Dit ben ik #4

Met de ‘dit ben ik’ blogs leren jullie wat meer over mij, het gezicht achter en de stem van Corners of the World. Ik vind het ontzettend leuk hoe enthousiast jullie op deze artikelen reageren. Dank jullie wel! Het is voor een blogger soms best lastig om vreemde mensen een kijkje in het persoonlijke leven te geven. Maar ik doe het met plezier, dus geniet van het laatste deel in dit vierluik van ‘dit ben ik’!

Dit ben ik

1. Als ik als een jongen was geboren had ik Remy geheten. Of Remi. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik mijn naam dan had moeten schrijven. Mijn vader verwees altijd naar het personage Rémi uit het boek Alleen op de Wereld, een avonturenverhaal over een jongen die jarenlang rondzwerft om op zoek te gaan naar zijn afkomst.

2. Ik ben verslaafd aan hoeden en mutsen! Ze staan iedereen leuk en het is de beste behandeling voor een bad hair day.

dit-ben-ik-4

3. Sinds ik ben gaan reizen ben ik steeds meer minimalistisch gaan leven. Ervaringen en een gestempeld paspoort zijn op dit moment voor mij belangrijker dan een huis vol spullen en een kast vol kleding. Al kan ik het stiekem niet laten om even in reiswinkels zoals Bever rond te snuffelen als ik in de stad ben. Daarnaast vind ik het dan wel weer heel leuk om toffe souvenirs mee te nemen, waardoor mijn kamer een klein museum van mijn reizen is geworden. Ken je de rubriek Souvenir in the Spotlight al?

4. Welke nineties kid is nou niet fan geweest van Pokémon? Ik had een immense verzameling aan kaarten, knuffels en Pokéballen en met de kinderen uit de buurt gingen we ‘op reis’ om Pokémons te vangen. Zou ik toen al het reisvirus hebben opgelopen?

5. Melissa van de blog Grenzeloos Reizen vroeg zich af wat mijn huidige droom is. Behalve dat alle mensen om wie ik geef gelukkig en gezond zijn? Op dit moment werk ik als digital nomad en kan ik mijn werk uitvoeren waar ik maar wil. Daar prijs ik mezelf heel gelukkig mee. Maar ik werk naar het moment dat mijn bedrijf zó goed loopt dat ik ook tijd kan vrijmaken voor projecten die momenteel op de achtergrond zijn verdwenen.

Ik wil nog graag een reisboek uitbrengen, al blijf ik twijfelen over de vorm, toon en inhoud. Ik wil nog heel graag ideeën voor een paar documentaires uitvoeren. Jammer genoeg is daar weinig vraag naar en moet je die vaak eerst zelf subsidiëren voordat je er (misschien) geld mee verdient. Ik zou het super leuk vinden als Corners of the World blijft groeien. Dus er vallen nog genoeg plannen te verwezenlijken voordat Lokker Media Productions de wereld overneemt!

6. Nadat ik het synchroonschaatsen (waarover je kon lezen in dit ben ik #1) achter me liet volgde ik een aantal jaar danslessen. Modern en hiphop. Mijn dansschool regelde regelmatig workshops met bekende dansers. Floris Bosveld, die jullie misschien wel kennen van de allereerste So You Think You Can Dance, was mijn favoriet en ik was maar al te blij toen ik een workshop van hem kon volgen!

dit-ben-ik-4

7. Ik vind het ontzettend leuk om (nieuwe) talen te leren. Ik vind het heerlijk om de lokale bevolking te verrassen met een paar woordjes in hun eigen taal. Op jonge leeftijd leerde ik al Engels door Nintendo- en Playstation-spellen. Op de middelbare school heb ik zes jaar lessen Frans en vier jaar lessen Duits gehad. Bovendien hielpen de lessen Latijn mij om andere talen sneller op te pikken. En toen ik naar Latijns-Amerika vertrok begon ik aan mijn Spaanse taalvaardigheid te werken. Heb je mijn tips al gelezen hoe je thuis een (nieuwe) taal kunt leren?

8. Enkele jaren geleden vond ik yoga ietwat zweverig, maar inmiddels ben ik helemaal verslaafd! Het helpt mij om wat rust in mijn soms chaotische en drukke leven te vinden. Is er bij jou geen sport- of yogaschool in de buurt of wil je het gewoon eerst lekker thuis proberen? Dan is het Youtube-kanaal van Adriene een echte aanrader! Er zit een duidelijke structuur in haar lessen, ze is een fijn persoon om naar te luisteren en bovendien zijn de lessen voor ieder niveau.

Wil je nog meer over mij te weten komen? Lees dan ook deel 1, deel 2 en deel 3! En mocht je nog steeds prangende vragen over mij hebben, deel ze gerust met mij via een mailtje of een berichtje hieronder.

Related Post

Reacties via Facebook account

comments