Dit ben ik #2

Wat een leuke reacties kreeg ik van jullie op ‘Dit ben ik #1’, bedankt! En omdat jullie het zo’n leuke rubriek vinden om te lezen deel ik deze keer weer 10 grappige en interessante weetjes over mezelf.

Dit ben ik

1. Marijke van Wanderer’s Blues vroeg zich af of ik vroeger al gek was op dieren en wat voor huisdieren ik heb gehad. Ik ben altijd een dierenliefhebber geweest, maar vroeger was ik vooral he-le-maal gek van dolfijnen. Mijn hele kamer stond in het teken van deze dieren: posters, blauwe muren, knuffels, dekbedovertrekken, schriften, you name it. Ik ging daarnaast regelmatig met mijn moeder naar de kinderboerderij (mijn moeder om te helpen, ik vooral om met de dieren te knuffelen) en een van mijn eerste ‘baantjes’ was het uitlaten van de honden in de buurt. We hebben eigenlijk altijd wel dieren in huis gehad. Konijnen renden constant door de woonkamer en vogels kwamen regelmatig op mijn schouder zitten tijdens het huiswerk maken. De hokken stonden immers vrijwel altijd open. Ik heb ook nog een tijdje twee Griekse landschildpadden gehad, Eos en Artemis. En tegenwoordig loopt er nog steeds een konijn door ons huis genaamd Dobby.

dit-ben-ik-huisdieren

2. ‘Welke taal zou je nog graag willen leren?’ Deze vraag stelde Lotte van Scratching my Map mij. Ik ben vorig jaar begonnen met het leren van Spaans en na vier maanden in Latijns-Amerika heb ik de taal inmiddels een beetje onder de knie. Maar dat wil ik komend jaar natuurlijk gaan verbeteren!

Altijd te laat

3. Ik kom ALTIJD te laat. Oké, laten we eerlijk zijn: 8 van de 10 keer. Vrienden zijn het van mij gewend, waardoor ze mij vaak een andere tijd doorgeven dan het tijdstip dat ze daadwerkelijk willen afspreken. En zelfs dan gaat het soms nog fout: ik sta in de file. Ik vergeet mijn ov-kaart mee te nemen. Ik krijg het konijn niet in zijn hok. Het verzenden van een e-mail duurt langer dan verwacht. De brug staat open (het is géén smoes!). Mijn werkbroek zit nog in de was. Ik mors koffie over mijn bloes. Mijn auto is bedolven onder een laag sneeuw. Je kunt het zo gek niet bedenken of het overkomt me als ik op tijd wil zijn.

dit-ben-ik-tijd

4. Mijn muzieksmaak schiet alle kanten uit: van de rockende Red Hot Chili Peppers naar akoestische gitaarklanken naar de swingende nummers van P-Square naar de relaxte muziek van Manu Chao. Ik luister het allemaal in één dag.

5. Ik wilde vroeger zeebioloog worden, naar aanleiding van de boekenreeks Op Zoek Naar Dolfijnen. Sterker nog: ik was stiekem boos op mijn ouders dat zij geen zeebiologen waren, zoals de ouders in het kinderboek!

Meest gênante reismoment

6. Nathalie van Hasta la Proxima wilde graag weten wat mijn meest gênante reismoment het afgelopen jaar was. Pfoeh, die is lastig! Zorg ervoor dat je nu niets aan het eten bent, want dit weetje is niet al te smakelijk. Tijdens mijn bootreis van Colombia naar Panama zat ik vijf dagen lang op een boot met zo’n vijftien mensen. Je deelt die vijf dagen lief en leed met elkaar en persoonlijke ruimte en schaamte verdwijnen al snel. Zo moest een van mijn reisgenoten zijn behoefte doen (laten we het een beeeeetje beschaafd houden hè?) en aangezien de wc bezet was ging hij over de leuning van de boot hangen. Alles uit de wc kwam immers toch in het zeewater terecht… Na drie dagen was ik maar al te blij dat ook ik ein-de-lijk mijn behoefte kon doen. Ik wist van tevoren echter niet dat de wc verstopt was geraakt en ik kon dus niet doortrekken. Uiteindelijk moest de hele bemanning erbij worden gehaald om de wc te fixen, maar die hadden natuurlijk niet de beste werkomstandigheden… Best wel een gênant momentje.

dit-ben-ik-boot

7. Best slecht, maar ik heb eigenlijk geen tafelmanieren. Ik zit meestal in een kleermakerszit aan tafel en ik houd mijn vork in mijn rechterhand. Bovendien vind ik het geweldig om met mijn handen te eten – mijn tafelgenoten vinden dat volgens mij minder prettig. Nou ben ik geen holbewoner die rijst door de kamer gooit en saus in mijn haren smeert, maar ik kan best stellen dat ik weinig tot niets over tafeletiquette weet.

8. Sandra van Travel by San vroeg zich af wat ik nou eigenlijk in mijn vrije tijd doe, naast werken en reizen. Nou, behalve het plannen van nieuwe reizen haha? Ik kijk veel films en series, want als filmmaker kun je altijd leren van andermans werk. Ik vind het erg leuk om gezelschapsspellen te spelen. Mensen vinden het wat minder leuk als ik om 2 uur ’s nachts zo zachtjes mogelijk gitaar probeer te spelen. Af en toe duik ik de stad in voor een dansje. Eigenlijk niks bijzonders.

dit-ben-ik-gitaar

9. Ik heb ooit als figurant meegespeeld in De Rode Draad, een serie over Bijbelse verhalen van de EO (ik ben overigens niet religieus). Aangezien ik een jaar of zeven was rende ik liever rond over de set in de Drunense Duinen dan dat ik mijn ware acteertalent liet zien. Het merendeel van de tijd rende ik dus rond op de achtergrond. Maar ik kan wel zeggen dat ik samen met Valerio Zeno heb geacteerd!

10. Ik ben een groot fan van de minions (van de film Despicable Me)! Ik ben er zelfs een keer over geïnterviewd voor het Algemeen Dagblad. Sowieso ben ik een liefhebber van animatiefilms. Voor anderhalf uur weer even kind zijn.

dit--ben-ik-minions

Dit ben ik-tag

Jullie zeiden dat jullie deze rubriek erg leuk vinden om te lezen. Zo leer je iemand toch een beetje beter kennen. Maar hopelijk vinden jullie de rubriek minstens zo leuk om ZELF te schrijven. Ik nomineer namelijk een aantal bloggers voor de Dit ben ik-tag. Ik zou het erg leuk vinden als jullie 10 leuke, bijzondere, grappige, ontroerende en interessante weetjes over jezelf op jullie blog plaatsen!

Sandra (van Travel by San)
Sabine (van Be Sabine)
Marcella (van Marcellamolenaar.nl)
Karlijn (van Karlijn Travels)
Lotte (van Scratching my Map)

Related Post

Reacties via Facebook account

comments