[:nl]Corners of the World bestaat 2 jaar![:]

[:nl]Time flies when you’re having fun… Corners of the World bestaat inmiddels alweer 2 jaar! En wie jarig is, trakteert.

Corners of the World is inmiddels een belangrijk – bijna onmisbaar – deel van mijn leven geworden. En dat was nooit mogelijk zonder jullie, dus daarvoor allereerst bedankt! Ik vind het geweldig om jullie te informeren, inspireren en te vermaken via deze site. Om jullie te leren kennen via Facebook, Twitter en Instagram. Soms zelfs in het echt. En om jullie lieve woorden in ontvangst te nemen. Ik heb weer super veel zin in een nieuw jaar voor Corners! Pak er een kop koffie of thee bij en laten we samen even terug- én vooruitblikken.

De Travel Map is trouwens ook weer eens bijgewerkt. Op deze kaart kunnen jullie zien waar ik allemaal ben geweest. Handig als je bijvoorbeeld vragen over een specifieke bestemming hebt!

Best gelezen artikelen: hier worden jullie blij van

1. Hoe ik in een sloppenwijk in Colombia terechtkwam

Een goed voorbeeld van het feit dat het leed van een ander best wel vermakelijk (en informatief) kan zijn.

sloppenwijk-colombia

2. Reisspullen waar iedere backpacker blij van wordt #1

Een van de eerste artikelen die op Corners of the World werd geplaatst, maar nog steeds onwijs populair is.

handige-reisspullen

3. Reisfotografie: 9 tips om met geweldige foto’s thuis te komen

Ik schreef dit artikel omdat ik regelmatig vragen kreeg over mijn fotografie op reis. Fijn dat ik jullie met deze tips kan helpen!

reisfotografie-tips

4. Wel of niet de moeite waard #1: Tayrona in Colombia

Colombia wordt een alsmaar geliefdere bestemming voor reizigers en dat zie ik duidelijk terug in de vragen die ik krijg en de populariteit van mijn Colombia artikelen. Wat vond ik bijvoorbeeld van Tayrona Nationaal Park?

tayrona-nationaal-park

5. De leukste tips voor Trinidad, Cuba

Ook Cuba is razend populair de laatste tijd. En Trinidad mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan dit fascinerende eiland.

trinidad-cuba

6. Reisziekte: wat doe je aan misselijkheid op reis?

Het minst fijne onderdeel van reizen is wat mij betreft… het reizen. Ik word namelijk super snel misselijk op boten, in bussen en in auto’s. Gelukkig heb ik daar inmiddels een paar handige tips voor en ik ben blij dat ze jullie ook helpen!

reisziekte-misselijkheid-op-reis

Minder populaire artikelen: want ook die verdienen aandacht

1. De vissers van Kihnu, Estland

Een al wat ouder verhaal, maar wel een over een bijzondere ontmoeting.

2. Pretty Picture Time #11: Girona, dagtrip vanuit Barcelona

Op social media kwamen er zo veel leuke reacties op dit kleurrijke Spaanse stadje, maar jammer genoeg blijft deze blog onderaan de lijst bungelen. Als je doorklikt zul je echter geen spijt krijgen!

girona-spain

3. Belize it or not: Caye Caulker voor ieder budget

Geen idee waarom deze blog minder vaak wordt gelezen. Misschien is Belize nog niet zo’n populaire bestemming?

Belize-caye-caulker

4. Die keer dat ik op een Balinese bruiloft belandde…

Wisten jullie dat ik een minor Ontwikkelingsvraagstukken heb afgerond? Voor deze minor woonde ik tijdelijk op Bali en dat zorgde voor mooie momenten, kijk maar mee!

balinese-bruiloft

5. Toffe eilanden in de lagune van Venetië

De artikelen over Venetië worden erg goed gelezen, de blog over de eilanden die je vanuit Venetië kunt bezoeken wat minder. Maar zoals je zelf kunt zien en lezen zijn ook deze eilanden verrassend leuk.

eilanden-lagune-Venetie

Wat voor nieuwe dingen kunnen jullie de komende tijd verwachten?

1. Zowel Nederlandstalige als Engelstalige content

Ik ben ontzettend blij met mijn Nederlandstalige volgers, maar ik vind het jammer dat ik reizigers die ik onderweg ontmoet vaak moet teleurstellen omdat de verhalen alleen in het Nederlands online staan. So Corners of the World goes international! Deze zomer wil ik me vooral gaan focussen op het vertalen van de al gepubliceerde artikelen op Corners of the World. Niet alles zal worden vertaald, het gaat met name om de populaire en persoonlijke artikelen.

2. Meer focus op duurzaamheid en het leven als digital nomad

Corners of the World richt zich momenteel voornamelijk op avontuurlijk (solo-) reizen, backpacken en handige reistips. Duurzaamheid is een onderwerp waar ik me veel mee bezighoud, maar waar ik eigenlijk online weinig met jullie over deel. Daar gaat het komende jaar verandering in komen. Het eerste artikel over duurzaam reizen staat inmiddels online. Ook over mijn leven als digital nomad kunnen jullie het komende jaar op Corners of the World meer gaan lezen.

Terugblik-maart-2017

3. Meer video

Ik ga meer met video doen. Ik ben namelijk niet voor niets afgestudeerd als televisiejournalist. Tot nu toe maakte ik voornamelijk sfeervideo’s van bezochte bestemmingen, maar ik ga nu ook wat meer met jullie kletsen over bepaalde onderwerpen. Mochten er onderwerpen zijn waar je graag een video over wilt zien, just let me know! Wil je de video’s niet missen? Abonneer je dan gratis op mijn YouTubekanaal! De video’s zijn overigens in het Nederlands – misschien met Engelse ondertiteling?

Vragenrondje

Binnenkort ga ik een video opnemen met de meest gestelde vragen over mijzelf en mijn reizen. Wat is mijn favoriete bestemming? Hoe kies ik mijn bestemmingen? Wat zit er altijd in mijn backpack of koffer? Waarvoor mag je me altijd wakker maken? Hoe combineer ik mijn werk met het reizen? Wat is mijn favoriete ijssmaak? Alle vragen die je hebt mag je hieronder in een reactie achterlaten of via social media stellen!

Win! (winactie is afgelopen)

Om het 2-jarig bestaan van Corners of the World met jullie te vieren heb ik samen met enkele ondernemers en webshops een ontzettend leuk winpakket samengesteld.

Wat zit er allemaal in dit winpakket?

1. Een katoenen tas met een inspirerende quote van Trends4Travel. Want katoenen tasjes komen altijd van pas op reis.

2. Een ketting met een kompas van Trends4Travel. Voor de mannelijke lezers: deze kun je natuurlijk ook cadeau doen aan je vriendin/zusje/etc.

Trends-4-travel-Corners-2-jaar

3. Een handgemaakte etui van Viggi Handmade. Super handig als je al je belangrijke spullen zoals telefoon, geld, sleutels en paspoort bij elkaar wilt houden. Het leuke is dat Irene alles zelf maakt, waardoor je dus jouw voorkeuren aan haar kunt doorgeven!

4. Een handgemaakte portemonnee van Viggi Handmade. Want je wilt op reis niet met een gigantische portemonnee vol met pasjes rondlopen (wel met geld uiteraard).

Viggi-Corners-2-jaar

5. Het boek Reisfotografie van Laura Vink. Erg inspirerend en handig voor iedereen die met betere reisfoto’s thuis wilt komen. Als je wilt weten wat ik eerder over dit boek te zeggen had, klik dan snel door.

Vink-Academy-Corners-2-jaar

6. Een notitieboek van On The Rocks, gemaakt van steen. Hoe gaaf (en duurzaam) is dat!

On-the-Rocks-Corners-2-jaar

7. Een groene ronde handdoek (oftewel een roundie) van Bohemida. Ideaal voor een stranddag, maar ook om te gebruiken als decoratie in huis.

roundie-groen-bohemida-corners-2-jaar

8. Een Dopper fles om duurzaam water te drinken op reis. Deze is gesponsord door Better Places; een duurzame reisorganisatie die zich niet alleen inzet voor toffe reizen, maar ook voor de lokale ondernemers in het buitenland.

Dopper-Better-Places-Corners-of-the-World-2-jaar

9. Een leuke pasjeshouder die ik voor jullie heb meegenomen vanuit Spanje. Uiteraard ook te gebruiken voor visitekaartjes.

Pasjeshouder-Corners-2-jaar

Wat moet je doen om kans te maken op dit toffe winpakket?

1. Vul het onderstaande formulier in.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van Corners of the World vinden. Vind je het inspirerend? Zijn de verhalen vermakelijk? De foto’s van goede kwaliteit? De informatie die ik jullie geef nuttig? Complimentjes zijn natuurlijk ook altijd welkom! Krijg je het formulier hieronder niet geopend? Open het formulier via deze link. Je doet pas mee met de winactie als je dit formulier hebt ingevuld. Ben je nieuw op Corners of the World? Geen probleem! Je hebt tot en met eind april de tijd om te bekijken en te vertellen wat je van Corners of the World vindt.

2. Like de Facebookpagina van Corners of the World.

Je kunt tot en met zondag 30 april 23.59 uur meedoen met deze winactie. De winnaar wordt hierna via Facebook bekendgemaakt en ontvangt bericht via e-mail.

EDIT: Gefeliciteerd Koen, je hebt gewonnen!

Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Ik denk dat we de thee/koffie inmiddels wel in mogen wisselen voor een glaasje champagne, toch? Proost op het derde jaar van Corners of the World!

Ik wil Katie van Trends4Travel, Irene van Viggi Handmade, Laura van Vink Academy, Anne van On The Rocks, Daniëlle van Bohemida en Better Places ontzettend bedanken voor het realiseren van dit winpakket![:]

Reacties via Facebook account

comments