Dit ben ik #1

Een Brabants meisje, maar een wereldburger in hart en nieren. Behulpzaam – althans, ik doe m’n best! -, ietwat praatgraag en eigenlijk heel sociaal en lief. Behalve als ik een camera in mijn handen heb, dan komt ineens de rebelse verhalenmaker in mij naar boven die er alles aan doet om een mooi beeld vast te leggen (als ik voor journalistieke verhalen op pad ging heb ik regelmatig collega’s van het RTL Nieuws en het NOS journaal een ellenboog gegeven om mezelf van een betere filmplek te verzekeren)..

Dat is denk ik de beste omschrijving die ik van mezelf, in het kort, kan geven. Het leek me leuk om wat meer over mezelf met jullie te delen, want met wie reizen jullie nu eigenlijk mee als jullie van de verhalen op Corners of the World genieten? Hier een paar fun facts over mij!

Dit ben ik

1. Sommige mensen zijn bang voor spinnen, haaien of krokodillen. Ik ben bang voor duiven. Duiven…? Ja, die vliegende schijtvogels (letterlijk!) hebben al meerdere keren een kamikaze-aanval op mij gericht. Not nice.

dit-ben-ik-duiven

2. Ik ben een gigantische koukleum, maar gek genoeg kan ik wel van Ben & Jerry’s genieten als het buiten -20 is.

3. Stiekem ben ik best wel een nerd. Ik heb namelijk groep 5 van de basisschool overgeslagen.

Wonen in Suriname

4. Ik heb drie maanden bij het 10 Minuten Jeugdjournaal in Suriname gewerkt en daar de tijd van mijn leven gehad!

dit-ben-ik-werk-suriname

5. Nadat ik terugkwam uit Suriname duurde het best lang voordat ik weer op de rechterhelft van de weg reed. Voor mij voelt links rijden namelijk veel ‘normaler’. Gelukkig zijn er veel landen ter wereld waar ik geen gevaar op de weg ben!

6. Ik heb mijn tienerjaren praktisch op de ijsbaan doorgebracht. Ik heb namelijk zo’n 8 jaar aan synchroonschaatsen gedaan.

dit-ben-ik-synchroonschaatsen

Moeilijke eter

7. Ik was vroeger een onwijs moeilijke eter (je bent niet de enige Henriëtte!). Ik leek vroeger net zo’n Afrikaans kindje met een bol buikje en een paar uitstekende ribbetjes. Ik spuugde alles uit en hield niets binnen; ik heb er zelfs voor in het ziekenhuis gelegen. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen! Al heb ik nog wel wat rare trekjes. Ik ga bijvoorbeeld kokhalzen van witte bonen, maar ben gek genoeg wel weer verzot op zwarte bonen.

8. Ik ben een echte nachtbraker. Al vanaf de middelbare school bleef ik ’s nachts wakker om te leren en huiswerk af te ronden en die ‘vervelende’ gewoonte is eigenlijk nooit echt verdwenen. Je kunt mij gemakkelijk tot 4 uur wakker houden, maar je moet even uit mijn buurt blijven als de wekker om 6 uur ’s ochtends gaat.

9. Toen ik 10 was schreef ik mijn eerste journalistieke verhaal. Deze reportage van een journalist in spé werd in de schoolkrant op de bassischool geplaatst. Zo leuk om terug te lezen! Hoewel iedereen zichzelf journalist mag noemen (het is geen beschermd beroep en je hebt er dus geen diploma voor nodig om het te beoefenen), ben ik toch wel erg blij dat ik mezelf vanaf april 2014 ‘afgestudeerd journalist’ mag noemen.

dit-ben-ik-journalistiek

10. Ik heb ooit een tweedegraads verbranding gehad op mijn voeten. Au! En dat gebeurde niet in een tropisch paradijs, maar gewoon op het Hollandse strand. Gek genoeg was de rest van mijn lichaam helemaal niet verbrand. Ik had een brandblaar ter grootte van een Ipod Mini op een van mijn voeten en moest enkele weken met ingetapete voeten en krukken rondlopen. Natuurlijk stond ik logischerwijs de dag na het ‘ongeluk’ wel weer gewoon op de tafel in de kroeg te dansen…

OPROEP

Hopelijk vonden jullie deze feitjes over mij leuk, grappig en interessant! En jullie hebben ongetwijfeld nog veel meer vragen die opborrelen. Ik wil nog meer leuke informatie over mezelf met jullie delen, dus brand los! Dingen waar je al maanden benieuwd naar bent. Hoe drink ik mijn koffie het liefst? Wat voor soort verjaardagsfeestjes hield ik vroeger? Wat was mijn slechtste vak op school? Wat is mijn lievelingsdier? Waar mag je me ’s nachts voor wakker maken? Wat is een van mijn meest gênante momenten? Wat kijk en lees ik in mijn vrije tijd? Wanneer verwacht ik de zombie Apocalyps? Ik ben benieuwd wat voor creatieve vragen jullie bedenken!

Related Post

Reacties via Facebook account

comments