Correctbook review: fijn én duurzaam notitieboek

Schrijf jij ook het ene na het andere notitieboekje vol? Dan heb ik een goede én duurzame oplossing gevonden: de notitieboekjes van Correctbook. Correctbook is niet alleen erg prettig voor jou om te gebruiken, maar heeft ook een missie om de wereld te verbeteren. Ik vind Correctbook een aanrader als jij binnenkort op reis gaat en jouw avonturen wilt opschrijven, maar niet met 10 notitieboekjes aan verhalen thuis wilt komen. Dus bij deze een Correctbook review!

Lees ook: 20 leuke én duurzame cadeaus

Correctbook-review

Schrijven is vanzelfsprekend… toch?

Voor mij is schrijven vanzelfsprekend. Sinds dat ik een pen kon vasthouden hield ik al dagboeken bij en ik heb bijna altijd een notitieboek in mijn tas zitten. Mijn hoofd stroomt vaak over van gedachten die hun weg naar het papier moeten vinden. Bovendien werk ik met lijstjes – véél lijstjes. Die worden meestal op de computer gemaakt, maar toch ook nog vaak met pen en papier. Als ik – inmiddels 26 jaar oud – bedenk hoeveel bomen er al gekapt zijn voor mijn schrijflust en obsessie voor lijstjes… Toen ik over Correctbook hoorde was ik dan ook zeer enthousiast en benieuwd hoe mijn ervaring met dit notitieboek zou zijn. Daarom ook deze Correctbook review.

Correctbook is een idee van Sam van Tol, om zich in te zetten tegen analfabetisme wereldwijd. Tijdens een vakantie in Afrika kwam hij erachter dat schrijfmateriaal eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dat veel kinderen naar school gaan zonder ook maar iets te kunnen noteren. En hoe kun je nou studeren en jezelf ontwikkelen als je nergens aantekeningen op kunt maken? Hoe leer je schrijven als je het nergens op kunt oefenen?

Ik schrok toen ik erachter kwam dat maar liefst 250 miljoen kinderen geen mogelijkheid hebben tot schrijfmateriaal. Sam bedacht daarom Correctbook, een uitwisbaar notitieboek wat eindeloos gebruikt kan worden. Je kunt namelijk wel notitieboeken doneren aan scholen in ontwikkelingslanden, maar wanneer deze vol zijn begint het probleem opnieuw…

Correctbook-review
Correctbook-review
Correctbook-review

Correctbook review: uitwisbaar notitieboek met een missie

De notitieboekjes van Correctbook zijn voor de aanpak van het analfabetisme in ontwikkelingslanden in mijn ogen een goede oplossing. De pagina’s van de notitieboeken kunnen namelijk hergebruikt worden. Je kunt Correctbook eigenlijk als een draagbaar whiteboard zien. Notities die je niet meer nodig hebt of online hebt opgeslagen kun je gemakkelijk wissen om zo weer ruimte te maken voor nieuwe notities.

Met een deel van de winst stuurt Correctbook notitieboekjes naar landen waar schrijfmateriaal te duur is om aan te schaffen voor de scholen. Op deze manier wil Sam een steentje bijdragen om het anafabetisme wereldwijd aan te pakken en meer aandacht te vragen voor dit probleem.

Mijn Correctbook verlaat mijn zijde inmiddels niet meer. Ik gebruik het regelmatig om bijvoorbeeld in de bus of de trein te schrijven. Ik word snel misselijk onderweg als ik op een scherm staar, dus verhalen op mijn telefoon of computer uitwerken is niet altijd even prettig. Nu kan ik het opschrijven in mijn Correctbook en het later uittypen, de tekst in mijn Correctbook wissen en weer opnieuw gebruiken. Daarnaast gebruik ik het vaak voor al mijn lijstjes, die anders op losse papiertjes geschreven zouden worden.

Correctbook-review
Correctbook-review
Correctbook-review

Correctbook is prettig in gebruik

Correctbook heeft dezelfde schrijfervaring als op papier. Ik was in het begin bang dat de inkt veel zou gaan vlekken. Maar dat valt reuze mee, met je handen maak je eigenlijk helemaal geen vlekken. Wanneer je iets opschrijft is het in een paar seconden opgedroogd. Ik zou vaak wel een seconde of 10 wachten totdat je de pagina omslaat zodat de inkt helemaal is opgedroogd. De inkt droogt snel op, maar gelukkig is het ook gemakkelijk om deze weer te verwijderen.

Je kunt jouw teksten wissen met de gum op de achterkant van de pen, de speciale Correctbook-sponsjes of met een nat doekje. Persoonlijk vond ik de sponsjes het fijnst werken. Een nat doekje zou ik alleen gebruiken als je de hele pagina wilt wissen en de achterkant van de pen als je een kleine fout in de tekst wilt aanpassen. Een sponsje gaat 3-4 weken mee als je jouw Correctbook regelmatig gebruikt, anders langer.

Een Correctbook heeft 20 bladen in een notitieboek zitten. Genoeg om redelijk wat op te schrijven dus. Je kunt deze bovendien uitbreiden met extra vellen: niet alleen met lijnen, maar ook met vakjes en zelfs to do lijstjes. De vellen kun je gemakkelijk vastklikken en losmaken, zodat je jouw notitieboek kunt personaliseren en indelen zoals jij dat prettig vindt.

Correctbook-review
Correctbook-review
Correctbook-review

Notities in Correctbook digitaliseren

Ik denk dat dit nog een stap te ver is voor de kinderen in Afrika die de Correctbook notitieboeken gebruiken, maar wij kunnen dit al wel doen: onze notities digitaliseren. Correctbook heeft een speciale app waarmee je de pagina’s kunt inscannen en jouw notities kunt opslaan. Nou moet ik bekennen dat deze bij mij wisselend werkt, maar dat kan ook aan mijn handschrift liggen. Als de app niet werkt sla ik het als een foto op in een map op Dropbox.

Correctbook-review

Verschillende bedrukkingen en formaten

Correctbook is er in verschillende maten en kleuren. Zelf vind ik het A5 formaat prettig omdat deze in iedere tas die ik bij me heb past. Je kunt er een met een witte kaft kiezen (zodat je af en toe een berichtje voor jezelf erop kunt schrijven) of met een kleurtje. Het is zelfs mogelijk om een Correctbook te laten bedrukken. Dit is met name leuk voor bedrijven en mensen die op zoek zijn naar promotiemateriaal. Ik vind Correctbook bijvoorbeeld een geweldig idee als relatiegeschenk, kerstcadeau of als promotiemateriaal voor evenementen.

Ook niet onbelangrijk: Correctbook is betaalbaar. Voor een leuk notitieboek dat ik maar één keer kan gebruiken ben ik snel €4-5 euro kwijt. Een A5 Correctbook heb je voor €14,95 euro.

Lees ook: 8 levenslessen die ik heb geleerd tijdens (duurzaam) reizen

Correctbook-review
Correctbook-review
Correctbook-review

Voor deze Correctbook review heeft Correctbook een notitieboek opgestuurd. Alle tips en meningen die ik hier deel zijn uiteraard die van mijzelf. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments