Dit ben ik #3

Er is weer een nieuwe ‘dit ben ik’! In deze rubriek deel ik wat leuke weetjes over mezelf, zodat jullie het meisje achter Corners of the World wat beter leren kennen. Lees deel 1 en deel 2 ook terug voor nog meer weetjes!

Dit ben ik

1. Ik liep al jaren met het idee om een tatoeage te nemen. Omdat ik niet echt wist hoe mijn omgeving hierop zou reageren heb ik deze wens maar met weinig mensen gedeeld. Nadat ik een ontwerp in mijn hoofd had heb ik nog zeker een jaar gewacht om te zien of ik het na een tijd nog steeds mooi vond. In februari ging ik naar een tattooshop om het ontwerp te bespreken. Hoewel er normaal een wachttijd van zo’n twee maanden is hadden ze toevallig de volgende dag een paar uur vrij. Et voilá! Het is een dromenvanger gecombineerd met een kompas. Naast dat ik het een prachtig ontwerp vind is het voor mij ook een herinnering dat je jouw eigen dromen moet vangen en je eigen weg moet volgen. Wat vinden jullie ervan?

dit-ben-ik-3

2. Lotte van Scratching my Map wilde graag weten of ik ooit al een angst heb overwonnen. Pfoeh, daar vraag je me wat Lotte! Tijdens de eindmusical op de middelbare school moest ik met mijn rol zingen. Hoe ze dat ooit hadden verzonnen? Geen idee, maar ik was maar al te trots dat ik daar toch al haperend op het podium voor een volle zaal stond!

3. Ik probeer mijn mandarijnen altijd zo te schillen dat er slechts één schil overblijft. Gekke tik, I know. Bovendien erger ik me kapot aan mensen die eindigen met twintig mandarijnenschillen en deze in het rond gooien alsof het confetti is.

Hekel aan cola

4. Ik ben volgens mij de zo’n beetje de enige ter wereld die een hekel heeft aan cola. Ik drink het alleen als ik écht dorst heb en er niets anders is. Zoals die keer dat onze gids tijdens een meerdaagse wandeltocht in Laos dacht dat we onderweg nog wel water konden kopen in een bergdorp. Niet dus. Maar wat was ik blij toen mij cola werd aangeboden!

dit-ben-ik-3dit-ben-ik-3

5. Ik heb een klein, bijna onzichtbaar litteken op mijn wang. Ik had namelijk een moedervlek die wel eens ontstoken raakte en dat was, naast dat het geen gezicht was, volgens de huisarts gevaarlijk.

6. Stéphanie blogt op Stephaniesmolders.com en vroeg aan mij welke superkracht ik graag zou willen hebben. Vliegen lijkt me een voor de hand liggende keuze voor een reiziger. Of het spreken van IEDERE TAAL ter wereld. Maar als ik écht moet kiezen zou ik denk ik kiezen voor de mogelijkheid om met dieren te kunnen praten. Je wilt niet weten hoeveel interessante gesprekken ik in gedachten al met ons konijn thuis of met honden op reis (ik schijn een enorme aantrekkingskracht te hebben op buitenlandse honden) heb gehad.

7. Ik slaap altijd aan de kant van het bed die het dichtst bij de deur is. Geen idee waarom.

Fan van to do lijstjes

8. Ik ben een groot fan van lijstjes maken. Herken je dat euforische gevoel als je weer iets mag afvinken? Bij mij gaan mijn lijstjes echter vaak zo ver dat ik er zelfs simpele dingen als ‘de afwas doen’ of ‘e-mail terugsturen’ op plaats.

9. Ik gebruik bijna altijd twee soorten beleg op mijn brood: kaas met jam, hagelslag met pindakaas, kaas met sambal. Mijn vader grapte altijd dat ik wat betreft beleg een luxe-kind ben.

10. Ik ben een flexibele vegetariër. Simpel uitgelegd eet ik geen vlees, maar af en toe nog wel vis. Dat maakt eten in het buitenland iets gemakkelijker en het is bovendien gemakkelijker te controleren of de vis op een duurzame en verantwoorde manier gevangen is. Ik vond het bijvoorbeeld heerlijk om in de vroege ochtend met mijn vrienden in Indonesië mee het water op te gaan om te handvissen. Ik zou waarschijnlijk nooit de overstap kunnen maken naar veganistisch, want daarvoor houd ik veel te veel van kaas.

Als jullie nog meer vragen over mij hebben, blijf ze gerust stellen!

Related Post

Reacties via Facebook account

comments