Desserts & ijs in Brasov (om je vingers bij af te likken!)

Ik ben gek op ijs: ik kan het zelfs in de winter eten, wanneer het buiten -20 is. En laten we maar niet beginnen over desserts: mijn favoriete ronde tijdens het avondeten. Maar ik kan het net zo goed als ontbijt eten. Of lunch. Een van de redenen waarom ik Brasov in Roemenië te gek vind is omdat er ZO VEEL ijssalons, taartenwinkels en goede restaurants met een dessertkaart zijn. Daarom deel ik bij deze keer de beste desserts en het lekkerste ijs in Brasov!

Lekkerste ijs in Brasov, Roemenië

1. Good Food Coffee & Bakery

In Oost-Europa is trdelník een geliefde snack. Dit is deeg dat wordt gegrild en om een stok gewikkeld. Daarna wordt deze meestal met suiker bedekt. Het is een traditionele snack, maar bij Good Food Coffee & Bakery geven ze de trdelník een moderne twist. Je kunt de trdelník namelijk laten vullen met allerlei smaken ijs. De smaken zijn vrij bijzonder zoals framboos, aperol spirtz (18+) en zelfs houtskool. Je kunt de trdelník ook met iets anders vullen. Denk aan mac & cheese of een salade. Ik vind het wel leuk, dat traditionele met een twist!

Kosten: de trdelník met vulling kost 15 – 18 lei.

Good-food-ijs-rood-en-geel

Lees ook: rondreis van 1 week in Roemenië (mix van cultuur en natuur)

2. Gelato Mania

Op zoek naar lekker ijs in Brasov? Dan moet je bij Gelato Mania zijn. Deze ijssalon zit een beetje buiten het centrum, op weg naar de Roemeense wijk. Maar zeker de moeite waard! Sommige inwoners noemen dit zelfs de beste ijssalon van de stad. Mijn ijsjes (met de smaken Oreo en Tiramisu) waren in ieder geval heerlijk.

Kosten: 1 smaak is 6 lei, 2 smaken is 10 lei.

Gelato-Mania-Brasov-ijs

Lees ook: de leukste accommodaties in Brasov in Roemenië

3. EISkalt

De ijssalon ligt aan het centrale plein Piata Sfatului. Het ijs van EISkalt is met natuurlijke ingrediënten gemaakt. Er zijn zo’n 12 smaken. Een paar standaard smaken zoals chocolade en vanille, maar ook bijzondere smaken zoals wortel, pompoen en lavendel. Erg lekker ijs in Brasov!

Kosten: 1 bolletje is 5 lei.

Eiskalt-Brasov-op-markt

Beste taarten & desserts in Brasov, Roemenië

4. Delicious Raw

Ik had nooit verwacht dat er in Brasov een vegan koffiezaak zou zijn, zo leuk! Roemenen staan er namelijk om bekend dat ze van een lekker stuk vlees houden, dus veganisme is hier niet zo populair. Bij Delicious Raw hebben ze ZULKE lekkere taartjes! Denk aan chocolade-bosbessentaart of zoute-karameltaart. De taartjes zien er soms klein uit, maar ze zijn behoorlijk machtig. De koffiezaak is klein, maar je kunt zowel binnen als buiten zitten. Aanrader als je een vegan taartje wilt proberen, ook als niet-vegan!

Kosten: de taartstukken worden gewogen, meestal 15-17 lei per stuk.

Voorgevel-delicious-raw-in-brasov
aardbei-bosbessen-taart-Delicious-raw-Brasov
Vegan-taartje-delicious-raw-brasov

Lees ook: fijne koffiezaken in Brasov (voor digital nomads)

5. Zoomserie

Een van de beste plekken om van een taartje in Brasov te genieten is Zoomserie. Deze taartenwinkel zit in een zijstraat vanaf het centrale plein, niet ver van Good Food. Ze hebben hier zo veel keuze! Mijn favoriet is de taart met amarenakers en chocolade. Er is trouwens ook een Zoomserie pop-upwinkel in de Coresi Shopping Mall met dezelfde lekkere taartjes.

Kosten: taartjes zijn 10-13 lei per stuk.

Amarena-kers-chocolade-taart-Zoomserie
Zoomserie-taartjes-pop-up-store

6. La Ceaun

Papanasi (spreekt het uit als ‘papanasj’) is een heerlijk Roemeens dessert. Het is een soort oliebol of een donut, vaak gevuld met kaas. De papanasi wordt geserveerd met bijvoorbeeld zure room, jam en/of bessen. In bijna ieder Roemeens restaurant kun je dit dessert wel bestellen. Ik heb het in diverse restaurants op, maar een van de beste plekken om papanasi in Brasov te proberen is La Ceaun. Hier serveren ze allerlei traditionele gerechten. En dus ook papanasi!

Kosten: 18 lei.

Papanasi-in-La-Ceaun
Papanasi-in-Casa-Tudor-Brasov
Papanasi in Casa Tudor, een ander Roemeens restaurant in Brasov.

Lees ook: wat te doen in Brasov en omgeving? Zéér veel tips! + VIDEO

Dit waren mijn tips voor de beste desserts en het lekkerste ijs in Brasov. Ben jij net zo’n liefhebber van ijs en desserts als ik? Laat van je horen!

Reacties via Facebook account

comments