Ik vind het een van de meest briljante dingen die mijn vader ooit heeft bedacht.

Leer die negatieve en slechte dingen los te laten. Sta er even bij stil en schud ze daarna zo snel mogelijk van je af. Mensen zouden zich namelijk juist op hun geluk en hun dromen moeten richten. Hetgeen waar ze blij van worden. Want dat is wat ieder mens uiteindelijk wil, toch? Een leven vol geluk en blijdschap? Maar mensen moeten die dromen wel zelf vangen. Als jij er niet in gelooft en erachteraan gaat, is de kans klein dat anderen dat voor je zullen doen. JIJ bent degene die ze gaat waarmaken, gaat leven.

dumaguete-filipijnen-market
tatoeage-dromenvanger-kompas

Eigen weg vinden en volgen

Het kompas staat voor het vinden van jouw weg. Om die dromen te realiseren moet je namelijk wel jouw eigen weg volgen. Niet iedereen beklimt een berg op dezelfde manier en op hetzelfde tempo. Sommige hebben wat meer hulp van anderen nodig, andere mensen willen juist het liefst zo snel mogelijk in hun eentje door. Maar met doorzettingsvermogen en een duidelijk doel bereik je uiteindelijk die top, op welke manier en via welke wegen dan ook.

Wees gerust als je even niet meer weet welke afslag je moet nemen. Op de meest verrassende momenten zul je een teken of hulp van anderen ontvangen. En onthoud dat het oké is om van jouw oorspronkelijke top af te wijken. Misschien kom je tijdens de klim een uitzicht tegen dat je de adem beneemt en ontstaat er een nieuw doel, een nieuwe droom. Een motivatie waar jij ’s ochtends voor uit bed wilt springen. Niets is namelijk zo veranderlijk als het leven.

tatoeage-dromenvanger-kompas

Lees ook: 28 levenslessen die ik heb geleerd dankzij mijn reizen

Dit is niet alleen een stuk tekst om jullie te inspireren en motiveren; zelf heb ik namelijk soms ook een peptalk nodig. Mijn tatoeage is een verzameling van bovenstaande gedachten. Deze blog is een boodschap aan jullie, maar minstens net zo goed aan mezelf. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. En laat vooral ook jouw gedachten en meningen hieronder in een reactie achter, want ik ben ook erg benieuwd hoe jullie erover denken!

Reacties via Facebook account

comments